Cum sa vezi lucrurile pe care cei mai multi le omit: viseaza cu ochii deschisi si fii atent la coincidente. Marile descoperiri ale lumii au fost facute din intamplare: marul care i-a cazut in cap lui Newton, legatura dintre specii facuta de Darwin si chiar povestea inventarii curentului electric. Aceste epifanii, aceste "fulgere de lumina" par sa vina in cele mai neasteptate momente. Oare avem vreun control asupra lor, oare exista un mod de a ne antrena mintea sa vedem ceea ce altii nu au reusit inaintea noastra? "O revelatie este o modificare neasteptata in felul in privim lumea. Vine fara nicio avertizare si nu e ceva ce credem, de aceea este complet neasteptata. E un dar"marcabile de a avea revelatii" (Seeing what others don't: The remarkable ways we gain insights) pentru "Huffington Post". Psihologul ne da cinci ponturi despre revelatii si despre cum poti sa ai cat mai multe momente "Evrika!" in viata ta, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Consumul de lichide pentru o hidratare optima - O prioritate in mentinerea sanatatii. Apa este un component important al corpului uman. Buna functionare a organismului, mentinerea sanatatii si starea de bine depind in mare masura de cantitatea si calitatea lichidelor consumate. Aceasta relatie se manifesta si mai intens in perioada de vara, cand temperaturile crescute favorizeaza pierderile de lichide prin transpiratie. De aceea, mai ales in aceasta perioada a anului, hidratarea corespunzatoare este esentiala! Daca in conditii normale de temperatura si miscare cantitatea optima de lichide ce trebuie consumate este de aproximativ 2 litri pe zi, in perioada de vara cantitatea poate creste la 3-4 litri pe zi sau chiar mai mult daca se desfasoara si o activitate fizica intensa, anuntaEVZ.

De ce sa alegi sportul in aer liber? Sa practici sport este sanatos indiferent de mediul ambiant, totusi contactul cu natura iti aduce numeroase beneficii atat la nivel fizic, cat si psihic, intelectual si social. Toti antrenorii de fitness sunt de acord ca este mai bine sa faci sport in aer liber si sa respiri aerul proaspat din natura, in locul aerului din sala de fitness, care este de doua ori mai poluat decat cel de afara. De altfel, mai multe studii internationale au demonstrat ca sportul in aer liber este mult mai sanatos decat cel efectuat in spatii inchise. Cercetatorii britanici au comparat doua grupuri de adulti care au practicat sport in aer liber si respectiv in sala de fitness, si au observat ca cei care au facut miscare in natura s-au bucurat de mai multa energie si mai multa buna dispozitie. In plus, unii dintre adultii care au facut exercitii in natura au resimtit o diminuare a starii de anxietate, depresie si stres, informeazaRomania Libera.

Indulcitorul natural care tine inima sanatoasa, intareste sistemul imunitar si previne Alzheimerul. Pe langa aroma deosebita si calitatile de indulcitor natural, siropul de artar este si o sursa excelenta de mangan si zinc, elemente benefice organismului. Zincul din compozitia sa actioneaza ca antioxidant si reduce progresia aterosclerozei. Zincul este necesar functionarii normale a celulelor endoteliale si reduce riscul deteriorarii membranelor endoteliale. Studiile efectuate au demonstrat ca deficienta de mangan conduce la scaderea nivelului de HDL ("colesterolul bun"). Zincul si manganul sunt aliati importanti ai sistemului imunitar. Cercetarile au demonstrat ca lipsa zincului determina reducerea celulelor albe si a raspunsului imunitar. Manganul ajuta la reducerea inflamatiilor si poate actiona si ca imunostimulant, scrieDoctorulZilei.ro.

Coada-soricelului, planta buna la toate. Cu zeci de substante cu proprietati medicinale, coada-soricelului este una dintre cele mai utilizate remedii in tratarea unor afectiuni diverse. Cu asa o reputatie, nu este de mirare ca a fost numita "regina plantelor medicinale". Usor de recunoscut dupa florile albe grupate in forma de umbrelute, coada-soricelului (Achillea millefolium) se intalneste pe pajisti, in luminisuri de padure si pe marginea drumurilor. Originara din Europa, Asia si America de Nord, aceasta planta este intalnita in toate regiunile cu clima temperata din lume. Remediile din coada-soricelului sunt cunoscute inca din Antichitate, cand erau folosite pentru tratarea plagilor sangerande si a ulceratiilor. In scop terapeutic se utilizeaza florile, care se recolteaza in perioada de inflorire, de la mijlocul verii si pana toamna. Este bine ca florile sa fie culese atunci cand este soare, pentru ca atunci cantitatea de uleiuri volatile este mai mare, prin urmare, efectele benefice ase plantei sunt potentate, anuntaAdevarul.