Dependenta de internet, mai comuna decat alcoolismul. In SUA, un spital introduce un program care trateaza adictia. Primul program care va trata dependenta de internet va fi deschis la un spital de psihiatrie din Pennsylvania. Potrivit specialistilor, adictia pentru mediul online este mai comuna decat alcoolismul. Programul de zece zile menit sa-i vindece pe dependenti de nevoia de a fi mereu conectati online urmeaza sa fie demarat pe 9 septembrie, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

De ce sufera oamenii de "jet lag"? Cercetatorii au descoperit de ce ne adaptam greu la alt fus orar. O molecula din creier care regleaza modul in care organismul percepe decalajul orar a fost descoperita de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford, fapt care ar putea ajuta la punerea la punct a unui tratament pentru combaterea efectelor neplacute ale acestui fenomen. Cercetatorii de la Universitatea Oxford spun ca oamenii care se simt rau in urma schimbarilor de fus orar patesc acest lucru din cauza unei molecule din creier, scrie Descopera.ro.

Pericolele nebanuite din frigider. Cum aranjezi alimentele ca sa nu te imbolnavesti. Alimentele trebuie pastrate in frigider la temperaturi potrivite, pentru a nu se altera. Fiecare compartiment este destinat unui anumit tip de produse, tocmai din cauza temperaturii. Carnea, spre exemplu, nu trebuie pusa pe raftul de sus. In general, partea inferioara a frigiderului, situata chiar deasupra cutiilor de legume, este cea mai rece, scrie Doctorul zilei.

Ce boli indica variatiile subite de greutate. Te ingrasi rapid sau slabesti fara vreun motiv aparent? Poti da vina pe stres sau pe stilul tau de viata, insa pierderile sau luarile bruste in greutate pot semnala si maladii ascunse - adesea, cat se poate de serioase. Afla ce boli iti modifica, in mod dramatic, silueta, si ce solutii exista. Daca, in decurs de 6-12 luni, ai pierdut cel putin 5% din masa corporala, fara sa fi schimbat nimic in alimentatia cotidiana, sau daca, dimpotriva, te ingrasi simtitor, in ciuda tuturor eforturilor de a-ti mentine greutatea la cote normale, e cazul sa te alarmezi, scrie Click.

Stresul si cancerul - o legatura reala. Multi pacienti ma intreaba: de ce am facut cancer? Oare are vreo legatura cu faptul ca am avut multe necazuri in familie si la serviciu? Oare are vreo legatura cu stresul? In general, raspunsul meu a fost ca nu exista o legatura directa intre stres si cancer care sa fie documentata riguros stiintific. Dar parerea mea personala este ca o interactiune exista intre starea generala de sanatate si stresul cronic. Intre timp, lucrurile au inceput sa se schimbe. Apar din ce in ce mai multe articole de cercetare de laborator care adreseaza legatura dintre stres si cancer, scrie Adevarul.

Alimentele care ne mentin mintea limpede si previn pierderea memoriei, cea mai noua descoperire a cercetatorilor. La fel ca oamenii, mustele de otet Drosophila devin mai uituce pe masura ce inainteaza in varsta. Un nou studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience arata ca, in cazul mustelor cel putin, pierderile de memorie pot fi anulate daca acestea au o dieta bogata in poliamine. "Avem o mare nevoie de stimulatoare cognitive care sa ne mentina sanatosi la batranete, iar acum poliaminele ne ofera o noua sansa", scrie Descopera.ro.

Bea apa sarata dimineata ca sa-ti detoxifiezi colonul! Cura cu apa sarata dimineata este una din cele mai ieftine si simple modalitati de a-ti detoxifia colonul. Iata cum se face si care sunt beneficiile! Desi nu este un tratament prea placut, cura cu apa sarata dimineata este simpla si ieftina. Ce trebuie sa faci: incalzeste un litru de apa (nu trebuie sa firaba neaparat), adauga in oala doua linguri de sare de mare si amesteca pana cand se dizolva. Nu folosi sare de masa de la supermarket pentru ca efectul nu va fi acelasi, scrie Libertatea.