Te inrosesti la fata cand consumi alcool? Iata ce risc major ai. Persoanele care se imbujoreaza la fata dupa ce au baut alcool sunt mai predispuse la hipertensiune arteriala. Inrosirea fetei in cazul consumului de alcool este intalnita mai des in randul femeilor si la persoanele originare din estul Asiei si este considerata de medici drept un semn al unei sensibilitati mai mari la alcool sau chiar de intoleranta la aceasta substanta. Fenomenul este legat de faptul ca organismul acestor persoane nu poate descompune eficient acetaldehida, un produs rezultat din metabolizarea alcoolului; ca urmare, aceasta se acumuleaza in corp. Dar aceasta reactie la alcool este asociata si cu un risc pentru sanatate: persoanele care se inrosesc la fata cand beau alcool prezinta un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arteriala, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Nationala Chungnam, din Daejeon, Coreea de Sud, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Prezervativele viitorului: ultrafine, extrem de rezistente, "o a doua piele". 100.000 de dolari a primit fiecare dintre cei 11 castigatori ai concursului de creare a prezervativului viitorului initiat de Fundatia Bill si Melinda Gates. Inventiile au menirea de a oferi o protectie extrem de subtila, astfel incat sa creasca utilizarea prezervativului in randul tinerilor. Concursul lansat anul acesta de Fundatia Bill si Melinda Gates are drept scop reducerea sarcinilor nedorite in randul adolescentilor si a incidentei transmiterii infectiilor sexuale cu ajutorul prezervativelor de generatie noua, adaptate nevoilor tinerilor. 812 proiecte s-au inscris in concurs, dar numai 11 au primit finantare de 100.000 de dolari pentru a fi puse in practica, potrivit "The New York Times". Multe dintre idei au avut drept scop crearea unor prezervative mai subtiri, mai rezistente si mai confortabile, care sa nu atenueze aproape deloc din placere. "Au fost preferate prezervativele care reduc distanta iubirii dintre parteneri, astfel incat ei sa fie cat mai apropiati in pat", a explicat dr. Papa Salif Sow, unul dintre coordonatorii programului Gates, anuntaAdevarul.

Top cinci alimente si bauturi care iti innegresc dintii. Poate nu stiai, dar daca iti doresti niste dinti foarte albi, cu aspect sanatos, este bine sa eviti anumite alimente si bauturi. Iata cateva alimente si bauturi care iti innegresc dintii. Vinurile rosii si chiar cele roze contin taninuri care se depun pe smaltul dintilor si inchid nuanta cu mai multe tonuri. Dar vinurile albe sunt mai acide si asta subtiaza structura smaltului, ceea ce usureaza patarea dintilor in viitor. Cafeaua si ceaiurile inchise la culoare (ceai negru, earl grey, rooibos) contin pigmenti care adera la smaltul alb al dintilor. Daca tocmai ti-ai albit dintii in mod chimic, evita sa bei cafea sau ceai negru macar o vreme, si adauga lapte pentru diluarea aciditatii acestora, informeazaLibertatea.

Un pumn de nuci sau alune pe zi poate face minuni pentru sanatate. Consumul de nuci si alune reduce semnificativ riscul de deces din cauza cancerului si a bolilor de inima, sustin cercetatorii. Un pumn de nuci sau alune pe zi scade numarul deceselor prin boli de inima cu 30% si cu 11% pe cele cauzate de cancer. Studiul se bazeaza pe date de la 120.000 de femei si barbati si a mai scos la iveala ca cei care mananca nuci si alune sunt mai slabi, fac exercitii fizice, consuma fructe si legume si sunt mai putin predispusi sa fumeze. Oamenii de stiinta spun ca nucile contin grasimi sanatoase, vitamine, minerale si alti nutrienti care scad colesterolul si reduc inflamatia, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce facem carcei si cum scapam de ei. Crampele musculare, numite in popor carcei, sunt contractari ale muschilor care provoaca, uneori, dureri inimaginabile. Carceii apar dupa exercitii fizice epuizante sau in cazul unor schimbari bruste de temperatura, iar deshidratarea creste riscul aparitiei lor. In cazul carceilor, contractia muschilor este involuntara. "Pentru a avea aceasta contractie, nervul sau grupul de nervi ai muschiului trebuie sa fie activati", spune Allan Goldfarb, medic, psiholog si profesor la departamentul de Kinesiologie (stiinta miscarii) la Universitatea din Carolina de Nord, SUA. "Anumite iritari sau activari ale nervilor activeaza muschiul atunci cand nu este folosit", adauga Allan Goldfarb pentru "Huffington Post". In conditii normale, dupa ce muschiul se contracta, creierul ii va transmite semnalul de relaxare. In timpul crampei (carcelului) acest semnal de relaxare nu ajunge la muschi atat de repede si atat de clar pe cat vrem noi. In loc de asta, exista un dezechilibru intre "activatori" si "inhibitori", iar contractiile continua pana cand se transforma intr-o adevarata crampa musculara foarte dureroasa, continua Goldfarb, anuntaAdevarul.