Ce probleme de sanatate poate ascunde sforaitul. Sforaitul este o tulburare a somnului destul de comuna, insa la baza ei stau cauze diverse care, ignorate, pot provoca probleme grave de sanatate. Afectiunea apare la persoanele de orice varsta, fiind insa mai frecventa la barbatii de varsta medie, supraponderali sau obezi. "Sforaitul poate sa apara uneori sau poate sa fie agravat de consumul de alcool, de utilizarea miorelaxantelor (medicamente care favorizeaza destinderea musculara) sau a benzodiazepinelor (medicamente utilizate in tratarea anxietatii si insomniei)", precizeaza medicul Elena Latcan. Alti factori care favorizeaza aparitia sforaitului sunt dormitul pe spate, nasul infundat, inflamatia faringelui (faringita) sau a amigdalelor (amigdalita), scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara si cum te poti pazi de ea. In ciuda masurilor luate pentru siguranta alimentelor, amenintarea bolilor cauzate de bacteriile din carne, din produsele lactate sau din fructe si legume este din ce in ce mai mare. Salmonela este inca principala cauza a toxiinfectiilor alimentare. Cea de-a doua este campylobacter, care se regaseste tot in pasarile destinate consumului si care poate infecta carnea in timpul sacrificarii. Campylobacter se regaseste si in laptele proaspat, nepasteurizat. In aprilie 2013, un grup de protectie a mediului din SUA (Environmental Working Group) a dat publicitatii o analiza asupra bacteriilor rezistente la antibiotice care se regasesc in carnea vanduta de supermarketuri, noteaza CNN. 81% din carnea tocata de pasare, 69% din carnea de porc, 55% din carnea tocata de vita si 39% din carnea de pasare contin bacterii rezistente la antibiotice, anuntaAdevarul.

Uite cat zahar ai voie sa consumi! Cine ar spune nu unei prajituri delicioase cu crema sau unor bomboane fine de ciocolata? Insa gustul lor irezistibil este asigurat de o cantitate generoasa de zahar, care, in exces, iti poate face mai mult rau decat bine. Revista "Click! pentru femei" iti spune cat este recomandat sa consumi zilnic. Chiar daca zaharul este o sursa de calorii goale, adica nu are un aport de substante nutritive, el are si un rol benefic, mai exact este un inamic redutabil al stresului, limitandu-i efectele asupra organismului. Totusi, cat de mult este prea mult? Poti sa adaugi zilnic cate putin in alimentatia ta sau este mai bine sa renunti de tot la el? Toate fructele si legumele contin zaharoza, un carbohidrat care se formeaza in momentul in care planta transforma lumina soarelui in hrana si energia necesara supravietuirii, informeazaClick.

Consumul moderat de vin este eficient impotriva depresiei. Cercetatori de la Universitatea din Navarra au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei si barbati, fara simptome depresive sau probleme legate de alcool. In cadrul studiului, oamenii de stiinta spanioli au strans periodic informatii despre frecventa cu care subiectii consumau bauturi alcoolice, apoi au pus acest obicei in relatie cu diagnosticul de depresie. Rezultatele au aratat ca vinul, consumat in cantitati moderate, combate aparitia depresiei datorita unor compusi care o actiune neuro-protectoare. O alta explicatie este si stilul de viata al consumatorilor prudenti. Acestia au de obicei o alimentatie sanatoasa si nu sunt sedentari. Totodata, studiul mentioneaza ca abuzul de alcool ar putea fi o cauza a aparitiei depresiei si ca vinul este benefic numai in catitati moderate, scrieEVZ.

Cel mai bun moment pentru cafeaua de dimineata: ora 10.30. Despre ou se spune ca este medicament dimineata, aliment la pranz si otrava seara. Nici cafeina nu are acelasi efect asupra organismului daca este bauta dimineata devreme sau spre pranz, au descoperit neurocercetatorii americani. Multi dintre noi cred ca o cana de cafea tare imediat ce deschid ochii dimineata este cea mai buna metoda de a se energiza. Ei bine, oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Bethesda, Maryland, spun ca ar trebui sa asteptam pana in jurul orei 10.30 pana la prima ceasca de cafea. De fapt, specialistii spun ca, pentru cei mai multi dintre noi, orice moment intre 9.30 si 11.30 este bun pentru a bea cafeaua. Explicatia este ca substanta de baza din cafea - cafeina - interactioneaza cu un hormon-cheie pentru reglarea ceasului nostru intern si pentru mentinerea starii de alerta - cortizolul, potrivit "The Telegraph". Nivelul cortizolului in organism este ridicat in mod natural imediat ce ne-am trezit dimineata si poate sa ramana ridicat vreme de inca o ora dupa ce ne-am dat jos din pat. Cea mai mare cantitate de cortizol se regaseste in corpul nostru intre orele 8.00 si 9.00 dimineata. Prin urmare, in acest interval nu avem nevoie de ajutoare, anuntaAdevarul.

Portocalele tin inima sanatoasa. Foarte important de stiut! Exista sase alimente care pot preveni si trata afectiunile cardiace, cancerul, durerile de cap si un sir nesfarsit de suferinte care ne pot afecta cand ne asteptam mai putin. Trebuie insa sa cunoastem cum sa le mancam! Smochine. Aceste fructe sunt o sursa de calciu, contribuie la prevenirea demineralizarii si fragezirii oaselor din cauza osteoporozei care apare pe masura inaintarii in varsta. Trebuie mancate proaspete, coapte sau in salate de fructe. Sfecla. E o radacinoasa foarte nutritiva care poate fi consumata pentru imbunatatirea memoriei si prevenirea cancerului. Sfecla contine acid folic ce imbunatateste fluxul sanguin in tot corpul, prevenind degenerescenta neuronala si dementa senila. Se poate consuma ca atare sau cu iaurt natural, informeazaClick.