Tiuitul urechilor: care sunt cauzele si in ce situatii reprezinta un motiv de ingrijorare. Suprasolicitarea sau un dezechilibru al organismului se poate manifesta prin raspunsuri care nu pot fi controlate: tiuitul urechii, zbatutul ochilor sau musculatura contractata, care de multe ori trec neobservate. Sunt situatii in care acestea pot fi semne directe ale unor afectiuni grave, care necesita tratament rapid. Tiuitul in urechi (acufene sau tinitus in varianta stiintifica) poate fi perceput la o singura ureche ori la ambele, fara a fi influentat de vreun factor exterior. In functie de cauza care il produce, tiuitul poate fi subiectiv si obiectiv. Cel obiectiv poate avea origine vasculara, inclusiv anevrisme ale vaselor cervico-craniene, tumorala (tumorile jugularei), leziuni traumatice cranio-cerebrale. De obicei, acesta se resimte o data cu pulsul si se manifesta ca un pacanit, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai vehiculate mituri despre sex, boli transmisibile si contraceptie. Cea mai buna sursa de informatii despre sanatatea sexuala si despre contraceptie este internetul, pentru majoritatea persoanelor active sexual. Or, multe dintre site-urile care trateaza astfel de probleme sunt pline de neclaritati si de erori, arata un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea Stanford. Microbii responsabili cu infectiile transmisibile sexual nu supravietuiesc mult timp in afara corpului - cu atat mai putin pe o suprafata rece si rigida cum este colacul toaletei. De fapt, nici in urina nu sunt prezenti acesti microbi, prin urmare, riscul de a te infecta doar prin contactul cu toaleta de la persoana care a folosit-o inaintea ta este minim spre nul, potrivit medicului Sophia Yen, specialist in problemele de sanatate ale adolescentilor de la Spitalul de Copii "Lucile Packard" din Palo Alto, California, anuntaAdevarul.

Ce inseamna cu adevarat o alimentatie sanatoasa? Medicii clarifica miturile frecvente din nutritie. Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate sa afle ce inseamna o alimentatie echilibrata si diversificata pentru a avea o stare de sanatate foarte buna. Medicii recomanda ca aceste persoane sa se informeze din carti despre nutritie si sa consulte nutritionisti, deoarece exista multe mituri despre alimentatia sanatoasa. Ouale dauneaza sanatatii inimii, fructele nu ingrasa, margarina este un aliment cancerigen- acestea sunt doar cateva dintre miturile asociate cu o dieta sanatoasa pe care este bine sa le clarificam pentru a face alegeri alimentare corecte. Doctorul Ciprian Constantin, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, a clarificat pentru cititoriiRomanei liberecateva dintre cele mai raspandite mituri despre alimentatia sanatoasa.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita. Artrita se defineste ca fiind o inflamatie a unei articulatii. Este o eroziune, o deteriorare treptata a cartilajului care acopera osul unei articulatii ce incepe sa se uzeze. Apare odata cu inaintarea in varsta, dupa o lovitura sau la sportivi. In urma acestui proces, osul de dedesubt incepe sa se ingroase sa se deformeze si astfel nu mai permite o flexibilitate normala in articulatia respectiva. In cele mai multe cazuri solutia o reprezinta ameliorarea durerii cu ajutorul diferitelor medicamente printre care si ibuprofenul. Aceste medicamente nu fac altceva decat sa diminueze durerea si in plus pot cauza efecte secundare destul de severe. Remediile naturale insa diminueaza durerea fara sa cauzeze efecte secundare si contribuie la vindecarea zonelor inflamate, scrieDoctorulZilei.ro.

Trucuri simple care combat mirosul urat al respiratie. Halitoza, cum ii spun medicii, ii face pe unii dintre noi sa evite chiar socializarea. Mestecatul gumei mentolate nu este intoteauna recomandat, ba in unele cazuri nici nu este eficient. Asa ca pentru o respiratie proaspata, mai bine apelezi la cateva solutii naturale. Ierburile aromatice se numara printre remediile cele mai eficiente pentru combaterea respiratiei urat mirositoare. Cimbrul, de exemplu, contine o substanta, numita timol, iar aceasta ajuta la reducerea placii dentare si la protectia impotriva cariilor sau gingivitei - toate acestea fiind cauze ale halitozei (respiratie urat mirositore). De aceea, Cooperativa Stiintifica Europeana pentru Fitoterapie recomanda, in primul rand, cimbrul pentru o respiratie proaspata, anuntaAdevarul.