Zece efecte negative pe care le produce nivelul scazut de testosteron. Testosteronul inseamna, in primul rand, masculinitate. Acest hormon ofera energie, contribuie la dezvoltarea masei musculare si sustine activitatea sexuala, dar ajuta si la imbunatatirea starii de spirit si a sanatatii osoase. Atunci cand nivelul de testosteron se afla la limita inferioara este nevoie de interventie medicala de specialitate. Limita inferioara a valorilor testosteronului se situeaza intre 290-300 nanograme pe decilitru. Limita superioara se afla intre 1000 si 1200 nanograme de decilitru. Oboseala este un efect comun al nivelului scazut de testosteron. Este posibil sa simtiti ca nu mai aveti energia pe care o aveati inainte sau va veti simti extrem de obosit. Bineinteles, exista multi alti factori care va pot afecta energia (procesul de imbatranire sau depresia). Un somn lung si sanatos poate fi suficient pentru a va creste nivelul de energie. Incercati sa dormiti cel putin 7-8 ore in fiecare noapte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai nocive alimente pentru tenul tau. Cu totii am auzit de beneficiile pe care anumite fructe si legume (morcovul, avocato si cele colorate, in general) le au pentru ten, dar nu stim mai nimic despre alimentele care fac rau pielii. Te-ai trezit vreodata cu ochii umflati? Prea multa sare face corpul sa retina apa, ceea ce duce la umflare. Din cauza ca pielea din jurul ochilor este subtire, aceasta zona se umfla repede si te face sa blestemi punga de floricele pe care ai savurat-o la filmul din seara trecuta. Efectele sarii asupra organismului devin mai vizibile odata cu varsta, noteaza "Huffington Post". Crevetii, racii, homarii (si anumite verdeturi, cum ar fi algele de mare sau spanacul), au un continut ridicat de iod, iar o dieta cu prea mult iod poate provoca acnee. Totusi, acneea se bazeaza pe un consum de iod de durata, asadar daca mananci fructe de mare intr-o zi si ai cosuri a doua zi, nu da vina pe crevetii de la cina. Recomandarea medicilor este ca oamenii care sunt predispusi la acnee sa nu consume prea multe fructe de mare intr-o luna, anuntaAdevarul.

De ce ai probleme cu expectoratiile dimineata. Daca ai probleme cu expectoratiile dimineata, trebuie neaparat sa afli cauza pe care o poate spune cu exactitate numai medicul. Noi iti spune care sunt cauzele posibile. Tusea cu expectoratii, adica tusea care elimina secretiile respiratorii, este bine cunoscuta de toti cei care au avut macar o data o raceala sau o gripa. In aceste boli este normal sa ai expectoratii, menite sa elimine agentul patogen din caile respiratorii. Insa daca nu esti racita si nu ai gripa, expectoratiile de dimineata pot fi semnul altor boli, asa ca e important sa mergi la medic pentru un diagnostic precis, informeazaLibertatea.

Va simtiti obositi mai tot timpul? Iata care ar putea fi cauzele. Una dintre cele mai frecvente cauze care "inmoaie" organismul este lipsa somnului, insa multe afectiuni se pot manifesta prin oboseala (anemia, hipotiroidia, diabetul, alergiile). Deshidratarea sau excesul de cofeina pot avea aceeasi manifestare: starea de oboseala. "Atunci cand la originea oboselii se afla o tulburare de somn, fie ea cantitativa (insomnie) sau calitativa (parasomnie), consecinta majora o reprezinta somnolenta excesiva diurna. In aceste conditii apar: lipsa concentrarii, performantele intelectuale scad, la fel ca si abilitatea de a avea un raspuns rapid la stimuli", detalieaza Gabriel Diaconu, psihiatru la clinica Sapiens Medical Center din Bucuresti. Oboseala poate fi si un semn de deshidratare. Indiferent daca munciti in spatiu deschis sau in interior, corpul are nevoie de apa pentru a functiona bine. Daca simtiti sete, inseamna ca sunteti deja deshi dratati. Sfatul medicilor este sa beti apa de-a lungul intregii zile (cel putin doua cesti pe ora) si sa urmariti ca urina sa fie diluata, scrieDoctorulZilei.ro.

Cel mai eficient exercitiu pentru a adormi mai repede. Somnul este foarte important pentru oameni, dar ce te faci atunci cand te pui in pat, stingi lumina, dar somnul sta departe de tine? Nu conteaza cat esti de obosit, uneori somnul nu vrea sa vina. Numaratul oilor este o solutie, insa specialistii in psihologie ne ofera o solutie pentru a adormi mai usor. Iti poti "convinge" creierului ca e timpul pentru cufundarea in somn prin cateva cuvinte cheie. Intr-un studiu, oamenii care au ascultat timp de cinci minute cuvinte ca "relaxat", "confortabil" sau "comod" au atipit mai repede decat cei care nu au ascultat nimic. Mai mult, ritmul cardiac a scazut semnificativ la cei care au citit cuvintele "magice", un semn al unei odihne mai profunde, sustin expertii. Experimentul a demonstrat ca asemenea cuvinte sunt la fel de eficiente si pentru cei care au probleme cu somnul, anuntaAdevarul.

Fisticul, bun pentru inima. Fisticul contine vitamine din complexul B si acid folic, esentiale pentru mentinerea sanatatii inimii, dar si antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea. Seleniul este unul dintre antioxidantii regasiti in fistic. Contine luteina, care este un carotenoid important ce ajuta la cresterea sistemului imunitar, dar si a sistemului reproductiv. Iata si alte beneficii ale fisticului asupra organismului. Fisticul este un remediu excelent pentru combaterea stresului si a durerilor de cap. Este recomandat sa se consume fistic crud, intre 50 si 80 g pe zi. Fisticul este un aliment extrem de bogat in fibre, de aceea ce care consuma frecvent fistic au un tranzit intestinal foarte bun si sunt feriti de constipatie. De asemenea, fisticul are si capacitatea de a converti carbohidratii si alti nutrienti in glucoza, mentinand astfel nivelul glicemiei in parametri normali, prevenind astfel aparitia diabetului, informeazaLibertatea.