Sexul va ajuta sa va mentineti sanatosi. Iata sase beneficii importante pe care le aduce. Sexul nu este doar un mod grozav de a mentine o relatie sanatoasa, ci si o buna metoda prin care te mentii sanatos. Sexul creste mult autoaprecierea si increderea in propria persoana, stimuland initiativa, relatiile sociale, scaazand frustrarile si reactiile negative in fata unor obstacole din viata de zi cu zi. Cei care fac sex mai des, cu parteneri stabili, au un echilibru intrerior mult mai stabil. Pe termen lung, stresul cauzeaza o serie de probleme grave de sanatate. Hipertensiunea, scaderea imunitatii, anxietatea si depresia pot fi provocate de stres. De aceea este important sa tinem stresul sub control. Hormonii eliberati in timpul actului sexual reduc stresul. Acestia,in cea mai mare parte endorfine, produc o stare de bine si au rol relaxant, linistitor asupra organismului, stare care se mentine si dupa terminarea partidei de sex, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum poti depista tulburarile de somn. Senzatia ca ne trezim mai obositi decat atunci cand am mers la culcare si cea de somnolenta in timpul zilei pot fi indicatorii unei afectiuni a somnului. Putem afla care sunt cauzele pentru care nu ne odihnim suficient pe parcursul noptii cu ajutorul unor aparate din laboratoarele de somnologie. Exista o categorie a problemelor de somn pe care nu le constientizam, spun specialistii. Astfel, pe langa insomnie, trezirea frecventa in timpul noptii sau, dimpotriva, dorinta de a dormi tot mai mult, mai exista cateva tulburari de somn, unele cu consecinte mai grave, de care multi sufera fara sa stie. Cea mai importanta dintre acestea este apneea, caracterizata prin oprirea repetata a respiratiei in timpul somnului. Principala complicatie data de sindromul de apnee in somn este hipertensiunea arteriala, intre 50% si 90% din persoanele cu apnee avand nivelul tensiunii peste limita normala. De asemenea, apneea poate duce la cardiomiopatie, insuficienta cardiaca sau la accidente cerebrale ischemice. Alte tulburari de somn care necesita investigatii amanuntite pentru depistarea cauzei si pentru stabilirea unui tratament eficient sunt sforaitul, bruxismul (se trateaza la stomatolog), sindromul picioarelor nelinistite si adormirea brusca in timpul zilei, anuntaAdevarul.

Ce cantitate de sare ar trebui sa consumam intr-o zi? Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat o serie de recomandari privind cantitatea de sodiu si de potasiu pe care ar trebui sa o consume o persoana pe parcursul unei zile. Necesitatea acestor recomandari vine din numarul mare de persoane hipertensive, tensiunea arteriala crescuta fiind un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare si accidentele vasculare cerebrale. Cercetarile OMS au aratat ca majoritatea persoanelor consuma prea putin potasiu si prea mult sodiu, comparativ cu nevoile zilnice. Recomandarile sunt atat pentru adulti (considerati ca fiind persoane peste 16 ani), cat si pentru copiii peste 2 ani. Concret, OMS recomanda ca un adult sa consume mai putin de 2 g sodiu pe zi (ceea ce inseamna 5 g sare) si cel putin 3,51 g potasiu pe zi. Aceste cantitati trebuie adaptate la copii in functie de necesarul energetic. Integral peInfomaterna.ro.

Siropul de artar, o alternativa pentru zahar. Siropul de artar este un indulcitor natural, o alternativa sanatoasa pentru zahar. Desigur, este vorba despre putinele specii de artar care sunt folosite pentru extragerea sevei dulci, considerata si un valoros detoxifiant natural. Datorita aportului de minerale (zinc, mangan, calciu), siropul de artar, folosit ca indulcitor pentru sucuri naturale, ceaiuri sau cafea este apreciat de nutritionistii din lumea intreaga ca un puternic imunostimulator si ca o vedeta care face furori in curele de slabire. In acelasi timp, un alt produs obtinut din acest arbore. Extractul din muguri de artar (care poate fi procurat din magazinele Plafar ca si siropul obtinut din artar) este recomandat de nutritionisti pentru rezultatele remarcabile in tratarea dischineziei si litiazei biliare, aterosclerozei, diabetului noninsulinodependent, nevralgiei intercostale si neurasteniei, scrieClick.

20 de trucuri de slabit care chiar functioneaza. Chiar daca cei mai multi specialisti sunt de acord ca atunci cand vine vorba despre slabit cea mai eficienta este o metoda personalizata, exista cateva reguli universale care nu pot da gres. Avem tendinta uneori sa confundam setea cu foamea, de aceea sfarsim prin a consuma prea multe calorii, cand tot ce avem nevoie de fapt e un pahar cu apa. Rontaitul in fata televizorului este unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu poti sa te tii departe de frigider dupa ce ai luat cina, alege gustari cu putine calorii precum fructele sau lactatele slabe. Ca sa-ti mentii silueta nu e nevoie sa renunti definitv la alimentele preferate. In schimb, trebuie sa ai grija la cantitati, moderatia este cheia. Potrivit studiilor, persoanele care mananca 4-5 mese si gustari pe zi isi controleaza mai usor foamea si greutatea, anuntaDoctorulZilei.ro.

Picioare in forma, cu tratamente usoare. Senzatie de picioare "grele", carcei si miros neplacut? Toate aceste neplaceri se pot "trata" usor cu ajutorul remediilor oferite de natura. Iata cateva ponturi: dafinul previne crampele, salvia improspateaza, iar frunzele de alun reduc retentia de apa. Umflarea picioarelor este o problema des intalnita, mai ales cand afara este cald. Din cauza temperaturilor ridicate, vasele de sange se dilata, iar circulatia sangvina este ingreunata. Astfel, picioarele se umfla, apare senzatia de durere, iar incatamintea te strange ca intr-o menghina. La fel de neplacuta este si senzatia de "picioare grele", care apare de regula la sfarsitul zilei, dar si carceii care iti dau batai de cap in cele mai nepotrivite momente, informeazaAdevarul.