Avertizarea specialistilor: doua chimicale din ambalajele alimentare cresc riscul de obezitate si diabet. Copiii expusi la doua substante chimice care se gasesc in ambalajele alimentare sunt mai predispusi la obezitate si la diabet decat copiii mai putin expusi la aceste doua substante, arata o noua cercetare. Cercetatorii au descoperit ca nivelul din urina al unui tip de ftalat ce este folosit pentru a inmuia materialele plastice prezenta o legatura cu un risc sporit de rezistenta la insulina in randul adolescentilor. De asemenea, datele obtinute in acelasi sondaj au aratat existenta unei legaturi intre bisfenolul A (BPA) - substanta ce este folosita pentru a acoperi peretii de aluminiu ale cutiilor de bauturi - si obezitate in randul tinerilor. Potrivit Centrului pentru Controlul si Preventia bolilor, in SUA, unul din sase copii si adolescenti este obez, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cafeaua si ceaiul pot vindeca ficatul. In lume, 70% din cei care sufera de diabet si obezitate sufera si de boala ficatului gras. Un nou studiu sugereaza ca aceasta afectiune poate fi vindecata prin aportul de cafeina. Pentru boala ficatului gras nu exista tratament, in afara de dieta si sport si, in ultima vreme se intalneste din ce in ce mai frecvent printre adolescentii obezi. Cafeina stimuleaza metabolizarea lipidelor din celulele hepatice si micsoreaza ficatul gras, cel putin asa s-a observat in studiul soarecilor care au fost supusi unei diete bogate in grasimi. Aceste descoperiri, facute de cercetatorii de la Universitatea Duke din SUA, sugereaza ca aportul de cafeina echivalent cu patru cesti de cafea sau de ceai pe zi, poate fi benefic in prevenirea si protejarea de boala ficatului gras, anuntaAdevarul.

Mersul la sala te poate imbolnavi! Pe vreme caniculara, bacteriile prospera. Iata cum te poti feri de ele cand faci sport. Te-ai apucat de sala, tragi din greu, arzi calorii pentru a avea un corp suplu si o sanatate de fier? Intrucat sportul practicat in spatii special amenajate e frecventat de multe persoane, acum, pe canicula, poate fi un mediu propice de inmultire a bacteriilor si microbilor. Doctor Elena Mihai, iti spune care sunt sursele de contaminare si cum te poti feri de ele. Viroze si raceli. Intr-un loc public, cum e sala de sport, aparatele, ganterele, manerele bicicletelor pot fi un focar de virusuri gripale, care se pot t ransmite usor. De aceea, e indicat sa te speli pe maini dupa ce atingi aceste obiecte, sa nu duci mana la gura, nas sau ochi, sa nu mananci fara sa te speli pe maini dupa ce ai iesit de la sala. In plus, pentru siguranta, foloseste un dezinfectant (servetele umede, gel, spray) pentru a curata aparatele, informeazaLibertatea.

Dieta care va ajuta sa dati jos pana la sase kilograme in doua saptamani fara sa va infometati. Dieta Easy-Fast, un regim rapid si usor, fara infometare, in programul caruia sunt foarte putine alimente interzise. Se bazeaza in primul rand pe consumul de legume si fructe, branza de vaci degresata, carne de pui, de vita sau peste, maioneza dietetica, mirodenii, otet balsamic si suc proaspat de lamaie. In schimb, trebuie sa eliminati definitiv zaharul din alimentatie, insa il puteti inlocui cu miere. Daca veti tine dieta ca la carte, dupa numai doua saptamani veti putea slabi intre cinci si sase kilograme. Va prezentam mai jos care va fi meniul dumneavoastra zilnic in cele doua saptamani de dieta. In functie de preferinta, puteti alege, prin rotatie, una dintre cele trei variante de meniuri zilnice, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce alimente sa eviti ca sa nu faci celulita. Pielea cu aspect de coaja de portocala poate fi intalnita mai ales la femei, de vina pentru aparitia ei fiind, de regula, alimentatia nesanatoasa. Iar produsele bogate in glucide si lipide se situeaza pe primele pozitii in topul cu preparate care fac bine celulitei. Stiai ca si nevinovata cafea contribuie la extinderea celulitei? Pentru ca favorizeaza retinerea apei in organism. Iata cateva dintre placerile noastre alimentare la care ar trebui sa renuntam, daca ne dorim o piele frumoasa, ferma si sanatoasa, adica fara urma celulita! Cafeina este adesea utilizata in tratamentele corporale care combat celulita, fiind ingredientul-minune care ajuta la reducerea centimetrilor din talie, de pe coapse si care reduce vizibil aspectul de piele incretita. Dar acest lucru este valabil doar la exterior, pentru ca ingerata, cafeaua face mai mult rau decat bine. Zatul din cafea nu mai este la fel de benefic pentru piele, pentru ca nu mai stimuleaza circulatia, ci contribuie la retentia apei in corp, anuntaAdevarul.