Tratament pentru piele, periculos pentru ficat. Nizoral si Fungoral, folosite in vindecarea infectiilor de la nivelul epidermei, pot avea efecte adverse si vor fi suspendate de la comercializare. Pastilele Nizoral, folosite in tratamente pentru piele si par, si samponul Fungoral, utilizat pentru combaterea matretii, ar putea disparea de pe piata, deoarece substantele pe care le contin pot fi nocive pentru organism. Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat suspendarea autorizatiilor de comercializare a pastilelor care contin ketoconazol si care sunt folosite in tratarea infectiilor pielii, pe motiv ca riscul leziunilor hepatice la utilizarea acestora este mai mare decat beneficiile, scrie Romania libera.

UtileFoto: Colaj foto

Nu sunt doar cariile! Ce boala grava risti daca nu te speli pe dinti. Igiena corespunzatoare a dintilor nu ne fereste doar de carii, ci poate previne dezvoltarea unor afectiuni mentale, precum boala Alzheimer. Desi, aparent, dintii si creierul nu au nici o legatura, simpla pastrare a unei igiene orale corespunzatoare poate reduce riscul de dementa, arata ultimele studii. Cercetatorii britanici de la Universitatea Lancashire din Marea Britanie a aratat ca mai ales bolile gingiilor pot influenta functionarea creierului. Specialistii cred ca, atunci cand bacteriile ajung la creier se declanseaza un impuls si distrug neuronii, scrie Click.

Cum se face cura cu seminte de in, superalimentele care te mentin sanatos si suplu. Daca le mananci intregi, nu beneficiezi de toate proprietatile terapeutice ale semintelor de in. Or, nu degeaba aceste seminte sunt catalogate drept superalimente, confirma specialistii. De la probleme digestive, pana la acnee, semintele de in s-au dovedit aliati de nadejde pentru sanatate de-a lungul timpului. Surse excelente de fibre alimentare de ambele tipuri - si solubile, si insolubile - de vitamine din complexul B si de minerale, semintele de in sunt recomandate de medici in cure care stimuleaza vindecarea, care pastreaza tineretea si sanatatea sistemului cardiovascular si, nu in ultimul rand, care ajuta la slabit, scrie Adevarul.

Depresia post vacanta: care sunt simptomele si cum ne putem readapta la rutina zilnica. In societatea contemporana, definitia normalitatii (mai ales atunci cand ne referim la stilul de viata) seamana destul de mult cu definitia rutinei. Fie ca vorbim despre frecventarea unor cursuri (lucru care implica teme pentru acasa, ore alocate studiilor, etc.) fie ca ne referim la viata de zi cu zi a unui adult (job, familie, rareori seri in oras), rutina se manifesta prin existenta unui program zilnic pe care, desi majoritatea nu si-l fixeaza in mod intentionat, o mare parte din oameni tind sa-l respecte intocmai. Este vorba, de fapt, despre o conventie cu realitata sociala si cele doar 24 de ore ale zilei, scrie Doctorul Zilei.

Ce este "fenomenul Hum" - sunetul misterios ce deranjeaza oameni din intreaga lume? Apare noaptea, pe neasteptate, iar odata ce a patruns in locuinta oamenilor nu mai iese. Nu este vreun animal neobisnuit, ci un zumzet constant si enervant, cunoscut sub numele de "The Hum", ce este auzit de oameni din intreaga lume. Fenomenul a fost raportat in locuri precum Taos, New Mexico, Bristol, Anglia sau Largs, Scotia. Desi numeroase persoane au auzit acest zumzet deranjant, oamenii de stiinta nu au reusit inca sa inteleaga ce provoaca acest sunet si de ce este auzit de un procent mic din populatia din zonele afectate, scrie Descopera.ro.

Cele mai sanatoase obiceiuri culinare de pe mapamond. Nutritionistii sustin ca varietatea este secretul unei alimentatii sanatoase. Astfel, adoptarea unor obiceiuri culinare din alte tari poate fi secretul unei stari de sanatate foarte bune. Popoarele din Asia sunt renumite pentru obiceiurile culinare sanatoare, precum pregatirea alimentelor fara ulei, consumul de peste si legume sau folosirea de condimente diverse la gatit. Locuitorii din zona Marii Mediterane sunt cunoscuti pentru gastronomia bogata in fructe de mare si ulei de masline extravirgin, care aduc multe beneficii pentru sanatate, scrie Romania libera.

Vara, ceai cald si apa minerala. Neplacerile provocate de temperaturile ridicate incep sa apara. De ce sa te simti fara energie cand poti apela la trucuri ca sa faci fata caldurii? Din cauza caldurii excesive, organismul pierde din lichide si din minerale (sodiu, potasiu etc.). Efectele imediate le-am trait cu totii: o moleseala inexplicabila, stare de somn si senzatie de sufocare. De aceea, pe parcursul verii, hidratarea este prioritara. Cantitatea de apa poate varia in functie de sex, varsta, greutate si de efort fizic. Daca in mod normal medicii ne recomanda consumul a doi litri de apa pe zi, pe timpul verii avem nevoie de o cantitate aproape dubla, scrie Click Sanatate.

Scapa de neplaceri cand zbori cu avionul. Iti vei petrece vacanta departe de tara si ai ales un mijloc de transport rapid - avionul? Stii ca in timpul zborului esti expus unor inconveniente fizice care se pot afla la originea unor mici probleme de sanatate? Specialista noastra, dr. Elena Mihai, iti spune ce neplaceri poti avea cand zbori cu avionul. Inainte sa pleci cu avionul, incearca sa-ti pastrezi calmul. Daca iti este teama, cere sfatul unui medic. In cazul in care esti fumator, ia cu tine guma de mestecat cu nicotina, pentru a diminua dorinta de a-ti aprinde o tigara, scrie Libertatea.

Cat de mult poate sa transpire un om? Care este cantitatea maxima de transpiratie pe care o poate produce un om? Raspunsul depinde de dimensiunile, conditia fizica si hidratarea respectivei persoane, insa este posibil sa transpiram galeti intregi inainte sa apara socul termic si sa lesinam. Pe corpul uman se gasesc 3 milioane de glande sudoripare, cea mai mare concentratie gasindu-se in palme, iar o persoana obisnuita care face sport intens transpira intre 0,7 si 1,5 litri pe ora. Teoretic, daca am fi atasati unei benzi de alergare si am fi pompati cu lichide, am putea transpira pentru eternitate, scrie Descopera.ro.