Singuratatea, de doua ori mai periculoasa decat obezitatea. Singuratatea constituie un pericol serios pentru sanatate, afirma Jessica Olien pe site-ul Slate. Tanarul redactor a renuntat la agitatia newyorkeza iarna trecuta, optand pentru o viata mai linistita la Portland. A incercat sa se intalneasca cu oamenii in baruri, librarii, parcuri. "Simteam ca nu am nicio legatura cu ei", scrie ea. Trista, se trezea adesea panicata in toiul noptii. Cautand o solutie de iesire din pasa proasta, Jessica a citit studii ingrijoratoare despre lipsa interactiunilor sociale. "Singuratatea nu numai ca ne imbolnaveste, dar ne si omoara", arata ea. Riscul de mortalitate este comparabil cu cel legat de fumat, singuratatea fiind "de doua ori mai periculoasa decat obezitatea". Izolarea sociala "slabeste sistemul imunitar si provoaca inflamatii, ceea ce poate duce la artrita, diabet si boli cardiace. Singuratatea ne frange inimile, iar cultura noastra vorbeste rar despre aceste lucruri", adauga Jessica Olien, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai vehiculate mituri despre sanatate: sfaturi pe care sa nu le crezi. Acum, parca mai mult decat oricand, suntem bombardati din toate partile cu recomandari privind ceea ce ar trebui si ce nu ar trebui sa facem ca sa traim mult si sa ne mentinem sanatosi. Nu toate aceste sfaturi sunt, insa, sprijinite de dovezi stiintifice. Este o recomandare pe care au imprumutat-o si medicii romani de la cei americani, iar americanii nu stiu nici ei de unde provine acest sfat, de vreme ce nu este demonstrat stiintific, potrivit newscientist.com. Este un mit care, pur si simplu, nu dispare. Unii dau vina pe industria de imbuteliere a apei, dar si medicii si chiar organizatiile de promovare a sanatatii recomanda cele 8 pahare sau doi litri de apa pe zi. De fapt, oamenii de stiinta spun ca nu este obligatoriu sa bem numai apa ca sa ne hidratam, luam apa din fructele si legumele pe care le consumam vara, dar si din sucuri si din ceaiuri. Ar trebui sa bem apa atunci cand ne este sete, recomanda specialistii. Totusi, exista o problema si cu acest sfat: copiii mici si varstnicii au probleme in a identifica senzatia de sete si ar trebui hidratati controlat, anuntaAdevarul.

Ai ochii obositi? Cele mai bune solutii de refacere, la indemana ta. Ochii foarte obositi si iritati reprezinta o problema frecventa in randul persoanelor care utilizeaza calculatorul. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat recent in cadrul Universitttii Berkeley din California. Potrivit cercetatorilor, mai mult de 14 % dintre pacientii care se prezinta la un consult oftalmologic se confrunta cu aceleasi probleme, care se agraveaza dupa utilizarea excesiva a calculatorului. Pentru a contracara aceste efecte negative, specialistii recomanda cateva solutii eficiente: Oboseala ochilor poate fi prevenita prin clipiri mai dese ale acestora. O pauza de zece minute, dupa fiecare ora petrecuta in fata calculatorului, este de bun augur pentru aceste probleme oculare. In aceste zece minute, putem sa facem o scurta plimbare, intr-un loc cu aer curat sau sa inchidem ochii timp de cinci minute, informeazaClick.

Tratamente de infrumusetare cu ceai verde si negru. Ceaiurile negru si verde au fost folosite de-a lungul secolelor pentru a imbunatati sanatatea si aspectul pielii si al parului, fiind bogate in antioxidanti si avand proprietati antiimbatranire. Astfel, pentru a avea un par stralucitor si puternic, ceaiul verde si cel negru fac adevarate minuni, intr-un timp foarte scurt. Pe parul proaspat spalat se toarna lichidul rezultat prin fierberea, timp de 15 minute, a pliculetelor de ceai. Ceaiul trebuie sa fie la temperatura corpului. Dupa zece minute, parul se spala din nou cu sampon, pentru o stralucire intensa. Totodata, ceaiul ajuta la calmarea arsurilor solare - compresele umede realizate din pliculete de ceai verde pot calma durerea si reduce roseata, scrieDoctorulZilei.ro.

La ce ajuta cura cu namol. O cura cu namol este o adevarata binefacere indiferent de varsta pe care o ai. Afla de ce este bine s-o incerci macar o data in viata! Credeai ca tratamentele cu namol sunt numai pentru cei in varsta? Afla ca o astfel de cura, de trei saptamani, revitalizeaza organismul si reda elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, namolul accelereaza procesele de vindecare si ajuta la eliminarea toxinelor. Dar acestea sunt doar cateva dintre efectele sale benefice. Impachetarile cu namol cald sunt o terapie eficienta pentru tratarea bolilor de piele, in special al psoriazisului. Namolul este incalzit la 39-42 de grade Celsius si aplicat intr-un strat de aproape doi centimetri grosime, fara a fi acoperita zona tratata. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi indepartate complet, nemaifiind necesare unguentele, anuntaAdevarul.

Somonul previne artrita reumatoida. Vrei sa previi artrita reumatoida? Specialistii iti recomanda sa consumi peste gras, precum somonul, cel putin o data pe saptamana. Astfel reduci la jumatate riscul de a dezvolta acesta maladie. De obicei, femeile pe la 40 de ani si cele mai in varsta sunt cele mai expuse aparitiei artritei reumatoide, o boala inflamatorie cronica care se manifesta prin articulatii umflate si dureroase. Mancand somon, iti vei alimenta corpul cu acid gras omega 3, care actioneaza ca o bariera impotriva inflamatiei. Acelasi beneficiu il pot avea si patru portii de cod sau de platica. Diferenta e ca somonul contine o cantitate mai mare de omega 3 fata de celelalte doua specii, informeazaClick.