Sapte sfaturi pentru a-ti imbunatati memoria. Mintea umana este un lucru remarcabil care intotdeauna ne surprinde prin modul in care poate depasi numeroase bariere, una din acestea fiind capacitatea normala de memorare. Majoritatea oamenilor isi doresc o memorie cat mai buna pentru a face fata cerintelor societatii contemporane in care informatia si asimilarea acesteia reprezinta un fundament. "Lifezap" ofera sapte sfaturi care ne pot ajuta sa ne imbunatatim capacitatea de a memora. 1. Lasa stresul deoparte Depresia, stresul si anxietatea afecteaza capacitatea creierului de a memora, asadar in momentul in una din aceste stari este prezenta, memoria ta are de suferit. Metode bune de a scapa de stres sunt meditatia, yoga sau exercitiile fizice, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Grasimi care te ajuta sa slabesti. Cercetatorii de la Harvard au demonstrat ca o dieta moderata in grasimi va poate ajuta mult mai bine sa pierdeti din greutate pe termen lung decat un regim fara lipide. Nu orice fel de grasimi va pot ajuta sa slabiti, ci acelea care tintesc o anumita regiune din corp, cum ar fi zona abdominala. Este vorba despre grasimile mononesaturate (MUFA), cele care provin din uleiurile de masline, nuci si avocado. Studiile anterioare, publicate in "Jurnalul Britanic de Nutritie", au aratat ca aceste grasimi sanatoase contribuie la o scadere generala in greutate, chiar si atunci cand oamenii nu modifica numarul caloriilor aduse in organism, informeaza DoctorulZilei.

Solutii rapide ca sa scapi de alergii. Orice tratament preventiv pentru alergii incepe cu cel putin 3 saptamani inaintea sezonului care cauzeaza probleme. Ereditare sau nu, alergiile creeaza neplaceri si suferinte. Sunt afectate caile respiratorii, pielea, nasul si ochii. De la simple furnicaturi, stranuturi repetate, se ajunge la secretii nazale abundente, urticarie, senzatie de sufocare si chiar crize de astm. Minunile verzi la ghiveci pe care le iubesti atat de mult si pe care le ingrijesti cu atata dragoste iti pot face rau. Seva lor contine o substanta care se raspandeste in aerul din jur si care, odata inhalata, declanseaza reactii alergice. Ficusul, orhideea, palmierii pitici se numara printre cele mai periculoase, scrie Libertatea.

Ce efecte are fluorul asupra dintilor. Administrat pe cale orala sau local, fluorul este eficient in tratamentele de prevenire a cariilor dentare. Trebuie insa utilizat doar la recomandarea specialistului! Fluorul este un element care se gaseste in numeroase alimente: peste, caise, carne de vita si de porc, cartofi, ceai negru. Beneficiile lui asupra danturii au fost demonstrate stiintific - cu conditia ca dozele administrate sa nu depaseasca un anumit nivel. In mod normal, cantitatea de fluor care ajunge in organism, prin intermediul alimentelor consumate, ar trebui sa fie suficienta. La recomandarea specialistului insa, atat adultilor, cat si copiilor le pot fi administrate suplimente, anunta Adevarul.

Semne de alarma care anunta diabetul. Diabetul zaharat a ajuns sa loveasca oameni de toate varstele, iar simptomele bolii sunt subtile. De fapt, o persoana din trei cu aceasta boala nu stie ca are diabet. "Diabetul de tip 2 e cea mai frecventa forma a diabetului zaharat, reprezentand 90-95% dintre cazuri. Se caracterizeaza prin valori crescute ale glicemiei si hemoglobinei glicate. Este cauzat de scaderea secretiei de insulina din pancreas sau de scaderea actiunii insulinei la periferie", explica medicul Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. In categoria celor cu risc major sa dezvolte diabet zaharat de tip 2 se numara persoanele supraponderale si obeze, cei care au rude de gradul 1 cu diabet, persoanele sedentare, fumatorii, precum si cei a caror dieta include cantitati mari de carne rosie, carne procesata, lactate grase, informeaza DoctorulZilei.

Invata sa respiri corect pentru o viata mai buna. Cu totii stim sa respiram, altfel nu am putea trai. Dar stiai ca s-ar putea sa nu respiri corect? Ca sa iti imbunatatesti circulatia sanguina la nivelul plamanilor, trebuie sa ii umpli in totalitate cu aer. Uite cum sa faci acest exercitiu zilnic. De obicei, oamenii inspira si expira superficial, cat sa se umple cavitatea toracica si atat, fara ca abdomenul sa se miste vreun pic din loc, iar acest lucru este gresit. Ca sa iti umpli plamanii la capacitate maxima, trebuie sa urmezi trei pasi foarte simpli. Ca sa observi mai bine propriul corp, trebuie sa te intinzi pe spate, pe un loc cat mai drept. Podeaua este indicata, insa ai grija sa nu fie rece. Stai cu picioarele intinse si relaxeaza-te. O mana o tii pe piept si cealalta pe buric, scrie Libertatea.