Cel mai simplu mod prin care puteti evita un infarct. Un temperament optimist exercita un efect protector impotriva infarctului, lucru verificat indeosebi in cazul persoanelor cu risc crescut. S-a demonstrat in nenumarate randuri ca atitudinile negative - stresul, depresia, anxietatea - actioneaza in mod nefavorabil asupra sanatatii cardiovasculare. Cateva studii au abordat asocierea dintre atitudinea optimista si riscul cardiac, cercetarile punand in evidenta o legatura extrem de benefica. Desfasurate de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, ele au cuprins circa 1.500 de frati si surori, urmariti pe o perioada lunga de timp, noteaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Un alt motiv pentru care nu poti sa dormi: mirosurile neplacute. Oamenii se simt mai relaxati si dorm mai bine atunci cand sunt inconjurati de un miros placut, sustine un nou studiu. Indepartarea surselor de miros neplacut din camera de dormit ajuta la obtinerea unui somn placut si folositor organismului. Cercetarea, realizata de Fundatia Nationala americana de Somn, a luat in calcul calitatea somnului din sase tari (SUA, Canada, Mexic, Marea Britanie, Germania si Japonia). Multi dintre oameni din fiecare tara, in afara de Japonia, au spus ca se simt mult mai relaxati in pat daca dormitorul miroase placut, scrie Adevarul.

Sucul de lamaie te scapa de raguseala. Iti simti gatul uscat, iar vocea ta este ragusita? Iata cateva remedii naturale care iti pot fi de folos in tratarea raguselii: Sucul de lamaie, baut proaspat; - Decoctul de ceapa facut dintr-o ceapa proaspata, de marime medie, taiata marunt, peste care se toarna un litru de apa fiarta. Se lasa 10- 15 minute, apoi se bea pe parcursul unei zile, neindulcit sau cu foarte putin zahar; - Suc din ridiche neagra, amesteca 100 ml suc de ridiche neagra cu 3 lingurite de miere si ia cate doua linguri de lichid, de trei ori pe zi. Restul amestecului pastreaza-l la frigider pana a doua zi. Ai grija insa sa-l scoti la timp de la rece, cu minimum o jumatate de ora inainte de a reincepe tratamentul. Cititi continuarea in Libertatea.

Factori care agraveaza psoriazisul. Factorii genetici alaturi de diverse cauze externe duc la aparitia psoriazisului, o afectiune cutanata cronica, manifestata prin aparitia unor zone rosii acoperite de scuame (coji) groase de culoare alb-sidefie. Semnele sunt vizibile in special pe coate si genunchi, dar pot aparea pe orice alta regiune a corpului, de la scalp la palme, talpi, unghii sau zone axilare si inghinale. Medicii fac o trecere in revista a factorilor care pot declansa sau agrava psoriazisul si ofera solutii care i-ar putea ajuta pe bolnavi. 1. Stresul Viata stresanta e una dintre cele mai frecvente cauze care duc la aparitia psoriazisului, mai ales in cazul tinerilor, noteaza doctorulzilei.ro

Alimentele expirate nu sunt neaparat stricate. Etichetele cu "a se consuma inainte de..." contribuie la milioanele de kilograme de alimente aruncate anual, sustine un nou raport al Consiliului Apararii Resurselor Naturale din SUA. Comunicarea precizeaza ca americanii arunca multe alimente din cauza intelegerii gresite a datelor de expirare de pe ambalaje. Multi consumatori considera, in mod gresit, ca datele de expirare de pe alimente indica siguranta consumarii mancarii inainte de o anume zi. De fapt, aceste date nu reprezinta riscul intoxicarii cu un aliment stricat, informeaza Adevarul.

Scortisoara, aliat in lupta cu kilogramele dupa 40 de ani. In multe dintre cazuri, alimentele preferate nu se afla pe lista celor sanatoase. Acestea nu numai ca ajuta sa ne mentinem in greutate sau sa slabim, ci contin si nutrientii de care organismul are nevoie, in special la varsta a doua. Afla din material ce alimente trebuie sa incluzi pe lista de cumparaturi pentru a te mentine in forma si dupa 40 de ani! Batoane cu amestec de fructe si seminte. Rezultatele unui recent studiu britanic au aratat ca amestecul dintre fructele uscate, cele oleagioase si seminte furnizeaza suficienta energie pentru intreaga zi si ajuta cand vine vorba de mentinerea in greutate. Integral in Click.