Afla ce boala ucide anual mai multi oameni decat toate calamitatile naturale. Limfomul non-Hodgkin, cea mai raspandita forma a cancerului limfatic, ucide anual mai multe persoane decat toate catastrofele naturale care se intampla de-a lungul unui an pe intreaga planeta. Aceasta boala este pe cat de agresiva, pe atat de putin cunoscuta. Un raport global arata ca in perioada 1990-2008 aproximativ 34.000 de persoane si-au pierdut viata din cauza inundatiilor, furtunilor, alunecarilor de teren, temperaturilor extreme si incendiilor de padure. Limfomul non - Hodgkin, cea mai raspandita forma a cancerului limfatic, a ucis numai in anul 2008, peste 100.000 de persoane, scrie Romania libera.

UtileFoto: Colaj foto

Creierul singuraticilor, diferit de cel al prietenosilor. Socializarea este o caracteristica a firii umane, dar nivelul de sociabilitate depinde atat de mostenirea de la parinti, cat si de structura creierului. Cercetatorii au descoperit de curand ca doua zone din creier sunt responsabile cu abilitatile noastre de a comunica deschis cu ceilalti. Una dintre ele nu este dezvoltata la persoanele singuratice. Caracterul social este in natura umana, sustin sociologii si psihologii. Cu toate acestea, unii dintre noi sunt mai prietenosi din fire, iar altii mai solitari, preferand momentele de singuratate in locul celor cu prietenii. De fapt, acestia din urma au doar doi-trei prieteni cu care se vad destul de rar, si asta mai ales la aniversari sau de sarbatori, scrie Adevarul.

Cum va puteti afla riscul de boli cardiovasculare prin verificarea pulsului de la nivelul degetului. Verificarea pulsului degetului ar putea detecta riscul bolilor de inima, potrivit unui studiu. Cercetatorii au descoperit ca pulsul degetului poate masura rigiditatea aortei - un factor de risc comun pentru bolile de inima. Noua procedura foloseste un instrument numit transductor care este montat pe deget sau deasupra arterei brahiale, situate pe partea interioara a bratului, exact sub cot. Aceasta masuratoare impreuna cu varsta si indicele de masa corporala permite medicilor sa afle daca aorta s-a rigidizat, scrie Doctorul zilei.

Nu mananci carne? Esti mai trist! Cei mai multi dintre noi cad uneori intr-o stare de tristete. In plus fata de factorii declansatori bine-cunoscuti, cum ar fi stresul, banii si grijile cotidiene, exista mai multe motive, surprinzatoare, pentru care uneori ne simtim nefericiti. Iata care sunt acestea. Uiti de carnea rosie: Acest aliment este esential pentru formarea hemoglobinei, prezenta in celulele rosii din sange. Este o sursa buna de fier, necesara pentru energia din organism. Ai adormit cu televizorul deschis: Orice sursa de lumina in timpul somnului poate afecta starea de spirit, deoarece lumina inhiba eliberarea de melatonina, hormonul care declanseaza somnul, scrie Click.

Ce sa mananci dimineata ca sa scapi de burta. Un mic dejun bine ales te ajuta foarte mult in cura de slabire. iar daca obiectivul tau e sa scapi de burta, trebuie sa fii cu atat mai atenta la prima masa. Iata ce sa mananci ca sa scapi rapid de burta! Ca sa scapi rapid de burta, dimineata trebuie sa mananci grasimi sanatoase, proteine si foarte putini carbohidrati. Iata ce ar trebui sa contina un mic dejun sanatos daca vrei sa slabesti. 1. Nuci sau alune. Nucile "romanesti", alunele de padure, migdalele sau caju sunt un mic dejun ideal, mai ales daca esti pe fuga. Contin grasimi sanatoase, care sunt foarte importante atunci cand vrei sa slabesti, scrie Libertatea.

Cafea, vin, lapte: ce este interzis in perioada sarcinii? Femeile insarcinate ar trebui sa consume oua, peste, spanac sau fasole, alimente bogate in proteine, vitamine si minerale, necesare pentru a duce o sarcina la termen fara probleme. Majoritatea gravidelor nu se abtin, pe parcursul sarcinii, de la niciun aliment, intrucat cred ca trebuie sa manance cat pentru doi si sa-si satisfaca poftele. Acest mit este demontat de tot mai multi medici. Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie sustine ca femeile insarcinate nu ar trebui sa consume alune, branza cu mucegai nobil, lapte nepasteurizat, carne insuficient preparata, ficatei, ceai negru, ciocolata sau produse procesate precum mezelurile, scrie Romania libera.

Ce presupune operatia care iti poate schimba definitiv culoarea ochilor cu nuanta preferata. Persoanele nemultumite de felul cum arata folosesc de ani de zile chirurgia estetica pentru a obtine o noua infatisare, acum insa operatiile estetice au ajuns la un alt nivel. Astfel cei care isi doresc ochi albastri, verzi sau orice alta nuanta preferata pot obtine acest lucru cu ajutorul unei operatii controversate-transplantul de iris. Desi initial transplantul de iris era folosit pentru corectarea unor probleme oculare, cum ar fi albinismul ocular, operatia este acum scoasa pe piata si ca una de infrumusetare. Irisul artificial este o proteza subtire, facuta din acelasi tip de silicon folosit si la lentilele de contact, scrie Doctorul zilei.

Imperceptibilele efecte ale imbatranirii: un timelapse uimitor despre fiecare dintre noi. Procesul uman de imbatranire este de-a dreptul fascinant, mai ales daca il privim fara regret si dintr-o perspectiva stiintifica sau artistica. Uneori, chiar si un album foto realizat cu ceva ani in urma ne pune pe ganduri, dar cum ar fi daca am urmari evolutia unui copil de 12 ani, pana aproape de ultimii sai ani din viata, in doar cateva minute? Anul trecut, Anthony Cerniello a mers in vizita la familia unui prieten, Danielle si impreuna cu fotograful Keith Sirchio a fotografiat toti membrii familiei, de la cel mai tanar, pana la cel mai in varsta. Reintors la New York, Cerniello a scanat fotografiile si le-a selectat pe cele in care erau surprinsi membrii familiei care aveau o structura osoasa similara, scrie Descopera.ro.