Fructul care anuleaza efectele negative produse mancarea de tip fast food. Vesti bune pentru cei care nu se pot btine de la hamburgeri si cartofi prajiti! Rodiile pot reduce efectele negative provocate de manarurile grase. Un supliment facut din aceste fructe ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, prevenind infarctul si accidentul vascular cerebral. In cadrul unui studiu, cercetatorii spanioli au studiat efectele pastilelor pe baza de polifenoli, substante care se gasesc in rodii in cazul porcilor. Oamenii de stiinta au ales porcii pentru ca au sistemul lor cardiovascular este foare asemanator cu cel al oamenilor, noteaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Suplimentele cu vitamina D nu previn osteoporoza. Adultii cu o stare de sanatate buna nu au nevoie de suplimente cu vitamina D, sugereaza un studiu care a descoperit ca aceste suplimente nu au niciun efect benefic asupra densitatii oaselor. Desi beneficiile asupra oaselor ale pastilelor cu vitamina D sunt puse la indoiala, expertii ne sfatuiesc sa nu renuntam la suplimente deoarece mai sunt si alti factori care trebuie luati in considerare, noteaza BBC. Studiul, realizat de Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda a luat in considerare alte 23 de cercetari care au implicat peste 4.000 de adulti sanatosi. S-au luat in considerare efectele suplimentarii cu vitamina D asupra densitatii minerale a oaselor, participantii luand aceste pastile cu cel putin doi ani inainte de inceperea studiului, informeaza Adevarul.

5 vitamine care te ajuta sa nu chelesti. O alimentatie corecta ajuta si podoaba capilara! Specialistii americani sustin ca un par bogat si sanatos se intretine consumand anumite alimente care ofera substantele nutritive potrivite. Iata care sunt aceste substante ce protejeaza parul si previn aparitia calvitiei. Acizii grasi omega-3 Acizii grasi nu sunt buni doar pentru creier ci si pentru par. Aceste substante ajung atat la firele de par, cat si la membranele din scalp, hranind foliculii si ajutand la cresterea sanatoasa a parului. In plus, ei adauga parului elasticitate si rezistenta. Obtinem acizii grasi din seminte de in, nuci, somon, ton, si varza. Integral in Click.

Vesti bune! Boala Alzheimer ar putea fi tratata. Un medicament revolutionar care ar putea trata maladia Alzheimer ar putea fi lansat pe piata in urmatorul deceniu, pe baza unei descoperiri facute de cercetatorii britanici, care au reusit in cadrul unor teste de laborator sa impiedice distrugerea celulelor cerebrale. Acest studiu, considerat revolutionar de comunitatea medicala internationala, ofera sansa obtinerii unor noi medicamente capabile sa stopeze si alte maladii grave, precum Parkinson si alte boli neurodegenerative, scrie Libertatea.

Top 4 remedii ciudate pentru impotenta. Cand instalatia nu mai merge, barbatii intra in cele mai crunte depresii. In loc sa caute ajutorul unui doctor sau specialist, cei mai multi barbati incearca leacuri babesti sau neaga ca ar avea probleme cu impotenta. Iata cateva remedii ciudate care chiar functioneaza. Bere cu Viagra Arbatii adora doua lucruri pe lume: berea si femeile. Daca cineva ar inventa bere care sa te ajute sa faci fata femeilor atunci cand ai probleme cu..."nivelul de trai", lumea ar fi perfecta. Dar stati asa. O companie britanica a lansat o bautura care se numeste exact asa. La o privire mai atenta se poate observa un anunt mic pe sticle, care spune ca bautura minune nu contine celebra pilula albastra, ci suplimente de potenta de origine vegetala. Continuarea in Unica.

Un pahar cu vin pe zi tine doctorul departe. Despre vinul obtinut din struguri se spune ca "un litru contine a opta parte din ratia alimentara si noua zecimi din buna dispozitie". Cu alte cuvinte, vinul, consumat cu moderatie, poate aduce unele beneficii asupra sanatatii. Consumatorii de vin sunt, in general, mai sanatosi si au parte de o viata mai lunga, scrie cercetatorul britanic Roger Corder in cartea sa "Dieta cu vin. Un ghid complet pentru nutritie si stil de viata". In completare, omul de stiinta aminteste spusele chimistului francez Louis Pasteur: "Vinul este cea mai sanatoasa si mai curata bautura". Insa virtutile terapeutice ale vinului sunt influentate de cantitatea consumata, noteaza Click.