5 pasi esentiali pentru intarirea sistemului imunitar. Fluctuatiile de temperatura, alimentatia dezechilibrata, stresul si lipsa somnului sunt cativa dintre factorii care ne pun in pericol sistemul imunitar, sustin medicii. Specialistii spun ca pentru a ne intari sistemul imunitar trebuie sa respectam cateva reguli esentiale. Dormi minimum 6 ore pe noapte. Pentru a ne putea indeplini activitatile zilnice, trebuie sa dormim intre 6 si 8 ore pe noapte. Aceasta este recomandarea oamenilor de stiinta care au corelat somnul cu echilibrul hormonal, mentinerea unei greutati optime, gandirea lucida, imbunatatirea starii de spirit si sanatatea pielii, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce sa mananci seara, ca sa slabesti cat timp dormi. Ultima masa a zilei, luata cu cateva ore inainte de culcare, ne poate asigura un somn linistitor si ne poate ajuta sa slabim sau, dimpotriva! Totul consta in alegerea mesei de seara. Intr-un regim de slabire, fiecare masa conteaza, de la micul dejun la cina, iar acestea trebuie sa ne asigure nutrientii necesari zilnici, fara sa ne lase infometati. Este important sa fim constienti ca nu doar continutul caloric conteaza, ci si calitatea caloriile provenite din alimentatie. Degeaba mancam un bol de chipsuri de 400 de calorii, gandindu-ne ca asta ne este masa. Mai bine ar fi fost sa alegem un piept de pui la gratar cu salata langa..., scrie Romania libera.

Greseli pe care le facem cand amenajam dormitorul. Modul in care ne decoram casa poate transforma o locuinta intr-un camin primitor, unde abia asteptam sa ne intoarcem pentru a ne petrece timpul alaturi de cei dragi. Specialistii in amenajari considera ca trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza, mai ales atunci cand punem la punct dormitorul, camera in care ne petrecem mare parte din viata. O echipa formata din sapte designeri s-a pronuntat asupra celor mai intalnite greseli de amenajare a dormitorului, la initiativa publicatiei Huffington Post. Comoditatea este de vina pentru prima greseala aflata pe lista oricarui designer de interioare: cumpararea mobilei in set, scrie Adevarul.

Iata cum alegi pantofii potriviti pentru picior! Pantofii cu tocuri inalte sunt "accesoriile" nepretuite ale oricarei femei, dar cu toate stim durerea provocata de acestea dupa o zi lunga de mers pe jos. Expertii americani iti arata care sunt pericolele la care te expui atunci cand porti pantofii tai preferati si te invata ce trebuie sa incalti. Pantofi cu toc. Forteaza muschii si creeaza dureri de spate. Purtarea constanta a acestora poate provoca entorse, fracturi, intinderi musculare, bataturi si chiar tumori benigne nervoase. Pantofi cu platforma. Protejeaza glezna si ofera un plus de stabilitate. Purtarea lor poate cauza intinderi musculare, entorse, fracturi si bataturi, scrie Click.

Descoperirea care poate preveni imbatranirea: cercetatorii au identificat ceasul biologic care indica varsta fiecarui organ. Un mecanism nou descoperit i-ar putea ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga procesul de imbatranire si sa descopere modalitati prin care acesta ar putea fi incetinit. Un om de stiinta din Statele Unite a descoperit un ceas intern care masoara varsta biologica a tesuturilor si organelor. Acest ceas indica faptul ca, in timp ce multe tesuturi sanatoase imbatranesc in acelasi timp ca un intreg, unele dintre ele imbatranesc mult mai repede sau mai incet. Varsta organelor afectat de boala variaza foarte mult, unele fiind chiar si zeci de ani "mai batrane" decat alte tesuturi sanatoase din corp, scrie Descopera.

Studiu: barbatii au nevoie sa iasa cu prietenii la bere de doua ori pe saptamana pentru a fi fericiti. Ceea ce barbatii banuiau de mult a fost confimat si in mod stiintific. Reprezentantii sexului puternic au nevoie sa se intalneasca cu prietenii de doua ori pe saptamana pentru a fi fericiti, afirma un renumit profesor de psihologie de la Universitatea Oxford. Potrivit profesorului Robin Dunbar, sanatatea si fericirea barbatilor cunosc imbunatatiri considerabile daca se intalnesc cu patru dintre prietenii lor, de doua ori pe saptamana. Printre activitatile recomandate se numara sportul, discutiile, glumele si iesirile la o bere in oras, scrie Adevarul.

Cum iti determini partenerul de viata sa se lase de fumat. Daca motivele care tin de sanatate par sa nu-l faca pe partenerul tau sa se lase de viciu, precum bolile cardiovasculare, leucemia sau diferite forme de cancer, urmatoarele motive, care tin mai degraba de viata de cuplu, s-ar putea sa-i dea de gandit: Daca fumezi si copiii tai vor fuma - Un studiu recent publicat de revista "Pediatrics" anunta ca odraslele nascute chiar dupa ce parintii fumatori s-au lasat dezvolta o incidenta a fumatului de pana la 29%, comparativ cu doar 8% in cazul copiilor ai caror parinti nu au acest viciu, scrie Doctorul zilei.