Tot ce stii despre cum sa te incalzesti pe timpul iernii e gresit. O ceasca de ceai fierbinte sau un paharel de tarie nu iti vor tine de cald, chiar ar putea sa te faca sa te simti mai infrigurat. Multe dintre ce stii despre cum sa te incalzesti in timpul anotimpului rece ar putea fi gresite. In timp ce temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, vei avea nevoie de orice sfat despre cum sa mentii caldura organismului. Exista multe informatii gresite despre cum sa te incalzesti iarna, iar "Huffington Post" face o lista cu cele mai comune greseli pe care le facem. Alcoolul scade temperatura corpului, creste riscul de hipotermie si impiedica organismul sa "dardaie", lucru absolut necesar pentru incalzire, dar si pentru a-ti da seama ca ti-e frig. Motivul pentru care te simti mai bine atunci cand bei alcool este ca vasele de sange se dilata si trimit sange cald de la inima spre piele. Insa, acest efect este doar temporar si, intr-un final, scade capacitatea organismului de a se lupta cu frigul, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci alimente care previn infarctul. Colesterolul ridicat da batai de cap multor romani, iar bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate in Romania. Pe langa tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie sa fie atenti si la alimentatie. Iata cateva idei de produse pe care le puteti incerca. Rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul contin antioxidanti si pot face mancarurile sa fie mai sanatoase prin faptul ca pot inlocui sarea datorita aromelor puternice pe care le au. Este o metoda foarte buna de evitare a excesului de sare care poate cauza diferite boli de inima, chiar accidente vasculare, tensiune arteriala mare, colesterol ridicat sau diabet, anuntaDoctorulZilei.ro.

Alimente pentru un ficat sanatos. Ficatul seamana cu un sistem de filtrare care aduna toate toxinele nocive pentru organism. De aceea este indicat sa-l pastram in forma maxima. Iata ce alimente te ajuta sa ai un ficat sanatos! Daca vrei sa ai un ficat sanatos, nu este recomandat sa ii "oferi" cantitati mari de toxine. Mai jos este o lista cu cele mai eficiente alimente in curatarea si detoxifierea ficatului: Usturoi - curata si protejeaza ficatul. Grapefruit - unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere. Morcov, sfecla - ajuta la buna functionare a ficatului. Ceai verde - scoate grasimea depozitata in ficat si il protejeaza. Legume verzi - curata si protejeaza ficatul, informeazaLibertatea.

Ai probleme cu somnul? Cinci trucuri simple ca sa adormi mai repede. Potrivit specialistilor americani citati de Business Insider, angajatii care au probleme cu somnul sunt mult mai expusi riscului de a uita detalii importante si de a nu face fata situatiilor stresante. De asemenea, cei care dorm cu una-doua ore mai putin decat timpul necesar organismului sa se refaca sunt mai predispusi sa faca diverse infectii, diabet sau boli de inima ori sa se ingrase. Cercetatorii recomanda sa avem, in fiecare seara, inainte de culcare, un tabiet relaxant, cum ar fi o baie lunga sau citirea unei carti la lumina unei veioze. De asemenea, e bine sa aerisim dormitorul si sa avem o temperatura ambientala de 20 grade Celsius. Integral inEVZ.

Noi terapii pentru ulcer si gastrita. Durerile abdominale, lipsa poftei de mancare si starile de voma trebuie sa te puna pe ganduri si sa te trimita la medicul de familie. Aceste simptome pot fi semne clare ca stomacul tau are de suferit. Gastrita si ulcerul sunt afectiuni caracterizate prin inflamatia si, respectiv, aparitia unor leziuni in mucoasa protectoare a tubului digestiv. Cauzele cele mai frecvente ale aparitiei bolilor de stomac sunt: fumatul, consumul exagerat de alcool, alimentatia dezechilibrata, infestarea cu bacteria H. pylori, administrarea medicamentelor antiinflamatoare si mostenirea genetica. Antiacidele sunt prescrise de medic pentru a reduce cantitatea de acid gastric si a vindeca leziunile stomacale. Acest tratament este prescris in cazul in care boala se afla la inceput. Lansoprazol si omeprazol sunt antiacidele recomandate daca medicul constata ca exista un nivel ridicat de aciditate in stomac, anuntaAdevarul.