Cinci motive importante pentru care ceapa este un super-aliment cu puteri miraculoase. Ceapa ajuta la detoxifiere si actioneaza ca antioxidant puternic, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. "Continutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cat si vitaminele A si E, fac din ceapa o leguma importanta pentru o alimentatie sanatoasa", spune nutritionistul Luiza Parvu. "Recomand ceapa in cantitati moderate si celor care tin cure de slabire, tocmai pentru continutul de minerale. Are si proprietati antimicrobiene. Ideal este sa fie consumata cruda, insa celor care nu o pot manca cruda le recomand si ca ingredient in mancare. Ceapa nu trebuie prajita, ci mai degraba inabusita", mai sustine nutritionistul. Un studiu realizat in Franta in 1998 si publicat in European Journal of Epidemiolog a scos la iveala ca riscul de cancer de san este considerabil redus in cazul femeilor care au un consum ridicat de ceapa si usturoi, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce ne ingrasam dupa ce ne lasam de fumat. Nu doar excesele alimentare sunt de vina. Nu mai neaga nimeni: renuntarea la fumat se soldeaza cu cateva kilograme in plus. In functie de cauza ingrasarii, insa, unii scapa de ele cu usurinta, altora le este mai greu. "Recent a fost facut un studiu care arata ca persoanele care se lasa de fumat se pot ingrasa intre doua si patru kilograme. Explicatia este, in primul rand, revenirea la normal a metabolismului dupa o perioada in care a fost dat peste cap de chimicalele din tigari. In cazul celor care depasesc pragul de patru kilograme, motivul este ca au inlocuit fumatul cu junk-food-ul", explica medicul pneumolog Magdalena Ciobanu. Totusi, o cercetare recenta ofera o noua teorie pentru acumularea de kilograme dupa ce renuntam, la tigari: modificarea florei intestinale, anuntaAdevarul.

Bei un singur pahar de vin si o iei razna. Un singur pahar de vin! De atat ai nevoie pentru a nu-i mai intelege pe cei din jurul tau. Nu mai intelegi emotiile lor si nici limbajul trupului. O bautura cu un continut de alcool de 16%, cum ar fi vinul tare, este de ajuns pentru a perturba parti ale creierului care controleaza comportamentul. Din aceasta cauza, devenim agresivi la betie, facem orice prostie si suntem respinsi de societate, avertizeaza medicii de la Universitatea Illinois din Chicago (SUA). Alcoolul ne afecteaza abilitatea de a lua decizii si de a simti frica sau mania, informeazaClick.

Sase factori care taie pofta de sex. Plus: cum va recapatati libidoul. Stresul, alcoolul, lipsa somnului, depresia sunt printre factorii responsabili de scaderea apetitului sexual. Atunci cand partenerul/a de viata nu mai este interesat/a de relatia sexuala, nu inseamna neaparat ca v-a gasit un inlocuitor. Scaderea libidoului poate fi determinata de factori externi, precum stresul, alcoolul, lipsa somnului si chiar aparitia unui copil. Specialistii detaliaza opt motive care disturba viata de cuplu si pot fi responsabile de diminuarea interesului pentru sex. Stresul de la serviciu, dar si problemele cu banii, pot scadea libidoul. "Stresul are o actiune dubla asupra dorintei sexuale. Desi cercetarile arata ca stresul ne mobilizeaza pentru a ne apara, prin secretia de adrenalina, in acelasi timp implica si acumularea unei tensiuni care se vrea descarcata. Stresul face ca mintea sa fie ocupata, captiva, cu greu se mai poate gandi si la sexualitate", explica psihologul Mihaela Costea. Un sfat util pentru astfel de situatii: apelati la cateva tehnici de relaxare inainte de a ajunge in pat, scrieDoctorulZilei.

Nu amana mersul la toaleta! La ce riscuri te expui cand nu-ti asculti corpul. O intalnire de afaceri prelungita, o coada lunga la magazinul din colt sau pur si simplu tipul de zi interminabila care te face sa uiti de nevoile fiziologice sunt foarte nocive pentru organism. Fiecare dintre noi "s-a tinut" de multe ori si din diverse motive, asadar stim cum este. Dar oare stim si ce putem pati? Daca nu dam ascultare organismului si nevoilor sale, oare ce alte semnale ne-am invatat sa ignoram? Mancam cand ne e foame, bem cand ne este sete, dormim atunci cand suntem obositi sau ne intindem cand corpul a amortit. Insa, atunci cand trebuie sa ajungem la toaleta, de foarte multe ori intervine amanarea, rusinea, uitarea si chiar lenea, anuntaAdevarul.

Cele mai bune alimente antistres. Te duci tinta la bucatarie de fiecare data cand esti obosit, agitat sau pur si simplu plictisit? Silueta ta poate avea de suferit. Pe de alta parte, acest obicei poate avea si urmari bune, daca ai grija ce mananci. Revista "Click! pentru femei" iti spune ce alimente iti redau starea de bine! Ovaz. In doar 20 de minute dupa ce ai mancat o portie de fulgi de ovaz, te vei simti mult mai relaxat. Atunci cand consumi carbohidrati, care se gasesc din belsug in aceaste cereale, organismul produce serotonina, "hormonul fericirii". Lapte. Zerul, proteina din acest aliment, reduce anxietatea si starile de frustrare, iar calciul din produsele lactate detensioneaza muschii si ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Vin. Dupa cina, e chiar indicat sa te rasfeti cu un pahar de vin. Pe langa proprietatile lui antioxidante, aceasta actioneaza ca un antidepresiv asupra sistemului nervos central, relaxand corpul si scazand tensiunea arteriala, informeazaClick.