Plantele care alunga depresia si stresul. Numita "boala secolului XXI", la momentul actual depresia este una dintre celemai grave probleme de sanatate ale societatii moderne, in conditiile in care proportiile celor afectati de o forma usoara sau medie de depresie sunt de 18-20%. Adica, o persoana din cinci la nivel mondial. Statisticile sunt ingrijoratoare si in Romania, unde boala afecteaza o treime din populatie prin diferite forme de depresie, insa, la fel ca si in alte tari, mai putin de jumatate dintre cei depresivi apeleaza la ajutor medical, potrivit statisticilor facute publice de Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP). Plantele medicinale vin in ajutorul celor care se afla in perioade delicate din viata si ne ajuta sa ne redobandim echilibrul psiho-emotional. Este cunoscut faptul ca trecerea la sezonul rece ne poate influenta negativ, agravand starile de tristete, suparare sau pe cele depresive, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Beneficiile consumului de scortisoara. Stiai ca scortisoara are puterea de a trata cancerul, tusea si raceala? Insa lista beneficiile acestui condiment puternic aromat continua. Descopera-le in cele ce urmeaza. Potrivit unui studiu, scortisoara are un efect puternic in mentinerea in limite normale a nivelului de zahar in sange. De asemenea, condimentul ajuta la scaderea lipidelor din sange si la diminuarea colesterolului. Scortisoara dilata vasele de sange, iar in felul acesta se reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, atat de intalnite in randul diabeticilor. Solutii: Prepara-ti ceai din cateva linguri de scortisoara si apa clocotita si bea-l de cateva ori pe zi. Extractul de scortisoara are in compozitie substante nutritive care transmit impulsurile organismului catre creier, protejandu-l de boli. Astfel, condimentul previne aparitia bolii Alzheimer si incetineste progresul acesteia. Solutii: Consuma zilnic, pe stomacul gol, o lingurita de pudra de scortisoara cu miere, anuntaAdevarul.

Dieta de 4 zile cu dovleac. Daca iti doresti sa scapi de cateva kilograme, dar sa nu-ti pui in pericol sanatatea, introdu in meniu unul dintre cele mai gustoase alimente de toamna: dovleacul. El accelereaza tranzitul si iti potoleste foamea, chiar daca are un continut redus de calorii. "Click! pentru femei" iti spune cum sa tii cura. Ziua 1: Mic dejun: o salata de dovleac, morcov si suc de lamaie. Pranz: supa de dovleac cu legume (poti adauga dovlecei, morcovi, ardei, rosii, ceapa, cartofi), verdeata si ulei vegetal. Cina: dovleac copt. Ziua 2: Mic dejun: terci de dovleac cu fulgi de ovaz, mei, porumb sau orez. E preferabil sa gatesti terciul fara sare sau zahar. Pranz: ciorba de legume si bucati de dovleac (sau foitaj cu dovleac si fructe acre - mere, prune). Cina: fructe (mere, pere, citrice). Integral inClick.

Simptome de menstruatie: Ce e normal si ce nu. Ai o menstruatie abundenta sau cu cheaguri? Ai dureri sau ti se pare ca lichidul menstrual are o culoare ciudata? Vezi ce simptome sunt normale la menstruatie si cand e cazul sa-ti faci griji. Multe femei isi fac griji ca au o menstruatie prea abundenta, dar in realitate cantitatea de lichid menstrual poate varia mult de la o femeie la alta. In general se considera ca menstruatia este prea abundenta atunci cand tamponul sau absorbantul se umple mai repede de o ora sau doua. Daca aceasta sangerare puternica dureaza putin sau apare din cand in cand, nu trebuie sa-ti faci griji. Dar daca sangerezi abundent multe zile la rand poti sa ajungi la anemie, deci ar trebui sa ceri parerea unui medic. De asemenea ar trebui sa te ingrijoreze schimbarile bruste - daca menstruatia ta devine deodata prea abundenta ar fi cazul sa mergi la ginecolog, scrieLibertatea.

Ce efecte uimitoare poate avea sexul asupra starii de sanatate. Doua-trei partide de sex pe saptamana va pot scapa de stres, va vor creste imunitatea si vor reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, arata site-ul medical WebMd. Scapati de stres. Datorita hormonilor pe care corpul ii elibereaza in timp ce faceti dragoste, organismul se destreseaza. In plus, scade tensiunea arteriala, arata cercetatorii sco- tieni in publicatia "Biological Psychology". Acestia au studiat 24 de femei si 22 de barbati, pe care i-au supus unor activitati stresante, precum vorbitul in public, la scurt timp dupa ce facusera dragoste. Cei abstinenti au avut performante mai proaste decat aceia care facusera sex. Simplele imbratisari pot duce si ele la scaderea tensiunii, deoarece corpul elibereaza hormoni de linistire, cum este oxitocina, anuntaDoctorulZilei.ro.

Adevarat si fals despre aspirina. Intrebuintata cel mai des pentru scaderea febrei in caz de raceala sau de gripa, aspirina are nenumarate proprietati, dar si contraindicatii. Iata care sunt acestea! Aspirina sau acidul acetilsalicilic face parte din categoria medicamentelor antiinflamatoare. De aceea este indicata in tratamentul inflamatiilor cauzate de reumatismul articular. De asemenea, daca te doare capul, ai dureri dentare sau musculare, poti lua o aspirina, caci are si proprietati analgezice. Din cauza ca irita tubul digestiv, aspirina poate duce la arsuri gastrice, dureri abdominale, greata si varsaturi, favorizand aparitia ulcerului gastric. De aceea, specialistii recomanda aspirina tamponata, un amestec de acid acetilsalicilic si de saruri de calciu. Indiferent de tipul de aspirina pe care il alegi, nu lua medicamentul pe stomacul gol, informeazaAdevarul.