Alimente si bauturi care iti strica somnul. Dieta ar putea juca un rol important in aparitia problemelor legate de somn. Oamenii de stiinta ne invata ce alimente sa evitam inainte de ora de culcare, pentru a avea un somn cat mai odihnitor. Multi cred ca un pahar cu vin poate aduce relaxarea necesara inainte de culcare, insa numeroase studii au demonstrat ca alcoolul provoaca insomnie in multe cazuri, sustine medicul nutritionist Shelly Redmond, autoarea cartii "Eat Well and Be Fabulous (Mananca bine si fii fabuloasa)". Desi alcoolul poate induce somnolenta, de fapt el afecteaza somnul REM (Rapid Eye Movement), etapa a somnului caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise. In consecinta, alcoolul trebuie consumat cu cel putin doua ore inainte de culcare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Femeile care iau anticonceptionale mai multi ani risca sa-si piarda vederea. Numai trei ani de administrare a pilulei contraceptive dubleaza riscul de glaucom mai tarziu in viata, avertizeaza specialistii americani. Glaucomul este principala cauza de orbire dupa 60 de ani. Se stie deja de multa vreme ca nivelul redus al estrogenilor dupa menopauza contribuie la riscul cresut de glaucom in cazul femeilor. Aceasta este o boala a ochilor care apare, cel mai adesea, dupa 60 de ani, care afecteaza nervul optic si care conduce, in timp, la pierderea totala a vederii. Oamenii de stiinta de la Universitatile California si Duke din SUA si de la Universitatea din Nanchang, China, au observat ca riscul de glaucom este mai crescut in randul femeilor care folosesc timp indelungat pilulele contraceptive. In mod natural, atunci cand o femeie nu ia pilule cu hormoni, nivelul estrogenului fluctueaza pe parcursul unei luni, ceea ce pare sa ofere protectie oculara impotriva glaucomului, au constatat specialistii. Dar anticonceptionalele fac ca nivelul estrogenului sa fie constant, ba chiar, in unele cazuri, sa fie redus, ceea ce conduce la un risc sporit al afectiunii oculare, anuntaAdevarul.

Trei produse care-ti albesc dintii in mod natural. Iti este teama de stomatolog? Vrei sa-ti albesti dintii, dar stii ca metodele folosite in cabinetele stomatologice nu sunt chiar atat de neinvazive pentru dantura ta. Nu-i nicio problema. Ne-am documentat pentru tine si venim astazi cu 3 solutii naturiste care-ti vor albi dintii fara niciun risc. Inainte sa aflati despre ce este vorba, nu uitati de mere. Sunt foarte bune pentru dinti, atat pentru aspectul lor, cat si pentru sanatate. Bogat in calciu, potasiu si acid malic, otetul de mere face treaba buna pentru dintii tai daca il combinati cu uleiul de masline. Nu aveti nevoie de mai mult de o lingurita din fiecare, iar in compozitia astfel obtinuta se inmoaie periuta de dinti. Dupa ce ati realizat ritualul ultra cunoscut, clatiti cu apa din belsug. Folosita o perioada mai lunga de timp, veti vedea ca aceasta solutie chiar va albeste dintii, informeazaLibertatea.

Beneficiile uimitoare ale fructelor de goji. Denumite si elixirul tineretii, fructele de goji provin din Asia si de-a lungul timpului, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire. Se pot consuma crude, gatite sau uscate si sunt folosite in ceiauri, sucuri, vinuri si medicamente. Studiile au scos la iveala ca fructele de padure printre care si goji aduc beneficii importante pentru sanatate, datorita continutului de antioxidanti. Goji sunt si o sursa importanta de vitamina A. Testele de laborator au demonstrat ca antioxidantii prezenti in goji anihileaza efectele radicalilor liberi, prevenind bolile si imbatranirea, scrieDoctorulZilei.ro.

Simptomele cancerului pulmonar sunt adesea confundate cu o raceala. In majoritatea cazurilor, cancerul de plamani este diagnosticat cand deja se inregistreaza metastaze, ceea ce face foarte dificil tratamentul, avertizeaza specialistii pneumologi. "Cancerul pulmonar este cel mai mare ucigas dintre toate formele de cancer. Numarul 1 in randul barbatilor, dar si boala oncologica cu cea mai mica durata medie de supravietuire... Este o afectiune care vine cu semne putine si ne lasa putin timp la dispozitie", atrage atentia Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din Romania. FABC deruleaza luna aceasta campania "Castiga timp! Cancerul pulmonar iti poate fura timpul", pentru a face cunoscut faptul ca aceasta forma agresiva de cancer poate fi prevenita cu usurinta si poate fi depistata devreme, cu conditia sa facem investigatii periodice. Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificila, spun specialistii. Deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat. In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze, anuntaAdevarul.

Fulgii de ovaz scad colesterolul. Datorita continutul ridicat in substante nutritive, ovazul aduce multiple beneficii organismului, fiind introdus in lista alimentelor recomandate pentru un mic dejun sanatos. Seleniu, zinc, fier, cupru, vitamina E, mangan si magneziu, toate aceste elemente nutritive se regasesc in fulgii de ovaz, vitamine si minerale de care ai nevoie in fiecare zi. Proteinele sunt un alt element component al fulgilor de ovaz, iar amestecandu-i cu lapte, vei reusi sa castigi un aport si mai mare de calciu. Mai mult, acizii grasi esentiali din acesti fulgi sunt adesea asociati cu longevitatea. Consuma in mod frecvent intre 10-20 de grame de ovaz in fiecare zi pentru a preveni bolile cardiovasculare. De asemenea, ovazul reduce si colesterolul. Acesta contine un anumit tip de fibra cunoscuta sub denumirea de beta-glucan recunoscuta pentru rolul pe care il are in controlul colesterolului rau, informeazaLibertatea.