Vitamina C intareste sistemul imunitar si te fereste de raceli. Iata care sunt cele mai importante surse. Vitamina C intareste sistemul imunitar, asigura refacerea pielii si a celulelor moarte, precum si la reducerea colesterolului. Pentru a evita probeme aparute din cauza deficientelor, specialistii recomanda consumul a peste 90 de miligrame de vitamina C pe zi in cazul barbatilor si 75 de miligrame pentru femei. Chiar daca este un fruct exotic, puteti gasi papaya in toate magazinele mari si la un pret rezonabil. Un fruct mic, de circa 150 de grame are 95,6 miligrame de vitamina C. Mai mult, pe langa faptul ca este foarte gustos, este bogat si in vitamina A, acid folic, precum si fibre, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

O aspirina inainte de culcare scade riscul de infarct dimineata. Este suficienta o tableta cu 100 mg de aspirina administrata seara pentru ca riscul de infarct din dimineata urmatoare sa scada considerabil, arata un studiu recent. Administrarea aspirinei seara, inainte de culcare, este mai eficienta pentru prevenirea unui eveniment cardiovascular nefericit decat daca este luata dimineata. Aceasta este concluzia unei cercetari a oamenilor de stiinta olandezi de la Centrul Medical al Universitatii Leiden, dupa ce au analizat 290 de pacienti care suferisera un atac de cord. Specialistii au constatat ca nivelurile trombocitelor erau mai reduse in cazul pacientilor care luau aspirina seara, ceea ce duce la subtierea sangelui si previne formarea cheagurilor de sange. Numarul trombocitelor, care pot duce la formarea cheagurilor, este mai mare dimineata, in mod natural. Ceea ce inseamna ca si riscul de infarct este mai mare dimineata, imediat inainte sau dupa ce pacientul s-a trezit. Aici intervine aspirina, reducand considerabil pericolul, spun cercetatorii olandezi, anuntaAdevarul.

Analgezice naturale din bucataria ta. Top zece produse magice. Probabil ca nu stiai, dar nu trebuie sa te indopi cu medicamente ori de cite ori ai o durere de cap, o durere de burta, sau o durere crunta de dinti. Bucataria ta ascunde tot felul de analgezice naturale, care te pot ajuta sa scapi de durere imediat. Iata un top 10 produse magice. Ghimbirul este nemaipomenit pentru durerile musculare, indiferent daca sunt doar o febra musculara sau de alta natura. Ghimbirul are proprietati antiinflamatoare si de aceea este un bun analgezic. 1 sau 2 lingurite de ghimbir ras pe zi te scapa de durerile musculare. Putina lume stie despre proprietatile analgezice ale cireselor. Un castron de cirese proaspete pe zi te scapa de durerile articulare si de dureri de cap, informeazaLibertatea.

Opt metode eficiente sa tineti cancerul la distanta. Mentineti-va in forma daca doriti sa va feriti de cancer si hraniti-va cat mai natural, asa cum au facut oamenii mii de ani. Sunt sfaturi pe care vi le dau medicii oncologi si profesorii in nutritie. Incercati sa va mentineti o greutate normala a corpului. In cazul adultilor, indicele de masa corporala, care se calculeaza impartind greutatea corpului, exprimata in kilograme, cu patratul inaltimii, trebuie sa fie intre 21 si 23. Cancerul de san, de col, de endometru si de colon sunt tipuri de afectiuni puse cel mai frecvent in legatura cu excesul de grasime, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum te poate imbolnavi painea prajita. Substanta toxica din cartofii prajiti, acrilamida, se regaseste din belsug si in alte fainoase prajite, chiar si in fructele uscate, avertizeaza specialistii. Despre cartofii prajiti, mai ales cei in ulei vechi, ars de mai multe ori, se stie ca sunt nocivi. Principala explicatie este ca acestia contin acrilamida, o substanta toxica. Atunci cand se acumuleaza in cantitati mari in organism, acrilamida stimuleaza aparitia cancerului, au aratat studiile pe animale de laborator. Autoritatea americana pentru controlul alimentelor si medicamentelor, Food and Drug Administration - FDA, atrage atentia populatiei asupra riscurilor pe care le presupune consumul crescut de alimente cu acrilamida si recomanda masurile pe care trebuie sa le luam pentru a reduce acest aport, anuntaAdevarul.