Ce spun picioarele despre starea de sanatate. Sapte semne de alarma. Desi de multe ori ignorate, durerile sau modificarile care apar la nivelul picioarelor pot ascunde boli grave inca nedepistate si care, netratate, pot fi extrem de periculoase pentru sanatate, pe termen lung. Mai multi medici explica ce boli pot fi tradate de picioare si care sunt cauzele lor. Durerile de picioare: durerile care apar in zona metatarsiana (situata intre calcai si degetele de la picior) pot fi cauzate de asa-numita fractura de stres. Aceasta este o mica fisura a unuia dintre oasele metatarsiene. Fractura poate fi cauzata de exercitiu fizic intens sau de mersul pe distante lungi. "Muschii obosesc si nu mai sustin scheletul osos. Atunci, efortul pica direct pe oase si apare acesta crapatura", explica medicul ortoped Dia Ahmad. Astfel de fracturi apar de cele mai multe ori la persoanele in varsta, dar si la cei care sufera de osteoporoza, noteaza DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Afla care e ora perfecta pentru a bea cafeaua! Multi dintre noi avem tendinta de a bea o cafea atunci cand ne simtim obositi sau plictisiti. Insa exista o "ora perfecta" pentru acest viciu. Cercetatorii au avut grija sa stabileasca pana si asta. Cafeaua actioneaza cel mai eficient daca este bauta intre 9.30 si 11.30 dimineata, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la cateva ore de la trezire, conform studiilor efectuate de neurologul Steven Miller, citat de Mediafax. Explicatia este legata de nivelul hormonului cortizon, care, dupa ce atinge apogeul intre ora 8.00 si 9.00 dimineata, incepe usor sa scada spre sfarsitul diminetii. In cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este mare, cafeina interactioneaza cu acest hormon, iar organismul dezvolta rezistenta la cafeina, care nu isi va mai face efectul, scrie Libertatea.

Remedii naturale care inving oboseala. Te simti slabita si ai senzatia tot mai des ca nu mai poti face fata activitatilor zilnice. Din fericire, iti poti recapata energia cu ajutorul catorva preparate naturiste foarte eficiente. 1. Infuzie cu ghimbir si ginseng Cu un continut bogat de antioxidanti, ghimbirul si ginsengul ajuta la imbunatatirea imunitatii, au efect calmant si diminueaza stresul. Ce ai nevoie: jumatate de lingurita cu ghimbir proaspat ras, un sfert de lingurita cu praf de ginseng de la plafar, 1 lingurita cu miere, 1 felie de lamaie, 1 varf de lingurita cu vanilie Mod de preparare: Adauga peste toate aceste ingrediente o cana cu apa fierbinte si bea infuzia de 2 ori pe zi, informeaza Adevarul.

Iata ce trebuie sa mananci ca sa fii bun la pat. Exista o multime de studii care au demonstrat ca anumite vitamine si compusi din alimente pot starni pofta de sex. Iata un top al celor mai importante alimente cu efect afrodisiac: Avocado-Este un aliment deosebit, cel mai bun afrodisiac pentru barbati. Se poate transforma in elementul ideal pentru o seara de neuitat, asadar trebuie inclus neaparat in meniu. Stimuleaza productia de hormoni masculini si stimuleaza circulatia sangelui, de aceea este ingredientul perfect pentru o erectie puternica. Migdale- Sunt o sursa imporanta de vitamine si minerale care cresc libidoul, precum zincul, seleniul si vitamina E, scrie DoctorulZilei.

Cum sa dormi cu bebelusul in siguranta. Parerile specialistilor sunt impartite: in timp ce unii sustin ca bebelusii care dorm cu parintii se dezvolta mai bine, au imunitatea mai crescuta si chiar sunt mai inteligenti, medicii avertizeaza asupra pericolelor reale care pot decurge din faptul ca dormi cu bebelusul. n Statele Unite, 64 de sugari mor in medie in fiecare an din cauza faptului ca dorm in pat cu un adult. In ciuda recomandarilor specialistilor, de a nu dormi cu bebelusul practica va continua probabil multi ani de acum inainte, noteaza Libertatea.