Daca ai "burtica", ficatul iti poate "manca" creierul! Cercetatorii au descoperit in ce situatie poate avea loc acest fenomen. O noua cercetare sugereaza ca ficatul v-ar putea "manca" creierul. Persoanele cu grasime abdominala excesiva sunt de trei ori mai predispuse decat persoanele subtiri sa sufere de pierdere de memorie si de dementa la batranete, iar acum oamenii de stiinta afirma ca au inteles care este motivul. Se pare ca atat ficatul, cat si hipocampul (centrul memoriei din creier) impartasesc o pofta pentru o anumita proteina intitulata PPARalpha. Ficatul foloseste PPARalpha pentru a arde grasimea de pe abdomen, iar hipocampul foloseste PPARalpha pentru a procesa memoria, scrie Descopera.ro.

UtileFoto: Colaj foto

5 greseli frecvente pe care le fac bautorii de cafea. Chiar si diminetile friguroase, gri de toamna sunt parca mai frumoase cu o cana de cafea buna si fierbinte sau chiar mai multe, una dupa alta. Mai ales marii bautori de cafea subestimeaza efectele acestei bauturi si risca sa-si afecteze starea de sanatate. 1. Femeile nu realizeaza cat de mult le poate afecta cafeaua in anumite perioade ale lunii Ce faci gresit: Bei aceeasi cantitate de cafea in fiecare zi a lunii. Cum te afecteaza: Fluctuatiile hormonale de pe parcursul unei luni pot incetini metabolizarea cafelei de organism, explica prof. dr. James D. Lane, de la Centrul Medical al Universitatii Duke, scrie Adevarul.

Cat de tare poate influenta mersul pe tocuri sanatatea coloanei. Tocurile au fost facute pentru ca o femeie sa isi evidentieze frumusetea picioarelor, a coapselor, mai precis frumusetea intregului corp. Ce nu se stie, sau poate doar nu se ia in considerare in aceasta ecuatie este sanatatea coloanei vertebrale. Coloana vertebrala sufera foarte mult atunci cand este sub presiunea tocului. Purtand tocuri aceasta este fortata sa sa stea intr-o pozitie nesanatoasa, iar cu timpul aceasta se poate deforma, ducand la dureri ingrozitoare. Coloana vertebrala este afectata de tocuri in special pe perioada sarcinii, scrie Romania libera.

Ce sa nu faci la sala ca sa obtii cele mai bune rezultate. Daca faci regulat fitness si rezultatele intarzie sa apara, probabil ca nu exersezi corect. Tot din aceasta cauza este posibil sa apara si dureri la nivelul muschilor si incheieturilor. Dupa ce treci de 30 de ani, incepi sa pierzi masa musculara, de aceea este bine sa te apuci de sport din timp. Daca nu iti permiti un antrenor personal, iti atragem atentia asupra celor mai frecvente greseli facute la fitness. 1.Nu sta cocosat. Multi oameni obisnuiesc sa se sprijine pe aparate atunci cand fac exercitii de tip cardio de exemplu (exercitii care intaresc inima), ceea ce nu este deloc bine, scrie Doctorul zilei.

5 lucruri pe care nu le stiai despre deodorante. Transpiram cu un motiv si, cu toate acestea, numai in Statele Unite se cheltuiesc, anual, aproximativ 18 miliarde de dolari pentru achizitionarea de produse care opresc transpiratia. Transpiratia nu este intotdeauna urat mirositoare. De fapt, ea este aproape inodora. Mirosul neplacut al transpiratiei provine de la bacteriile care se afla in piele. Tocmai de aceea deodorantele au in compozitie pudra antibacteriana care previn aparitia mirosului neplacut al transpiratiei. Mai mult, antiperspirantele actioneaza mai in profunzime si diminueaza cu mult procesul, scrie Libertatea.

Visele violente pot fi un semn al bolii Alzheimer. Visele pot reprezenta indicii importante in ceea ce priveste starea de sanatate a oamenilor, visele violente putand fi un semn precoce al dezvoltarii unor afectiuni ale creierului, cum ar fi Alzheimer, sustin cercetatorilor britanici, potrivit Mediafax. Daily Mail scrie ca analiza viselor a reprezentant mereu pentru oamenii de stiinta un subiect fascinant. Acestia au ajuns la concluzia ca visele pot transmite indicii valoroase in ceea ce priveste sanatatea oamenilor si chiar pot transmite semne ale unor boli, inainte ca simptomele specifice sa apara, scrie Romania libera.

Acesta este rucsacul care poate sa salveze vietile biciclistilor. Ciclistii care vor sa fie observati in trafic au acum o solutie la indemana, un rucsac care le afiseaza intentiile. Acest accesoriu le permite bicilistilor sa afiseze o gama extinsa de indicatoare si chiar mesaje. Comenzile se dau printr-un dispozitiv care foloseste Bluetooth si este fixat pe ghidon, putand fi instalat si pe telefonul mobil. "Rucsacul Seil poate afisa semnale de trafic direct pe spatele ciclistului", a spus designerul corean Lee Myungsu. El a dezvoltat ideea din 2010 si proiectul a fost finantat pe site-ul Kickstarter, scrie EVZ.