Consumul moderat de bere are un efect uimitor asupra creierului. Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta finalizarea primului demers de cercetare realizat in Romania ce are drept obiect de studiu efectele consumului moderat de bere asupra sanatatii organismului uman. Studiul evidentiaza faptul ca berea ar putea favoriza procesele de memorare si stimula atentia.Studiul indica faptul ca un consum moderat de bere ar putea favoriza procesele de memorare prin incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Prezentul studiu pune sub semnul intrebarii concluziile prezentate anterior in literatura de specialitate care afirmau ca un consum de bauturi alcoolice blocheaza memorarea informatiilor prezentate imediat inaintea consumului sau imediat dupa, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Menta te scapa de raul de masina! De-abia astepti sa ajungi la mare sau la munte!. Mai ai de trecut un singur hop inainte sa te relaxezi: va trebui sa depasesti starea de disconfort din masina de pe parcursul calatoriei. Revista "Click! pentru femei" iti spune ce plante te ajuta sa nu pornesti cu stangul in calatorie. Pentru a evita simptomele neplacute ale raului de masina, cum ar fi spasmele stomacale, este indicat sa bei ceai de ghimbir inainte sa te urci in automobil. Planta contine o substanta numita gingerol care actioneaza asupra sistemului digestiv si previne durerile abdominale "responsabile" de varsaturi.

Cercetatorii au mai descoperit un motiv important pentru care ar trebui sa alegeti prezervativul ca metoda de contraceptie. Prezervativul este considerat cea mai eficienta metoda de protectie impotriva unei sarcini nedorite sau a bolilor cu transmitere sexuala. Ginecologii recomanda utilizarea prezervativului persoanelor care au relatii sexuale cu mai multi parteneri, deoarece ofera o protectie sigura impotriva diverselor boli sexuale. De asemenea, recomandarile sunt extinse si in cazul adolescentele care nu vor sa ramana insarcinate, dar nici sa foloseasca pilula contraceptiva, informeaza Doctorul Zilei.

Vopseaua de par si cancerul. Ar trebui sa ne ingrijoram? Multi folosesc vopsea de par, mai ales atunci cand incep sa apara primele fire de par albe, insa ingrijorarile despre componentele vopselei de par care pot fi cancerigene sunt din ce in ce mai multe.Unele studii, realizate in anii '70, au descoperit ca anumite animale pe care s-a testat vopseaua au facut cancer din cauza unor ingrediente din ea care se numesc "amine aromatice". Multi producatori, in urma acestor descoperiri, au scos ingredientele acestea, noteaza Yahoo Health. Unii oameni, care au folosit vopseaua de par cu aceste amine aromatice, inainte de a fi scoase in 1980, au avut un risc crescut de cancer limfatic, scrie Adevarul.

Nu slabesti? Iata sase greseli pe care le faci! Te straduiesti sa slabesti, dar dieta pentru care ai optat nu da rezultate? Conform specialistilor citati de Daily Mail exista o lista de greseli involuntare, care te impiedica sa pierzi kilograme. Consumi prea mult suc de fructe. Desi este un obicei sanatos, nu este si indicat in diete. Daca renunti la un pahar, pe zi, din acest suc vei reusi sa slabesti mai repede.Iti plac cerealele la micul dejun. In general acest aliment este indulcit si duce la cresterea apetitului culinar. Astfel vei ajunge sa mananci mai mult la celelalte mese. De aceea ar fi bine sa inlocuiesti cerealele cu un ou fiert, noteaza Click.