Ce iti spune pielea despre cat de mult vei trai. Ridurile nu ne strica doar aspectul. Mai exista un motiv ingrijorator care sa ne faca sa uram micile cute ale pielii care apar odata cu varsta: sanatatea organismului poate fi prevazuta in ridurile pielii. Femeile cu mai putine riduri au o tensiune sanguina mai mica, un risc scazut de boli de inima si de atac cerebral si o sansa mai mare de a trai mai mult decat prietenele lor mai ridate. Un nou studiu descifreaza relatia dintre cat de batrani arata unii oameni si riscul la care sunt supusi de a suferi de boli de inima si incearca sa demonstreze daca varsta pe care o arata cineva are vreun efect asupra sanatatii inimii, noteaza "Time". Cercetatorii au studiat 260 de femei, pe care le-au separat in doua grupuri: cele cu risc mare de boli de inima, si cele cu risc scazut. Apoi, oamenii de stiinta au evaluat infatisarea femeilor, bazandu-se pe studierea fetei si pe ridurile de pe interiorul bratului superior, loc in care este cel mai putin probabil sa apara semne de imbatranire prematura, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci mituri prostesti despre vegetarieni, care ii fac ciudati pentru multi. Contrar opiniei generale, vegetarienii nu traiesc numai cu salata, ba chiar sunt deranjati ca singurele feluri de mancare vegetariene din restaurante contin "frunze". Surprinzator, nu sunt innebuniti nici dupa soia si sunt deranjatai de prietenii care ii imbie sa calce stramb. oti ii cred mereu lipsiti de energie si considera ca sufera de diferite carente din cauza ca nu mananca proteine. Cu toate acestea, exista si alte surse bune de proteine in afara de carne: seminte de quinoa (o ceasca contine 8.14 grame de proteine), branza tofu (o felie are15 grams), mazare si fasole, iaurt grecesc Greek yogurt (un borcan are 20 de grame de proteine), ciuperci si oua (6 grame per ou), anuntaEVZ.

Cinci alimente care te baloneaza. Afla cum sa le mananci ca sa nu ai probleme cu gazele. Toata lumea stie ca daca nu fierbi bine fasolea boabe sau daca exagerezi cu salata de varza o sa ai ceva...volum in intestine. Ca sa eviti gazele si situatiile neplacute cu balonare si dureri de burta, trebuie sa stii cum sa prepari alimentele care au aceasta tendinta. Afla cum sa mananci 5 alimente care te baloneaza ca sa nu ai probleme cu gazele. Zgomotele intestinale, crampele si distensia propriu-zisa a abdomenului sunt generate numai in parte de "plimbarea" gazelor prin intestin. La aparitia acestora mai contribuie si contractilitatea tubului digestiv, plus sensibilitatea fiecaruia in parte la unele alimente, informeazaLibertatea.

Castile, pericol pentru sanatatea copilului? Castile audio sunt un accesoriu modern, foarte la moda printre copii si adolescenti, dar care prezinta riscuri importante pentru pierderea auzului sau alte afectiuni ale urechilor, la varste foarte mici. Nu exista copil care sa nu aiba un iPod, Mp3 player sau casti de telefon cu care se relaxeaza ascultand muzica. Varsta la care micutii asculta muzica prin intermediul castilor audio a ajuns sa fie din ce in ce mai mica. Vedem astazi copii de numai cativa anisori care au casti in urechi, dar si un volum al muzicii ingrijorator de mare. Parintii trebuie sa stie ca acestea pun in pericol auzul micutilor si conduc la afectiuni frecvente ale urechii interne si mijlocii, iar in cazuri extreme la surditate, scrieInfomaterna.ro.

Dieta minune care combate cancerul si prelungeste viata. Cele mai multe dintre bolile de care suferim sunt rezultatul alegerilor noastre in materie de alimentatie si stil de viata. Vindecarea este posibila, indiferent de afectiune, daca tratam cauza si nu efectul. Teoria ii apartine nutritionistului american Robert Young, autorul mai multor carti de medicina alternativa. Specialistul este de parere ca organismul se imbolnaveste si imbatraneste atunci cand este "atacat" de stres si de factori poluanti, dar si de acizii reziduali produsi de metabolism "Cred ca speranta de viata ar trebui sa fie de minimum 150 de ani, dar ea este injumatatita de mediul toxic in care traim si de obiceiurile noastre alimentare", a declarat Young, anuntaDoctorulZilei.

Semne ale accidentului vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral, AVC, apare atunci cand un vas de sange care furnizeaza sange creierului se sparge sau este blocat de un cheag sanguin, ceea ce duce la pierderea rapida a functiilor organului afectat. Afla care sunt semnele care anunta o astfel de problema! In general, o persoana obisnuita nu-si da seama ca este victima unui accident vascular cerebral, si nici nu stie ce masuri sa ia cand constata ca ceva neobisnuit i se intampla dintr-o data, informeazaAdevarul.