Cum poti sa slabesti fara exercitii fizice si dieta. Desi pare imposibil, expertii sustin ca putem scapa de kilogramele in plus fara sa facem schimbari in alimentatie si fara sa facem exercitii fizice. Tot ce trebuie sa facem este sa petrecem mai mult timp stand in picioare. Potrivit unui studiu realizat de WeightWatchers, 67 la suta dintre oameni isi petrec 20 de ore pe zi stand jos sau intinsi. Ne uitam tot mai mult la televizor, in medie patru ore pe zi, desi multi dintre noi sustinem ca avem vieti foarte aglomerate. "Chiar daca faci exercitii cel putin 30 de minute pe zi, tot poti sa intampini probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Mesajul este clar: Miscati-va mai mult si stati jos mai putin", a declarat Stuart Biddle, profesor in cadrul Universitatii Loughborough, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Greseli frecvente pe canicula: dusul rece, cel mai bun mijloc de a ne incalzi. In incercarea de a face mai suportabila vremea torida, ne-am obisnuit sa apelam la asa-zise mici trucuri, cum ar fi dusurile reci, bautul apei foarte reci si alegerea hainelor numai din fibre naturale. Dar multe dintre acestea nu fac altceva decat sa agraveze senzatia de fierbinteala cand iesim afara. Cand temperaturile ating cele mai mari temperaturi de anul acesta, suntem tentati sa ne facem rezerve de apa, de bere si de inghetata la frigider. Chiar daca pe moment, atunci cand bem un pahar cu apa rece ca gheata, senzatia este de racorire, aceasta este urmata, la fel de brusc, de o crestere si mai mare a temperaturii corpului decat inainte de a bea sau de a manca rece. De ce? Ei bine, atunci cand corpul nostru este nevoit sa proceseze alimente sau bauturi foarte reci, el se foloseste de rezervele de energie pentru a le metaboliza, or, arderile dau, evident, caldura, anuntaAdevarul.

Mit sau realitate. Poti sa bei vin rosu la menstruatie? In timpul menstruatiei te simti balonata, nervoasa, obosita si ai crampe. E normal, dar poti lua cateva masuri ca sa te simti mai bine in zilele acelea. Afla daca ai sau nu voie sa bei vin rosu in timp ce esti la menstruatie. Ciclul menstrual - perioada dintre prima zi a unei menstruatii si prima zi a celei urmatoare - variaza mult de la o femeie la alta sau chiar de la o varsta la alta. Menstruatia poate sa vina la 21-35 de zile si sa dureze intre doua si sapte zile. La pubertate, multe fete au cicluri lungi si neregulate, cu menstruatie odata la 30-35 de zile sau mai mult. Pe masura ce inaintezi in varsta, ciclurile devin mai scurte si mai regulate. Ciclul poate sa fie regulat, avand aceaasi lungime in fiecare luna sau poate sa fie usor neregulat. Cantitatea de lichid menstrual eliminat poate fi mai mare sau mai mica, iar durerile pot fi mari sau inexistente, informeazaLibertatea.

Cinci sfaturi practice pentru un somn odihnitor pe timp de canicula. Vremea caniculara din timpul verii poate afecta moralul multor persoane, impiedicandu-le sa aiba parte de un somn bun. In aceste conditii, sa adormi repede si sa ai parte de o noapte linistita au devenit doua chestiuni ceva mai complicate, din cauza sistemului nostru intern de reglare a temperaturii. "Suntem homeotermi", reaminteste doctorul Jose Haba-Rubio de la Centrul de investigatii medicale si cercetari in domeniul somnului de la Lausanne (Elvetia). "Aceasta calitate implica faptul ca temperatura oamenilor este fin reglata pentru ca functiile vitale ale organismului sa nu fie perturbate". Daca este prea frig sau prea cald, organismul va declansa mecanisme de regularizare pentru a readuce temperatura corpului la 37 grade C. In caz de canicula, aceste mecanisme se refera in principal la vasodilatarea capilarelor superficiale si la transpiratia care permite racirea corpului, scrieDoctorulZilei.ro.

Enervantul efect advers al muncii de birou: ochi uscati, mai ales vara. O zi proasta la birou ne poate afecta mai mult decat dispozitia. Sindromul ochilor uscati este in crestere, si asta din cauza timpului indelungat petrecut in aerul conditionat si in fata monitorului. Cercetatorii au testat productia de lacrimi la 12 adulti sanatosi, in timp ce i-au expus la diverse medii de lucru. Mediul "normal" era de 21 de grade Celsius si de umiditatede 40%, iar mediul "uscat" era de 21 de grade Celsius, dar cu doar 5% umiditate. Mediul uscat a fost conceput pentru a imita interiorul unui avion in timpul calatoriei sau birourile cu aer conditionat, noteaza "Fox News". In doar o ora, participantii din mediul uscat au semnalat ochi uscati si mancarimi. "Alte simptome ale sindromului ochilor uscati sunt iritarea, senzatia de arsura, ochii rosii, vedere in ceata si sentimentul ca ai ceva in ochi", spune doctorul Christopher Gelston de la departamentul de oftalmologie al Universitatii din Colorado-Denver (SUA). Daca aceste simptome sunt netratate, se poate ajunge la infectii ale ochiului si chiar la cicatrici pe cornee, anuntaAdevarul.

Alimente drog: atentie, dau dependenta! Ca alimentele procesate sunt daunatoare sanatatii este un lucru bine stiut. Dar nutritionistii pluseaza anuntand, mai nou, ca unele dintre aceste "delicii" intens comercializate pot de dependena, la fel ca drogurile. Alimente precum painea alba, cartofii prajiti, chipsurile, snacksurile, prajiturile, inghetata si alte alimente cu indice glicemic ridicat produc, asupra creierului, un efect de dependenta similar nicotinei continute in tigari si drogurilor din clasa A, cum ar fi heroina. Aceasta este concluzia unui studiu realizat in SUA, de catre medici de la Boston Children's Hospital, citat de Daily Mail. Cercetatorii au observat ca aceste alimente stimuleaza acea parte a creierului resposabila de pofte si "recompense", creand dependente. De exemplu, in cazul unor alimente obisnuite, apropiate de starea lor naturala, cum ar fi legumele crude sau fierte, nu s-a observat aceasta stimulare a creierului, informeazaLibertatea.