Ce sa mananci ca sa fii bun la pat. Cele mai bune alimente pentru potenta. Anumite alimente sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra anumitor functii ale organismului. Stridii. Sunt cea mai buna sursa de zinc, nutrient-cheie in cresterea apetitului sexual si stimularea productiei de sperma. "Fludiul seminal contine sperma. De aceea, un nivel scazut de zinc a fost asociat cu o productie scazuta de sperma", explica nutritionistul Luiza Parvu. Telina. Telina este denumita "viagra naturala", datorita continutului de androsteron, un hormon natural produs de barbati, care se elibereaza prin transpiratie si al carui miros amplifica dorinta sexuala a femeilor. In plus, are efect vasodilatator. Miere. Mierea contine vitamina B, care poate creste nivelul de testosteron din sange, hormon care creste apetitul sexual atat la femei, cat si la barbati, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Am colesterolul mare. Ce schimbari sa fac in dieta? Tot auzim in ultimii ani cat de important este sa avem grija de nivelul colesterolului daca vrem o inima sanatoasa. Cu cateva schimbari in dieta, poti tine sub control nivelul colesterolului. Stiai ca singurele alimente care contin colesterol sunt cele de origine animala? De aceea, legumele si fructele sunt printre cei mai buni aliati ai tai in lupta anticolesterol! Imprieteneste-te, de asemenea, si cu pestele gras, pentru ca este dovedit ca acizii grasi Omega 3 continuti reduc nivelul colesterolului "rau". Alege carnea mai slaba, preparata la cuptor sau la gratar, iar indepartarea pielii de pe pui ar trebui sa fie un gest reflex, deoarece este bogata in colesterol. "Persoanele care au probleme cu colesterolul trebuie sa consume alimente diversificate si sa le evite pe cele grase. Mai ales ca pot alege sortimentele usoare", sfatuieste medicul nutritionist Adrian Copcea, anuntaAdevarul.

Ai palpitatii la inima? Vezi ce sunt si cum se trateaza! De obicei, palpitatiile la inima nu sunt ceva grav si nici ceva rar. Insa e de ajuns sa le simti de cateva ori ca sa te sperii si sa te ingrijorezi. Afla mai multe despre palpitatii, cauzele lor si metodele de tratament! Palpitatiile se simt ca niste batai anormale ale inimii. Pot fi batai mai puternice, ca si cum inima face un efort mai mare ca sa pompeze sange, pot fi batai mai rapide sau batai mai rare, ca si cum inima ta a sarit peste o bataie. Pot sa apara cand faci efort sau cand stai pe loc, cand stai in picioare sau in pat. Le poti simti in piept sau undeva la nivelul gatului. In general, palpitatiile sunt inofensive, dar in cazuri mai rare pot fi semn de boala cardiaca, informeazaLibertatea.

Berea poate preveni infarctul. Un studiu realizat de oamenii de stiinta din Israel a demonstrat ca persoanele care consuma bere in cantitati moderate prezinta o incidenta mai mica a infarcturilor. Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul ca un consum moderat de bere poate avea un rol in stimularea producerii de "colesterol bun" in organism. Studiul din Israel a implicat 48 de barbati, cu varste cuprinse intre 46 - 72 de ani ce prezentau un risc de afectiuni coronariene. Pe intreaga perioada de derulare a studiului, acestia au fost impartiti in doua grupuri: unul ai carui subiecti au consumat o cantitate moderata de bere, iar altul ai carui subiecti au consumat doar apa. Din punct de vedere al alimentatiei, timp de o luna, cat a durat studiul, subiectii din ambele grupe au beneficiat de acelasi regim alimentar, bogat in fructe si legume, scrieRomania Libera.

Condimentul minune care "programeaza" celulele canceroase sa se autodistruga.Cancerul intestinului gros este a doua cauza de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa si, anual, in lume mor 700.000 de oameni din aceasta cauza. Conform Globocan 2008, incidenta anuala a acestei forme de cancer, in tara noastra, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe. Cancerul de colon poate fi prevenit insa, deoarece dintre toate tipurile de cancer, acesta este cel mai influentat de alimentatie. Recent, cercetatorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit ca substanta activa din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase sa se autodistruga, anuntaDoctorulZilei.ro.

Paradox: aspirina solubila creste riscul de infarct, in loc sa-l reduca. Analgezicele luate de milioane de romani in forma solubila cresc considerabil riscul de infarct si de accident vascular cerebral, fiindca au in compozitie foarte multa sare, arata un studiu recent. Aspirina, paracetamolul si ibuprofenul solubile pun serios in pericol sistemul cardiovascular, sugereaza un studiu de amploare al oamenilor de stiinta britanici, potrivit BBC. Unele formule, administrate la dozele maxime recomandate pe cutie, imping consumatorii cu mult peste cantitatea maxima admisa de sodiu pentru o zi, a relevat studiul britanic realizat pe un esantion de 1,2 milioane de pacienti din Marea Britanie, informeazaAdevarul.