Apa cu lamaie are proprietati miraculoase. Opt motive pentru care medicii o recomanda. Bauta dimineata pe stomacul gol, apa cu lamaie actioneaza ca un medicament: lupta impotriva racelii, ajuta digestia, scade presiunea arteriala, curata pielea si detoxifica intregul organism. In plus, spune acesta, acidul citric ajuta digestia si nu face "gaura in stomac", fiind metabolizat de organism. Vitamina C contribuie la sanatatea sistemului imunitar, insa nu poate fi stocata in corp. Din acest motiv, este important sa consumi alimente bogate in vitamina C zi de zi. Bioflavonoizii din lamaie actioneaza impreuna cu vitamina C pentru cresterea capacitatilor sale antioxidante si contribuie la stimularea sistemului imunitar, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sapte remedii naturale pentru un par lung si sanatos. Vrei sa ai un par lung si sanatos? Nimic mai usor. Exista metode naturale care te pot ajuta sa ai un par sanatos si lung, cu conditia sa eviti produsele toxice si sa schimbi cateva obiceiuri nesanatoase, inclusiv alegeri proaste in ceea ce priveste dieta. entru a vedea o imbunatatire in sanatatea parului tau, si chiar a sanatatii tale, trebuie sa respecti cateva instructiuni simple, noteaza "Why don't you try this?". Suna ciudat sa-ti scurtezi parul atunci cand tu, de fapt, incerci sa-l lasi sa creasca. Dar este esential sa tai aproximativ 6-7 milimetri la fiecare 6-8 saptamani pentru a-l face sa creasca mai lung. Trebuie sa scapi de varfurile "moarte", daca nu, pe termen lung, vei avea de suferit. Tine minte, vrei ca parul tau sa fie lung si sanatos, nu doar lung, anuntaAdevarul.

Ce boli pot lua copiii de la scoala si gradinita. Cel mic s-a intors in colectivitate? Este momentul sa fii cu ochii-n patru pentru ca acesta sa nu se imbolnaveasca. Afla care sunt afectiunile contagioase pe care micutii le iau cu usurinta si cum pot fi prevenite. Odata cu scaderea temperaturilor, riscul ca micutii sa sufere de viroze este destul de ridicat. Raceala si infectiile respiratorii se transmit cu usurinta de la un copil la altul si se declanseaza cu rapiditate atunci cand sistemul imunitar este scazut. Cel mai bun mod de a-ti proteja copilul este imunizarea. Include-i in dieta cat mai multe alimente bogate in vitamina C si, daca stii ca este destul de sensibil, da-i suplimente alimentare pe baza de propolis, vitamina C si echinaceea, insa tine cont de indicatiile medicului specialist. De asemenea, invata-ti copilul sa foloseasca o solutie dezinfectanta atunci cand nu are apa la dispozitie si sa utilizeze propriile batistute. Integral peInfomaterna.ro.

Adevarat sau fals despre cistita. Invata sa te aperi de ea! Urinari dese, cu senzatia de arsura; si totusi simti nevoia sa te intorci imediat la toaleta; dureri de burta; ufff! Cate femei au scapat fara a face cunostinta cu cistita? Raresti drumurile la toaleta, daca bei mai putin. Fals. Important nu este sa nu mai faci naveta la toaleta, ci sa scapi mai repede de simptomele care te obliga la acest drum! Asa ca trebuie sa bei minimum 1,5 l (apa, ceai), pentru a reduce concentratia urinei si a preveni/elimina infectia (cistita este o inflamatie a vezicii urinare, uneori si a uretrei, ce apare in urma unei infectii). Aceasta masura functioneaza si ca preventie contra cistitei, si ca remediu, cand ea "s-a instalat", scrieLibertatea.

Ce risc au gravidele expuse la ftalati. Femeile insarcinate expuse la ftalati - substanta chimica folosita la materialele plastice, vopsele si produse cosmetice, cum ar fi deodorantele - risca mai mult decat celelalte sa nasca prematur, arata un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei de medicina americane (JAMA) In cadrul studiului, autorii au examinat 130 de femei care au nascut prematur si alte 352, de la care au analizat esantioane de urina in timpul sarcinii, pentru a determina nivelul de reziduuri de ftalati. "Rezultatele arata o legatura evidenta intre expunerea la ftalati in timpul sarcinii si nasterile premature, lucru care confirma precedentele observatii de laborator si rezultatele unor studii epidemiologice", spune Kelly Ferguson de la Facultatea de Sanatate Publica a Universitatii Michigan, anuntaDoctorulZilei.ro.

Efectele vindecatoare ale drojdiei de bere. In compozitia drojdiei de bere se gasesc aminoacizi, lipide, glucide, saruri minerale, vitaminele D, E si toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor. Aceste substante joaca un rol esential in mentinerea sanatatii. Compusii drojdiei de bere fac din aceasta un remediu excelent pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare, deoarece ajuta la imbunatatirea functiilor inimii si la o mai buna circulatie a sangelui. De asemenea, consumul de drojdie contribuie si la reglarea nivelului de colesterol din sange. Datorita continutului ei bogat in vitamine si minerale, daca tii o cura cu drojdie de bere, organismul va asimila mult mai usor substantele de care are nevoie pentru a functiona in bune conditii, informeazaAdevarul.