Sase simptome de cancer care sunt adesea ignorate. Din cauza ignorarii simptomelor, multi romani ajung la medic cu forme de cancer avansate ce le scad dramatic sansele de supravietuire. Febra, oboseala, scaderile bruste in greutate, balonarile, durerile abdominale, dar si tusea care persista pentru perioade lungi de timp pot "trada" numeroase tipuri de cancer. Specialistii scot in evidenta simptome care nu ar trebui trecute cu vederea atat de femei, cat si de barbati. Vezi lista completa in doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

De ce e bine sa mancam fructe uscate. Bogate in vitamine, fibre, potasiu si alti nutrienti esentiali, fructele uscate sunt ideale ca gustare in orice moment al zilei, dar sunt si extrem de sanatoase. Iata ce pot trata fructele uscate. Stafidele. Contin 70% fructoza pura si sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. Daca le vei consuma zilnic, acestea te vor ajuta sa iti mentii oasele si dantura sanatoase si sa combati anemia sau constipatia. Integral in Libertatea.

5 ceaiuri care te apara de boli toamna. Oficial am intrat in toamna si de acum incolo va trebui sa te gandesti cum sa te incalzesti si nu cum sa te racoresti. Asa ca cea mai ieftina si mai la indemana solutie par a fi ceaiurile. Ceai de catina. Campioana la continutul de vitamina C si la puterea sa anti-imbatranire, catina iti surade in aceasta perioada prin piete. De asemenea are din belsug si vitaminele A, complexul B si vitaminele E, P, K, F. Infuzia din fructe proaspete se prepara prin oparire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomanda consumarea licorii cu tot cu fruct. Cand devine calduta poti adauga o lingurita de miere de albine, noteaza Click.

Cercetatorii au identificat o cauza neasteptata a Alzheimerului. Oameni de stiinta sustin "ipoteza igienei" ca posibil factor de risc pentru Alzheimer - ideea ca in absenta expunerii la germeni, virusuri si paraziti care sa stimuleze sistemul imunitar, numarul imbolnavirilor de dementa este in crestere in tarile dezvoltate. Un nou studiu realizat la Universitatea Cambridge compara frecventa cazurilor de dementa in 192 de tari si a ajuns la concluzia ca imbolnavirile de Alzheimer sunt mai frecvente in tarile cu sisteme sanitare mai bune si unde numarul de imbolnaviri este mai mic. Tarile in care toata lumea are acces la apa potabila curatata, asa cum sunt Marea Britanie sau Franta, au cu 9% mai multe cazuri de imbolnaviri de Alzheimer decat media, scrie doctorulzilei.ro

Cicoarea te ajuta sa-ti mentii colesterolul in limite normale. Ai colesterolul crescut si nu stii cum il reduci? Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine colesterolul in limite normale. - Redu la minumum alimentele bogate in grasimi animale (carnuri grase, lactate cu continut ridicat de grasimi). - Renunta la fumat sau redu tigarile la maximum patru pe zi. - Scapa de sendetarism, incepe sa faci miscare gradat. - Elimina variatiile de greutate. In cazul in care valorile colesterolului nu sunt foarte mari, atunci trebuie sa tii un regim alimentar adecvat: - Fereste-te de grasimile solide, bogate in acizi grasi saturati pe cale le vei inlocui cu grasimi lichide care contin acizi grasi polinesaturati, noteaza Libertatea.