Cinci obiceiuri sanatoase care te pot imbolnavi. Cand devin periculoase apa imbuteliata si periajul dintilor. Paradoxal, lucrurile pe care le facem pentru a fi mai sanatosi pot fi uneori daunatoare. Mai jos, cateva obiceiuri cu impact surprinzator. 1. Consumul exclusiv de apa imbuteliata. Cei mai multi evita apa de la robinet din cauza impuritatilor sau a microbilor care, in opinia lor, o fac un pericol pentru sanatate. In realitate insa, nici apa imbuteliata nu este 100% sigura. "Sunt niste mici riscuri. Depinde de materialul sticlei, de procesul tehnlogic, daca apa a fost controlata. La fel de important e si cum a fost tinuta, transportata si depozitata pana sa ajunga la noi", avertizeaza specialistul in nutritie Virgiliu Stroescu, potrivit DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Metode simple prin care sa economisesti bani. Tot mai multi oameni au probleme cu banii in zilele noastre. Somajul este o problema persistent, iar TVA-ul aplicat parca este tot mai mare. Scumpirile sunt mai mari decat cresterile salariale si asa mai departe. Trebuie sa economisesti, iata cateva idei care sa te ajute in acest sens. Continuarea in Libertatea.

Ketchup-ul scade riscul bolilor cardiovasculare. Licopenul, un antioxidant foarte puternic care se gaseste in ketchup, reduce foarte mult riscul de ateroscleroza. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Departamentul de Agricultura al Statelor Unite. Tipurile de ketchup obisnuite contin o cantitate mica de licopen in comparatie cu cele organice care au cu 60% mai mult licopen. In plus, un ketchup ecologic furnizeaza organismului o cantitate foarte mare de vitamine : A, C si E, aflam din Click.

De ce isi pierd femeile cheful de sex si solutii pentru recapatarea libidoului. Femeile sunt primele care isi pierd interesul fizic fata de partener, arata studiile care identifica si cateva cauze posibile ale problemei, dar si solutii pentru stimularea poftei de sex. Negarea faptului ca ar exista o problema in dormitor indeparteaza tot mai multe cupluri care refuza sa accepte ca dorinta si atractia dintre ei nu mai este aceeasi ca la inceput. Specalistii spun insa ca asta nu insemna sfarsitul relatiei, ci doar trecerea intr-o alta etapa. Printre cauzele posibile ale problemei se numara varsta, obisnuinta si chiar cariera, scrie DoctorulZilei.

Trateaza natural raceala de toamna. Specialistii va ofera 7 solutii naturale pentru simptome des intalnite in sezonul actual. Nas infundat, inceput de febra, stranut si senzatie de oboseala. Se intampla foarte des toamna, cand sunt schimbari de temperatura. Stranuti? Acest simptom apare din cauza iritarii mucoasei cailor respiratorii. Consuma infuzii calde din plante antiinflamatorii (salvie, musetel, roinita sau obligeana). Atentie, ceaiul fierbinte poate accentua iritatia. Un alt remediu eficient este pasta din miere cu turmeric si propolis. Integral in Click.

Un nou tratament impotriva SIDA va fi aplicat in Africa. Un program destinat sa urmareasca masurarea eficacitatii tratamentelor antiretrovirale si care va fi administrat pacientilor bolnavi de SIDA in Africa a fost lansat vineri in Abidjan, Etiopia. Programul a carui prima faza va dura doi ani va fi implementat asupra mai multor zeci de mii de persoane din Coasta de Fildes, Burundi, Camerun si Guineea, a explicat jurnalistilor de la AFP Philippe Duneton, directorul adjunct al Unitaid, organizatia internationala care finanteaza proiectul, scrie Adevarul.