Cum te pacalesc farmaciile pentru a-si mari veniturile. Farmacisti sau speculanti? Multi romani sunt victime sigure ale marketingului agresiv si ale goanei dupa profit practicate de marile lanturi farmaceutice, cauzate in special de faptul statul face plati cu intarzieri de peste un an. Odata intrat intr-o farmacie, poti crede ca te afli, de fapt, la un stand de cosmetice dintr-un supermarket. Discutia cu unii farmacisti iti da impresia ca ai in fata un vanzator innascut, si nu un om care a jurat ca "nu va accepta sub niciun motiv ca activitatea sa sa fie utilizata impotriva sanatatii si vietii omului". De cele mai multe ori insa, politica unor lanturi de farmacii atenteaza la buzunarul oamenilor, care ajung sa plateasca pentru medicamente sume mult mai mari decat ar trebui. Continuarea in Capital.

UtileFoto: Colaj foto

Spalatul la temperaturi joase, pericol pentru sanatatea noastra. Metodele moderne de spalare a hainelor protejeaza tesaturile si mediul, dar pot fi foarte periculoase pentru organism. Spalarea rufelor la temperaturi joase nu distruge bacteriile. Cercetatorii britanici au descoperit ca spalatul la o temepratura de 30 de grade creeaza un cocktail de germeni, care ne pot afecta sanatatea. Obiectele care sunt in pericol de a fi contaminate cu bacterii sunt cele care vin in contact direct cu corpul: lenjeria intima, prosoapele, lenjeria de pat, potrivit Click.

De ce este berea buna pentru sanatate? Berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine multe vitamine si nutrienti esentiali cu efecte benefice asupra organismului uman. Rapoartele realizate de catre Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ale Americii arata ca berea are un continut bogat de vitamine din complexul B, in special vitamina B3, cunoscuta si sub denumirea de niacina, utila in prevenirea si tratarea depresiilor, a durerilor de cap si a colesterolului ridicat. Studiile au aratat ca un pahar de 355 ml de bere contine o cantitate de 1,83 miligrame de niacina, scrie Romania Libera.

Atentie la ce beti! Cum sunt inselati romanii care cumpara apa minerala. Mii de litri de apa minerala naturala (inclusiv de izvor) au fost retrasi de la comercializare de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in urma unor controale pe care le-au efectuat la mai multi operatori economici. Inspectorii au verificat modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a apelor minerale naturale (inclusiv apele de izvor), anunta Capital.

Cum iti influenteaza silueta profilul de Facebook si persoana cu care iei masa. Sapte strategii de slabit neobisnuite dar eficiente. Desi o dieta sanatoasa si exercitiile fizice reprezinta cele mai bune metode de a te mentine in forma, exista si alte cai de a pierde din greutate, dintre care cel putin sapte sunt cat se poate de neobisnuite. Continuarea pe Doctorul zilei.