Obtineti un abdomen plat in doar doua saptamani fara diete stricte si exercitii istovitoare. Dieta DASH a fost conceputa initial pentru scaderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol si pentru a preveni diabetul. Regimul a fost dezvoltat de nutritionistul Marla Heller si este sustinut de Institutul National pentru Inima, Plamani si Sange din Statele Unite si de Asociatia Americana a Inimii. Specialista a scos chiar si o carte pe aceasta tema: "Solutia DASH de a piede in greutate", in care povesteste cum dieta sa simpla poate modela silueta oricui in timp util pentru petrecerea de Craciun/Revelion, si asta fara ca persoana in cauza sa stea sa numere caloriile sau sa urmeze un program chinuitor de exercitii fizice, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce spun visele despre noi. Ne amintim sau nu "aventurile" din timpul noptii. Toti oamenii viseaza, insa nu toti tin minte "aventurile" din timpul somnului. Cercetatorii au studiat aceasta problema si au ajuns la o concluzie: oamenii care isi amintesc visele raspund mult mai repede atunci cand sunt strigati pe nume. Pentru a afla de ce unii oameni isi amintesc ce au visat si altii nu, studiul s-a folosit de electroenecefalografie pentru a inregistra activitatea electrica din creierul a 36 de persoane. Pe fundal, oamenilor li s-au pus melodii si, ocazional, isi auzeau propriul nume. Datele au fost stranse si in starea de trezie si in somn. Jumatate dintre participanti au fost denumiti "atentii" deoarece sustineau ca tin minte visele de fiecare zi, iar cealalta jumatate a fost numita "uitucii", pentru ca isi aduceau aminte visele doar o data sau de doua ori pe luna, anuntaAdevarul.

Zaharul accentueaza ridurile. Afla si alte lucruri pe care nu le stii despre acest aliment. Zaharul favorizeaza aparitia celor mai periculoase afectiuni: bolile cardiovasculare, cancerul sau diabetul zaharat. Zaharul rafinat isi pierde toti nutrientii in urma proceselor la care este supus, in vreme ce zaharul nerafinat sau brut isi pastreaza intacte aceste substante benefice. Prin rafinare, in compozitia zaharului se formeaza si alte substante daunatoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic. Se obtine din seva sau nectarul palmierilor si contine potasiu, zinc, fier, vitaminele B1, B2, B3 si B6. Acest tip de zahar care nu este rafinat si nici albit are un index glicemic mediu, cu 10 procente mai mic decat cel obtinut din trestie sau sfecla. Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata. Fructoza este prezenta din abundenta in fructe, in anumite legume si in miere, insa cercetatorii sustin ca aceasta nu este daunatoare, numai artificiala, care este folosita ca indulcitor si conservant in industria alimentara, informeazaLibertatea.

Un aliment miraculos poate reduce la jumatate riscul de artrita reumatoida daca este consumat o data pe saptamana. Artrita reumatoida este o boala cronica ce cauzeaza dureri si inflamatii la incheieturi. Acizii grasi Omega 3 pot bloca procesul de inflamare. Cum pestele gras contine cele mai mari concentratii de acizi grasi Omega 3, considerati esentiali, iar organismul nu ii poate obtine din alte surse decat din dieta alimentara, consumul acestui aliment este cea mai buna metoda de prevenire a artritei. Somonul, macroul, heringul, sardinele si pastravul, consumat cel putin o data pe saptamana, poate reduce la jumatate riscul de a dezvolta artrita reumatoida, potrivit unui studiu recent publicat in "Annals of the Rheumatic Diseases", scrieDoctorulZilei.ro.

Cauze ascunse ale durerii. Este surpinzator cat de multe lucruri din jurul nostru ne pot face rau fara sa ne dam seama. Exista multe cauze ale durerii care sunt atat de incredibile, incat nici macar nu ne-ar putea trece prin cap: de la prea mult somn pana la trimiterea mesajelor pe telefonul mobil, cauzele durerii sunt nenumarate. Ce ne doare? Capul. De ce ne doare? Ceasca de cafea bauta cu o ora mai tarziu decat suntem obisnuiti sau chiar o zi sarita in ritualul de savurare al cafelei ne poate induce dureri de sevraj. Unii oameni sufera de dureri de cap si daca beau prea multa cafea, dar pragul dintre moderat si prea mult variaza de la om la om, noteaza "iVillage". Ce ne doare? Capul. De ce ne doare? Din mai multe motive, unul fiind dormitul pana tarziu. Daca esti un bautor de cafea, faptul ca intarzii prima ceasca poate avea efecte asupra ta (vezi punctul 1). Un alt motiv este ca iti iesi din ritmul cu care te-ai obisnuit: prea mult somn duce la dureri de cap, anuntaAdevarul.