Utile: Ce probleme de sanatate poate ascunde sforaitul; Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara si cum te poti pazi de ea; Uite cat zahar ai voie sa consumi; Portocalele tin inima sanatoasa
Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara si cum te poti pazi de ea. In ciuda masurilor luate pentru siguranta alimentelor, amenintarea bolilor cauzate de bacteriile din carne, din produsele lactate sau din fructe si legume este din ce in ce mai mare. Salmonela este inca principala cauza a toxiinfectiilor alimentare. Cea de-a doua este campylobacter, care se regaseste tot in pasarile destinate consumului si care poate infecta carnea in timpul sacrificarii. Campylobacter se regaseste si in laptele proaspat, nepasteurizat. In aprilie 2013, un grup de protectie a mediului din SUA (Environmental Working Group) a dat publicitatii o analiza asupra bacteriilor rezistente la antibiotice care se regasesc in carnea vanduta de supermarketuri, noteaza CNN. 81% din carnea tocata de pasare, 69% din carnea de porc, 55% din carnea tocata de vita si 39% din carnea de pasare contin bacterii rezistente la antibiotice, anunta Adevarul.
Uite cat zahar ai voie sa consumi! Cine ar spune nu unei prajituri delicioase cu crema sau unor bomboane fine de ciocolata? Insa gustul lor irezistibil este asigurat de o cantitate generoasa de zahar, care, in exces, iti poate face mai mult rau decat bine. Revista "Click! pentru femei" iti spune cat este recomandat sa consumi zilnic. Chiar daca zaharul este o sursa de calorii goale, adica nu are un aport de substante nutritive, el are si un rol benefic, mai exact este un inamic redutabil al stresului, limitandu-i efectele asupra organismului. Totusi, cat de mult este prea mult? Poti sa adaugi zilnic cate putin in alimentatia ta sau este mai bine sa renunti de tot la el? Toate fructele si legumele contin zaharoza, un carbohidrat care se formeaza in momentul in care planta transforma lumina soarelui in hrana si energia necesara supravietuirii, informeaza Click.
Consumul moderat de vin este eficient impotriva depresiei. Cercetatori de la Universitatea din Navarra au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei si barbati, fara simptome depresive sau probleme legate de alcool. In cadrul studiului, oamenii de stiinta spanioli au strans periodic informatii despre frecventa cu care subiectii consumau bauturi alcoolice, apoi au pus acest obicei in relatie cu diagnosticul de depresie. Rezultatele au aratat ca vinul, consumat in cantitati moderate, combate aparitia depresiei datorita unor compusi care o actiune neuro-protectoare. O alta explicatie este si stilul de viata al consumatorilor prudenti. Acestia au de obicei o alimentatie sanatoasa si nu sunt sedentari. Totodata, studiul mentioneaza ca abuzul de alcool ar putea fi o cauza a aparitiei depresiei si ca vinul este benefic numai in catitati moderate, scrie EVZ.
Cel mai bun moment pentru cafeaua de dimineata: ora 10.30. Despre ou se spune ca este medicament dimineata, aliment la pranz si otrava seara. Nici cafeina nu are acelasi efect asupra organismului daca este bauta dimineata devreme sau spre pranz, au descoperit neurocercetatorii americani. Multi dintre noi cred ca o cana de cafea tare imediat ce deschid ochii dimineata este cea mai buna metoda de a se energiza. Ei bine, oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Bethesda, Maryland, spun ca ar trebui sa asteptam pana in jurul orei 10.30 pana la prima ceasca de cafea. De fapt, specialistii spun ca, pentru cei mai multi dintre noi, orice moment intre 9.30 si 11.30 este bun pentru a bea cafeaua. Explicatia este ca substanta de baza din cafea - cafeina - interactioneaza cu un hormon-cheie pentru reglarea ceasului nostru intern si pentru mentinerea starii de alerta - cortizolul, potrivit "The Telegraph". Nivelul cortizolului in organism este ridicat in mod natural imediat ce ne-am trezit dimineata si poate sa ramana ridicat vreme de inca o ora dupa ce ne-am dat jos din pat. Cea mai mare cantitate de cortizol se regaseste in corpul nostru intre orele 8.00 si 9.00 dimineata. Prin urmare, in acest interval nu avem nevoie de ajutoare, anunta Adevarul.
Portocalele tin inima sanatoasa. Foarte important de stiut! Exista sase alimente care pot preveni si trata afectiunile cardiace, cancerul, durerile de cap si un sir nesfarsit de suferinte care ne pot afecta cand ne asteptam mai putin. Trebuie insa sa cunoastem cum sa le mancam! Smochine. Aceste fructe sunt o sursa de calciu, contribuie la prevenirea demineralizarii si fragezirii oaselor din cauza osteoporozei care apare pe masura inaintarii in varsta. Trebuie mancate proaspete, coapte sau in salate de fructe. Sfecla. E o radacinoasa foarte nutritiva care poate fi consumata pentru imbunatatirea memoriei si prevenirea cancerului. Sfecla contine acid folic ce imbunatateste fluxul sanguin in tot corpul, prevenind degenerescenta neuronala si dementa senila. Se poate consuma ca atare sau cu iaurt natural, informeaza Click.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC