Patru probleme grave de sanatate pe care le poate cauza zaharul. Zaharul nu are efecte negative doar asupra siluetei ci si asupra sanatatii, de aceea multti cercetatori il numesc ,,moartea alba". Iata ce probleme grave de sanatate poate cauza consumul excesiv de zahar: Diabetul. Pancreasul secreta insulina, un hormon esential ce are rolul de a metaboliza zaharurile din organism. Dupa fiecare masa, corpul reactioneaza la hrana consumata, secretand insulina mai ales ca reactie la consumul de carbohidrati, pentru a mentine nivelul zaharului din sange, scrieDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Berea ajuta memoria si te face mai atent. S-a dovedit stiintific! Berea ajuta memoria si iti creste nivelul de atentie! Aceasta este concluzia primului studiu realizat in Romania pe aceasta tema. Cercetarea, realizata de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie indica faptul ca berea bauta in cantitati moderate ajuta procesul de memorare. Totodata, specialistii sustin ca "licoarea" atat de placuta vara ar putea amplifica impactul amintirilor autobiografice placute asupra creierului. Mai mult, studiul indica faptul ca un consum moderat de bere te face si mai atent. Astfel, participantii la studiu care au consumat o cantitate moderata de bere au prezentat o alocare de doua ori mai puternica a resurselor ce tin de atentie, fata de grupul de control, noteazaClick.

Canapeaua si scaunul de birou sunt cei mai mari dusmani ai omului modern. Ce boli riscam fiindca stam jos prea mult. Probabil chiar acum stai jos si citesti, dar acest lucru te omoara incet, dar sigur. Da, statul pe scaun mai mult de sase ore pe zi creste riscul de deces cu 40%. Marea parte a vietii noastre ar trebui petrecuta in picioare. In trecutul indepartat, fie vanam pentru a ne hrani, fie aveam grija de recolte, dar stateam in picioare. Odata cu avansul tehnologic, televizoarele, computerele si munca la birou ne-au facut sa stam jos mai mult decat oricand in istoria noastra: 9,3 ore pe zi, chiar mai mult timp decat ne petrecem dormind (7,7 ore), informeazaAdevarul.

Cum poti slabi fara sa faci nicio schimbare in alimentatie si fara sport. Persoanele care se lupta cu diete stricte pentru a putea slabi cateva kilograme pot respira usurate: a aparut o noua dieta care promite pierderea in greutate fara niciun efort fizic si fara a renunta la anumite alimente. Este vorba despre Long Breath Diet, descoperita de un fost actor japonez, Miki Ryosuke, care sustine ca cine urmeaza tehnica sa speciala de respiratie poate pierde mult in greutate. Miki Ryosuke (55 de ani) sustine ca a descoperit tehnica din intamplare si ca a reusit sa slabeasca 13 kilograme si sa piarda aproximativ 13 centimetri in talie intr-un interval de sapte saptamani, scrieDoctorulZilei.

Ce pot ascunde transpiratiile din timpul noptii. Este normal sa transpiram noaptea, atunci cand dormim, daca suntem imbracati prea gros sau daca in camera este prea cald. In alte conditii insa, transpiratiile nocturne pot fi semn de boala. Transpiratia excesiva, numita si hiperhidroza, apare din cauza unei secretii abundente si anormale a glandelor sudoripare. Administrarea unor medicamente poate da hiperhidroza la unele persoane. Printre acestea se numara pastilele vasodilatatoare, cele care scad glicemia si antidepresivele. De asemenea, hiperhidroza este frecventa la femeile aflate la menopauza, din cauza bufeurilor. Si persoanele care consuma seara o cantitate mare de alcool pot avea transpiratii pe timpul noptii, informeazaClick.