Cartofii prajiti nu au un efect nociv pentru sanatate. Chiar daca nutritionistii au declarat de ani buni razboi cartofilor prajiti si recomanda eliminarea acestora din orice dieta, noile studii au ajus la concluzia ca, in functie de uleiul folosit, consumul acestora nu numai ca nu are efect nociv pentru sanatate, ci in unele cazuri este chiar benefic. Potrivit Time Magazine, in timp ce unele cercetari leaga mancarurile prajite de obezitate, atacuri de cord si diabet, un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulti din Spania a descoperit ca persoanele care au consumat cele mai multe mancaruri prajite nu au prezentat un risc mai mare de afectiuni cardiace sau moarte prematura. Pe de alta parte, un studiu realizat in randul femeilor obeze, a a scos la iveala chiar un efect benefic al mancarurilor prajite asupra nivelurilor de insulina, scrieEVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum poate provoca stoarcerea cosurilor moartea. Cu totii am trecut, suntem sau vom trece prin adolescenta, perioada cea mai "prolifica" in aparitia cosurilor pe care cu greu ne abtinem sa nu le stoarcem, asa cum ne sfatuiesc toti medicii dermatologi, pentru ca, in cele din urma, acest prost obicei ne poate fi chiar fatal. Stoarcerea cosurilor lasa cicatrici sau, mai rau, chiar infectii. Atunci cand storci un cos, de fapt, faci o gaura in piele si introduci, fara sa vrei, bacterii de pe maini in rana deschisa. Bacteriile pot infecta pielea si pot lasa in urma o cicatrice, noteaza "Huffington Post". De fapt, pe fata ta se afla un "triunghi al mortii", deoarece o infectie in zona fetei poate cauza moartea. Cum? Pai, vasele de sange din aceasta zona "curg" pe la spatele capului, la baza creierului. Aceasta zona este conectata si de sinusuri. Orice infectie a sinusurilor, daca nu este tratata imediat, poate deveni foarte serioasa si poate provoca paralizie, orbire si chiar moarte. Acest motiv este unul foarte bun pentru a nu te mai atinge de cosuri, anuntaAdevarul.

Totul despre ortorexia nervoasa, o afectiune recenta, dar tot mai extinsa. Sanatatea reprezinta comoara noastra cea mai mare si cea mai importanta avere! Deseori, ne aducem aminte de acest proverb si incercam sa-l aplicam in practica. De cele mai multe ori, de la teorie la practica, drumul ales de semenii nostri este diferit. Indeosebi sunt ingrijoratoare principiile de viata si preferintele gastronomice ale unor persoane din anturajul nostru, care depasesc granita normalitatii. In ultima vreme, reprezentantii Centrului National de Afectiuni Alimentare din Marea Britanie au atras atentia asupra acestui aspect, dupa ce au identificat si printre femei, dar si printre barbati o obsesie pentru un stil de viata sanatos, impins la extrem, informeazaClick.

Cum lupti eficient cu cel mai mare dusman al inimii. Specialistii in nutritie va invata ce trebuie sa mancati pentru a tine in frau colesterolul, dar si ce alte masuri ajuta in lupta cu principalul raspunzator de bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare si complicatiile lor continua sa reprezinte principala problema de sanatate a romanilor. Pentru a nu ajunge sa suferiti din cauza lor, dar si pentru a le combate in cazul in care le aveti deja, medicii va indeamna sa adoptati un stil alimentar bazat pe legume, fructe si peste. Miscarea, care poate sa insemne doar urcatul unor scari sau gradinaritul, ar trebui sa completeze eforturile. Legumele sunt bogate in fibre, sarace in grasimi si va ajuta sa scadeti nivelul presiunii arteriale, evitand astfel bolile cardiovasculare, dar si cancerul. "Legumele cu amidon (cartofi, ma zare, fasole boabe, soia) au valoare calorica mare si trebuie consumate moderat. Legumele fara amidon (salata, varza, ardei gras, dovlecel, rosii) pot feri organismul de colesterol si boli cardiovasculare", explica Mihaela Bilic, medic nutritionist, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce vindecarea se lasa uneori asteptata. Adesea, din dorinta de a te pune mai repede pe picioare si de a-ti continua nestingherit activitatile cotidiene, poti gresi cand tratezi boli dintre cele mai comune. Rezultatul: vindecarea intarzie sa apara. De cate ori nu ti s-a intamplat sa renunti la tratamentul pentru raceala imediat ce te-ai simtit mai bine? Iar ea a revenit cu simptome mult mai puternice si ai tratat-o mult mai greu. Aceasta este una dintre consecinte atunci cand nu respecti intocmai tratamentul. Iata si alte greseli care intarzie vindecarea! Chiar daca este posibil sa obtii rezultate bune la inceput, tratandu-te cu metode stiute de la cunostinte, boala poate recidiva. In plus, cand tratamentul este gresit, el agraveaza o afectiune, oricat de simpla ar fi. De pilda, o banala tuse poate fi semnul unei boli serioase, anuntaAdevarul.

Ce sa faci ca sa functioneze orice dieta. Ti se intampla sa tii dieta, dar sa nu ai sorti de izbanda? Ei bine, chiar daca tii un regim ca la carte, exista anumite lucruri din comportamentul tau care te pot face sa esuezi. O dieta nu inseamna doar respectarea intocmai a unei liste de alimente permise, cu calorii calculate si rascalculate, ci si un ritm de viata echilibrat, un somn regulat sau privarea totala de anumite mancaruri. Inainte de a se apuca de un regim de slabit, orice femeie trebuie sa treaca pe la medicul de familie, ca sa fie sigura ca nu are nicio problema de sanatate. Altfel, nu numai ca nu va avea rezultatele dorite, dar starea de sanatate se poate agrava. Printre afectiunile care fac ca dietele sa nu functioneze se numara hipotiroidia, dar si unele boli ale rinichilor si ale ficatului, informeazaClick.