Dupa 100 de ani, regimul Hay este in topul celor mai populare diete. Conceputa de medicul american Howard Hay prin anul 1911, tocmai pentru a rezolva problemele de sanatate cu care se confrunta, dar si pentru a slabi, Dieta Hay a castigat adepti pe intregul mapamond. Dr. Hay a pornit de la premisa ca exista o cauza principala pentru problemele de sanatate care apar in organism. De aceea, pentru a usura digestia, el a impartit alimentele in trei grupe: Grupa A cuprinde proteinele : carnea, lactatele, branza, ouale, pestele, soia si iaurtul. Din Grupa B fac parte alimentele neutre: legumele, aproape toate vegetalele, salatele, fructele, semintele, nucile (cu exceptia arahidelor), untul, uleiul presat, uleiul de masline si condimentele. Grupa C cuprinde carbohidratii ( biscuitii, painea, pastele, prajiturile, ovazul, fulgii de ovaz, orezul, zaharurile, mierea). Dieta Hay propune disocierea proteinelor de glucide, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

3 produse-medicament care iti pot salva viata! Multitudinea de factori cancerigeni, mancarea de proasta calitate, sucurile carbogazoase, poluarea si lista poate continua nu fac decat sa ne subrezeasca sanatate si, mai rau decat atat, pe unii ditre noi ii aduc chiar in pragul mortii. Exista, insa, cateva produse-medicament pe care le avem cu totii in casa, nu sunt scumpe deloc, iar efectele lor asupra sanatatii noastre sunt incredibil de mari. Usturoiul, mierea sau merele sunt alimenetele minune pe care le avem la indemana, asupra carora ar fi bine sa ne oprim tot mai des. Usturoiul Intr-o perioada in care bacteriile si virusii sunt tot mai rezistenti la tratamentele prescrise de medic, nu ne ramane decat sa ne intoarcem la solutiile stramosilor, scrie Unica.

Premiera nationala in urologie: pietrele la rinichi eliminate cu un aparat subtire cat un ac. La Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara s-au efectuat in premiera nationala mai multe operatii de dezintegrare a calculilor renali, prin energie laser, cu ajutorul unui instrumentar miniatural, de doar cativa milimetri grosime. Viorel Bucuras, seful Clinicii de Urologie, a explicat, joi, ca interventiile au fost realizate la un barbat si o femeie, care dupa doar doua zile de la eliminarea calculilor renali au fost externati in stare perfecta. Cele doua operatii de dezintegrare a pietrelor la rinichi au presupus cate o simpla incizie in abdoment de doar 1,5 milimetri si au fost considerate un real succes. Potrivit specialistului timisorean, punerea in practica a unei astfel de proceduri costa 900 de euro, scrie doctorulzilei.ro

De ce mintim? Oricine a mintit macar o data in viata stie ca adesea minciuna iti aduce mai multe probleme decat purul adevar. Atunci, care sunt motivele pentru care contiuam sa facem asta? Nevoia de securitate personala. Insecuritatea si dorinta de a ne pastra increderea si admiratia celor din jur stau la baza celor mai frecvente minciuni. De aceea, cautam minciuni atunci cand simtim ca este posibil sa fim deceptionati sau cand imaginea de sine risca sa ne fie lezata, potrivit Click Sanatate. Dorinta de a evita un conflict Intr-un fel sau altul, nimeni nu vrea sa fie implicat in conflict...

Suferi de carcei? Vezi motivele pentru care apar si afla cum sa scapi de ei. Carceii sunt crampe musculare foarte dureroase, care apar brusc si dispar doar dupa ce muschiul s-a relaxat. O astfel de crampa, pentru ca un carcel este o crampa musculara, poate sa dureze cateva secunde, cateva minute sau poate chiar mai mult de un sfert de ora. Poate sa cuprinda un muschi intreg, o parte a lui sau un grup de muschi. Carceii repetati pot fi o urmare a unor afectiuni, a unor accidentari (de exemplu, in cazul fracturilor osoase) dar, de obicei, cauzele sunt mai putin grave si pot fi prevenite. Sportivii amatori care exagereaza cu miscarea pot avea crampe musculare, fie in timpul activitatii fizice, fie la cateva ore dupa. Si deshidratarea ar putea da startul carceilor, scrie Unica.