Adio transplant de par. Cercetatorii au descoperit leacul pentru chelie. Oamenii de stiinta din SUA si Marea Britanie au facut un pas urias in descoperirea unui leac pentru calvitie-leac ce poate fi disponibil in doar cativa ani. Pentru prima data, cercetatorii de la Columbia University Medical Center din New York si de la University of Durham, au reusit sa dezvolte foliculi noi din care cresc fire de par. Potrivit profesorului Angela Chirsitiano, aceasta descoperire are potentialul de a revolutiona tratamentele pentru pierderea parului. Tehnica a presupus recolatrea unor celule de la baza foliculului de par, numite papile dermie. Aeste celule au fost apoi clonate in laborator si apoi implantate in grefe de piele, scrie Doctorul zilei.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Bolile se citesc pe piele. Aspectul anumitor parti ale corpului sunt indicii pretioase privind starea ta de sanatate. Iar specialistii sustin ca poti depista din timp unele afectiuni daca, din cand in cand, acorzi cateva minute pentru a-ti studia cu atentie corpul. Medicii de la Spitalul "Rozal Free" din Londra au reusit recent sa diagnosticheze un caz de cancer ovarian la o femeie de 74 de ani, dupa ce au constatat ca aceasta avea pielea palmelor subtiata. Cu 4 luni inainte de consult, aceasta a observat ca avea doar cateva portiuni mai aspre in palme, dar, in general, era sanatoasa si nu prezenta alte simptome. Este doar unul dintre cazurile care demonstreaza ca exista o serie intreaga de semnale ale corpului pe care nu trebuie sa le ignori, scrie Click.

5 moduri simple de a scapa de colaceii de pe burta. Multi dintre noi isi doresc o burta plata, dar cand vine vorba sa facem ceva in privinta asta, suntem speriati de efortul mare pe care trebuie sa-l depunem. Vestea buna este ca e posibil sa ai o burta plata fara exercitiile fizice obositoare, ci doar prin schimbarea stilului de viata (desi nu strica niciodata sa faci putina miscare). Vestea proasta este ca greutatea colaceilor iti face rau, si nu doar din cauza kilogramelor in plus. "Grasimea de pe burta este asociata cu un risc crescut de boli de inima, de hipertensiune, de diabet si de atac cerebral. Excesul de grasime de pe solduri si coapse nu este atat de periculos ca cel de pe burta", sustine dieteticianul Tammy Lakatos Shames, potrivit Adevarul.

Ce mancam la serviciu? Daca ai o slujba solicitanta si iti doresti abilitati profesionale pe masura, este extrem de important sa iti asiguri o sursa de energie constanta si sanatoasa, pentru toata ziua. Asadar, ce nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic si ce ar trebui sa evitam? Afla in continuare ce si cum ar trebui sa mancam la serviciu. Functionarul (administratie, contabilitate, IT etc.) Program de lucru fix: 8-16. Program de hranire: o masa pe la 12, din sandvisuri, care inglobeaza micul dejun si pranzul. Greseli: sare peste micul dejun, fortand creierul sa intre intr-o stare de "hibernare", pana la primirea ratiei de hrana. Randamente profesionale slabe si somnolenta in a doua parte a diminetii, cand dispare si efectul cafelei, scrie Libertatea.

Cum va puteti reduce glicemia in mod natural. Nu doar diabeticii trebuie sa-si mentina sub control nivelul zaharului din sange, ci toti cei care vor sa incetineasca procesul de imbatranire si sa se mentina sanatosi. Un nivel crescut al glicemiei slabeste sistemul imunitar si poate duce la obezitate si la cresterea riscului de infarct si accident vascular cerebral. Un mar pe zi tine medicul departe, iar afirmatia este valabila si pentru cei care vor sa-si controleze insulina. Coaja de mar contine quercitina, un antioxidant care reduce riscul de diabet, scrie Doctorul zilei.

Mit si adevar despre creatina. Creatina nu este un steroid, este o combinatie de aminoacizi produsa de ficat, rinichi si pancreas. Se gaseste in mod natural in muschi, carne rosie si peste, desi intr-o cantitate mai mica fata de varianta pudra care se vinde pe site-urile si magazinele cu profil bodybuilding. Cum functioneaza creatina? Aceasta reduce oboseala transportand o doza mare de energie celulelor, de aceea este folosita la antrenamente intense. Creatina este similara steroizilor anabolici. Mit. Steroizii imita testosteronul si este interzisa in competitiile olimpice, pe cand creatina nu este, scrie Ce se intampla doctore?.

Ciocolata neagra, buna pentru dinti? Auzi la tot pasul despre alimente nocive pentru sanatate. Si cu toate ca specialistii pun mereu interdictii, se pare ca nu toate produsele au efecte negative. In urma unor studii recente, 5 dintre acestea, s-au dovedit benefice pentru sanatatea dintilor. Doar cand mesteci guma fara zahar, indulcitorii artificiali pot fi beneficii pentru dinti. Toate tipurile de guma de mestecat promoveaza productia de saliva, ceea ce face ca dintii sa fie imbaiati in calciu si fosfat si astfel sa fie curatati. Dar, dintre toate, doar cele care contin xylitol, un alcool extras din plante, combat bacteriile care cauzeaza cariile, scrie Click.

Top 5 remedii naturale pentru estomparea cearcanelor. Lipsa somnului, alimentatia dezechilibrata, deshidratarea si lipsa unui ritual adecvat de ingrijire a pielii din zona ochilor reprezinta principalele motive pentru care apar cearcanele. "Activitatile dese de machiere si demachiere traumatizeaza pielea din jurul ochilor, care este mult mai sensibila chiar si decat cea de pe restul fetei. Pielea de la pleoapa inferioara este atat de subtire incat devine aproape transparenta si vasele de sange care cedeaza se vad. Acestea sunt acele firicele subtiri de culoare movulie", precizeaza prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, potrivit Gandul.