Un accesoriu pe care il poarta majoritatea barbatilor creste riscul de cancer la gat. Persoanele care poarta curele prea stranse au un risc crescut de cancer la gat, potrivit unei noi cercetari. Oamenii de stiinta scotieni sustin ca o curea prea stransa poate forta acidul gastric sa ajunga in esofag, crescand riscul de cancer esofagian. Expertii de la Universitatea Glasgow si de la Southern General Hospital spun ca cel mai mare risc il au persoanele supraponderale. Potrivit Daily Record, expertii au urmarit 24 de voluntari, iar rezulatele studiului au aratat ca participantii care purtau curele stranse erau mai predispuse sa se confrunte cu refluxul gastroesofagian. "Purtarea unei curele stranse, mai ales daca esti supraponderal pune presiune asupra valvei dintre stomac si esofag. Acest lucru face ca acidul gastric sa ajunga in esofagSpre deosebire de stomac, care este conceput sa reziste, esofagul este deteriorat de catre acidul gastric. Acest lucru provoaca arsuri la stomac si pe termen lung cancer esofagian", explica prof. Kenneth McColl, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci intrebari pe care sa le pui medicului inainte de o operatie. In cazul in care ai nevoie de o operatie, exista milioane de intrebari care iti trec prin minte: daca ceva nu o sa mearga bine, cat timp o sa dureze recuperarea, oare merita sa fac asta? Exista un set de cinci intrebari de baza care te ajuta sa pornesti o discutie cu medicul tau despre ingrijorarile pe care le-ai putea avea cu privire la orice operatie. Ceea ce crede medicul ca este cel mai bine pentru tine nu este neaparat si ce consideri tu ca este mai bine pentru tine insuti. Este foarte important sa stii de ce este necesara interventia chirurgicala si daca va mai fi nevoie de interventii ulterioare. Anumite operatii iti vor face un bine care te va tine toata viata, iar altele necesita multe alte interventii chirurgicale. Stiind rezultatele si pe termen lung si pe termen scurt, te va ajuta sa iei o decizie in cunostinta de cauza si sa ai asteptari mult mai realiste, anuntaAdevarul.

Dureri de toamna. Care sunt si cum le combati natural. Statisticile arata ca meteodependenta este intalnita de trei ori mai mult in cazul femeilor decat la barbati. Vremea rea, ploaia si modificarile de presiune atmosferica ne afecteaza starea de spirit, articulatiile si secretiile hormonale. Afla totul despre durerile de toamna, care sunt si cum le combati cu remedii naturale. Pana nu foarte de mult, la fel ca si stresul ori depresia, meteosensibilitatea intra in categoria bolilor "inchipuite". Si asta pentru ca majoritatea oamenilor nu puteau sa inteleaga cum se poate schimba starea de sanatate dupa cum bate vantul, mai bine spus, dupa starea vremii. Ei bine, dupa studii indelungate, specialistii au ajuns sa trateze acest fenomen, din ce in ce mai raspandit, cu multa seriozitate. Caci, in intreaga lume, milioane de oameni sufera din cauza capriciilor vremii, iar oscilatiile meteorologice le fac viata amara. Cu toate astea, chiar daca ne incadram in aceasta categorie, nu suntem considerati bolnavi, ci... meteosensibili, informeazaLibertatea.

Tratament revolutionar care poate distruge cancerul la san in doar 15 minute fara sa fie nevoie de mastectomie. Fiona Fisher a fost diagnosticata cu cancer mamar in aceasta vara si a fost uimita atunci cand medicii i-au sugerat sa incerce mai intai un tratament cu laser de 15 minute. Acesta implica injectarea unui medicament in tumora pentru a o face sensibila la lumina. Apoi cu ajutorul unui ac trimit un fascicul puternic de lumina in celulele canceroase pentru a le distruge. "Intreaga procedura fost mai putin invaziva decat biopsia", a declarat Fiona (57 de ani). Cu doar opt saptamani in urma, Fiona a inceput sa se ingrijoreze cand a observat un nodul la nivelul sanului drept. In doar doua saptamani, ea a devenit unul dintre primii patru pacienti care au fost tratati cu ajutorul terpaiei fotodinamice, in cadrul unui nou studiu realizat la Spitalul Royal Free din Londra, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum calmezi natural durerile in gat. Iti simti gatul uscat si te ustura? Pot fi de vina virozele de sezon, dar si aerul uscat din incaperile incalzite. Mai ales atunci cand raguseala si durerile in gat aproape ca nu te mai lasa sa vorbesti, e bine sa apelezi la ajutoare din natura recomandate de specialisti. Durerile in gat sunt, de multe ori, asociate cu raceala si gripa. Acestea pot fi cauzate insa si de factori precum alergii, fum de tigara, poluare sau aer uscat. Totusi, atunci cand te doare gatul, diagnosticul poate fi: amigdalita, faringita sau laringita. Aceste afectiuni apar ca urmare a inflamatiei amigdalelor, a mucoasei faringiene sau a laringelui, de obicei in urma unor infectii bacteriene sau virale, anuntaAdevarul.

Exercitii de dimineata pe care le poti face acasa. Fie ca vrei sa slabesti sau doar sa te mentii in forma, exercitiile de dimineata nu trebuie sa lipseasca din rutina ta zilnica. Daca vrei sa faci miscare, dimineata este momentul ideal al zilei. Un antrenament la primele ore iti ridica rata metabolismului si o mentine ridicata timp de cateva ore, ceea ce inseamna ca pe parcursul zilei organismul tau va consuma mai multe calorii chiar si atunci cand stai degeaba. In plus, sportul de dimineata iti da energie si o stare de bine pentru toata ziua, informeazaLibertatea.