Ce boli te pandesc in functie de grupa se sange si ce dieta sa urmezi ca sa-ti cresti imunnitatea. Rolul grupelor sanguine in mentinerea sanatatii, vitalitatii si chiar controlul greutatii corporale este un subiect indelung dezbatut in cercetarile medicale. Mai mult decat atat, acestea extind importanta grupei de sange la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar si sistemelor cu importanta majora pentru organism: sistemul digestiv si cel imunitar. Astfel, in functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona in mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor si afectiunile provocate de acestea, noteazaDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ne este afectat organismul de trecerea la ora de iarna. In noaptea de sambata spre duminica, ora 3.00 va deveni ora 4.00. Desi multi dintre noi ne bucuram la gandul unei ore in plus de somn, avem o veste proasta: efectele benefice asupra organismului nu vor dura mai mult de doua-trei zile. Schimbarea orei ne va da peste cap ritmul de zi cu zi si, desi ne incanta o ora in plus de somn pe noapte, efectele negative vor fi mai multe. Spre deosebire de schimbarea orei de la inceputul primaverii, cand lumina soarelui si ziua mai lunga isi "arunca" cu generozitate beneficiile asupra noastra (o zi mai lunga inseamna mai multa activitate, mai mult aport natural de vitamina D si chiar economie la factura de curent), ora in plus de somn din ultima duminica a lunii octombrie inseamna mai multe cazuri de depresie, mai multe atacuri de panica, mai multe tulburari de somn si chiar o crestere a numarului de sinucideri, informeazaAdevarul.

Leacul care pietrele de la rinichi. Deseori, durerile cu care se confrunta persoanele care au pietre la rinichi sunt insuportabile. Tratamentele prescrise de medicii alopati cu diuretice si un consum mare de lichide amelioreaza temporar durerile. Insa, datorita dietei, mai ales a consumului crescut de carne si de grasimi, riscul ca "pietrele"crescute in jurul rinichilor sa-si mareasca volumul este considerabil. Tratamentul este simplu: Dimineata se aleg sase rosii foarte bine coapte, apoi se decojesc cu ajutorul unui cutit (folosind partea neascutita). Apoi, se asezoneaza pielitele decojite cu cate o lingura cu ulei de masline si cu suc de lamaie, scrieClick.

Efecte ale fumatului despre care nu stiai! Credem ca stim efectele fumatului asupra corpului unei femei, insa lucrurile nu stau chiar asa. Un site finlandez propune sa arate toate efectele fumatului asupra corpului uman, in special cele mai socante. Uite ce nu stiai ca poate fi cauzat de tigari: Acnee si pete. Pentru ca fumatul slabeste circulatia sangelui la nivelul pielii, fumatorii au mai multe sanse sa aiba pete si acnee pe fata. In plus, acneea de pe fata unui fumator este mai dificila de inlaturat decat de obicei. Par pe corp si pe fata. Substantele pe care le contin tigarile scad nivelul hormonilor feminini din organismul unei fumatoare, asadar ii va creste mai mult par pe corp - brate si picioare - si chiar pe fata, noteazaLibertatea.

Castanele, ideale in curele de slabire. Fierte sau prajite, castanele sunt un deliciu pentru gurmanzi si nu numai. Acestea au proprietati curative care ajuta persoanele bolnave de inima, anemicii, dar si pe cei care au probleme cu stomacul. Odata cu toamna, si afectiunile respiratorii ne ataca. O portie de castane poate fi un aliat ideal impotriva problemelor respiratorii, cum ar fi tusea convulsiva. Chiar daca au un gust foarte bun, castanele se folosesc si extern. Daca suferiti de acnee, amestecati miezul castanelor cu miere si aplicati pe fata sub forma de masca revigoranta. Aceasta are efect antiinflamator si regleaza sebumul, noteazaAdevarul.