Pilula de a doua zi, ineficienta pentru femeile corpolente. Compania franceza care produce pilulele contraceptive de urgenta Norlevo a anuntat ca acestea devin complet ineficiente pentru femeile de peste 80 de kilograme. Un raport publicat recent de compania franceza HRA Pharma arata ca pilula de urgenta Norlevo incepe sa-si piarda eficienta in cazul femeilor care depasesc 75 de kilograme si devine total inutila pentru femeile de peste 80 de kilograme. De altfel, compania urmeaza sa modifice informatiile de pe cutia pilulelor, dupa ce autoritatile europene au aprobat schimbarea pe 10 noiembrie, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Patru lucruri rele care ne fac bine. Spre bucuria noastra, cercetarile stiintifice au desfiintat multe dintre miturile care planau asupra anumitor alimente sau obiceiuri care ne-ar face rau. In continuare avem patru lucruri despre care oamenii cred in general ca ne-ar face rau dar ne fac mult mai mult bine. 1. Vinul rosu. Cercetarile au aratat ca vinul rosu face bine inimii, atunci cand este consumat cu moderatie. Alte cercetari sustin ca vinul rosu ar putea sa declanseze cancerul la san. Una peste alta, specialistii spun ca vinul nu trebuie sa lipseasca definitiv din alimentatia noastra pentru ca aduce multe beneficii sanatatii, scrie Doctorul zilei.

Rolul testelor genetice in cazul asigurarilor private de sanatate. Romanii care au o asigurare privata de sanatate platesc anual, in medie, 1.000 de lei. Expertii din domeniul asigurarilor spun ca nivelul sumei asigurate dorite determina seria de analize pe care clientul le va face inainte de a-si asigura sanatatea. Testele genetice ar putea fi si ele incluse pe lista analizelor obligatorii pe care un potential asigurat ar trebui sa le faca inainte de a incheia o polita. Aceste analize, insa, nu sunt disponibile si in Romania, iar, in consecinta, jucatorii existenti pe piata de la noi din tara nu le pot pretinde clientilor sa si le faca, scrie Gandul.

Valcele, singura apa medicinala romaneasca: "O imbuteliem asa cum vine din pamant". Pe piata din Romania exista, la momentul actual, un singur producator de apa medicinala, un produs aparte care, prin continutul sau special de minerale, are efecte terapeutice dovedite. La primul concurs national de ape minerale, brandul Valcele a primit si un premiu pentru gustul si aspectul apelor sale. "Apele minerale medicinale sunt ape cu un continut ridicat de minerale, acesta fiind motivul principal care determina efectele terapeutice. Din acest motiv, aceste ape sunt foarte rare si valoroase deoarece este foarte dificil sa identifici surse de apa cu continut ridicat de minerale alcatuit doar din elemente chimice benefice organismului", scrie Agrointel.ro.

Trucuri ca sa iti creasca parul mai repede. Firul de par creste cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adica 1-2 cm pe luna. Intrucat "comunica" prin radacina cu sistemele circulator si cel nervos, cresterea si sanatatea lui este influentata de dieta, hormoni, medicamente si de produse destinate ingrijirii. "Pentru a avea un par sanatos, este bine sa mancam zilnic cantitati cat mai mari de fructe si de legume intrucat contin substante cu rol antioxidant. Vitaminele esentiale pentru o crestere normala a firului de par sunt vitaminele din grupul B, acidul folic, vitaminele A si E", explica Stefan Ionut, consultant in nutritie, scrie Doctorul zilei.

Uleiul de migdale, bun pentru pielea uscata. Vrei sa ai o piele frumoasa tot timpul? Iata ce uleiuri trebuie sa folosesti pentru a avea o piele supla si elastica. Uleiul de migdale este un remediu ideal pentru pielea uscata. Desi poate fi folosit pentru orice tip de piele, uleiul de migdale face minuni pentru pielea uscata, predispusa la iritatii si mancarimi. Este absorbit rapid de piele si nu lasa urme grase, asa cum se intampla in cazul altor uleiuri. Se aplica incalzit pe piele sau dupa baie, cand porii sunt deschisi si uleiul poate fi absorbit rapid, scrie Libertatea.

7 obiecte esentiale in bucatarie ca sa fii sanatos. Cand vrei sa adopti un stil de viata sanatos, te gandesti in primul rand la un regim alimentar corespunzator. In mare parte, cand vorbesti despre regim alimentar sanatos, totul se rezuma la alimente. Care sunt cele mai bune, cele mai putin bune. Dar oare, ustensilele din bucatarie nu sunt la fel de importante pentru a avea un stil de viata sanatos? Iata ce obiecte sunt esentiale in bucatarie daca vrei sa fii sanatos, scrie realitatea.net.

Alimente care fac mai mult rau decat bine. Pentru a schimba balanta in favoarea ta este important sa eviti sau sa reduci pe cat posibil consumul urmatoarelor produse alimentare, care au efecte inflamatorii. Iata care sunt acestea. Zaharul. Aportul excesiv de zahar cauzeaza carii si reprezinta un risc crescut pentru obezitate, inflamatii si boli cronice, cum ar fi sindromul metabolic si diabetul de tip 2. In plus, s-a dovedit stiintific ca zaharul cauzeaza si acnee. Opteaza pentru indulcitori naturali, cum ar fi stevia, mierea sau melasa, scrie Click.