Cum iti protejezi sanatatea si familia in vacantele din afara tarii. Pentru doar cativa euro, companiile de asigurare acopera inclusiv costurile cu transportul in tara in caz de accident sau tratamentele dentare de urgenta, proceduri care, in mod normal, ar costa sute sau mii de euro. Desi asigurarile de sanatate pentru calatorii sunt facultative, ele nu ar trebui sa lipseasca din planurile de vacanta ale turistilor cel putin din doua motive. Pretul lor este unul relativ redus, iar beneficiile sunt infinit mai multe decat cele oferite de Cardul European de Sanatate, care poate fi cumparat prin casa de asigurari, scrie Romania libera.

UtileFoto: Colaj foto

Ce risti daca amesteci alcoolul cu energizante. Organismul stie cat bei si trimite semnale de oboseala atunci cand ai intrecut limitele. Multi incearca sa combata aceste semnale cu energizante combinate cu alcool, insa o cercetare recenta arata ca aceasta combinatie anuleaza semnalele pe care le transmite organismul. Din momentul in care se trec limitele, rationamentul dispare si incep deciziile gresite ce pot avea efecte grave: urcarea la volan, consumul de alcool pana la coma, scrie Doctorul zilei.

Cum ne poate imbolnavi orezul reincalzit. Ouale, carnea preparata insuficient, lactatele si pestele sunt considerate cele mai periculoase alimente din punctul de vedere al infectiilor digestive. Dar si fructele, legumele si chiar orezul reincalzit ne pot contamina cu ciuperci sau cu bacterii care ne pun in pericol sanatatea. Nu numai carnea, laptele si ouale care nu sunt pastrate la temperaturi corespunzatoare ne pot provoca dureri de burta, tulburari digestive si stare de greata si voma o zi intreaga, avertizeaza specialistii, scrie Adevarul.

Care sunt cele mai cumparate medicamente din Romania. Ca in fiecare an, cel mai bine vandute medicamente din Romania sunt cele pentru afectiuni cardiovasculare, din care s-au vandut 122,8 milioane de cutii, in valoare de 2 miliarde de lei, in perioada octombrie 2012-septembrie 2013, arata ultimul raport al Cegedim. Tot potrivit Cegedim, cel mai bine vandut medicament ca volum a fost in perioada iunie 2012 - mai 2013 Algocalminul, in timp ce Pegasys a fost cel mai bine vandut medicament ca valoare, scrie Capital.

Studiu: Grasimea din mancare nu ingrasa. Mancarea grasa nu dauneaza sanatatii, este de parere Mark Hyman, medic nutritionist, care invoca in sprijinul afirmatiei sale mai multe studii. Adevaratul vinovat pentru kilogramele in plus si bolile cardiovasculare ar fi zaharul si nu grasimea. Intr-un studiu aparut in 2010 in American Journal of Clinical Nutrition se arata deja ca nu exista o legatura cauzala intre bolile inimii si consumul de grasimi saturate, scrie Gandul.

Metode prin care eviti sa dai raceala intregii familii. Atunci cand ai racit exista cateva locuri specifice care trebuie tinute sub observatie atenta in casa pentru a nu imbolnavi toata familia. Tacamurile, farfuriile si tot ceea ce tine de vesela trebuie nu numai spalat temeinic ci, pentru o si mai mare protectie, trebuie sa le curatam inainte cu prosoape de hartie inainte sa le folosim. Baia. Se pare ca este aria in care se raspandeste cel mai repede raceala si gripa catre toata familia. Ai grija sa dezinfectezi cu grija, chiar zilnic, robinetele. Foloseste neaparat dezinfectant, scrie Doctorul zilei.

Confirmare stiintifica: Merele romanesti sunt mai bune decat cele italiene, poloneze sau turcesti. O analiza comparativa efectuata in premiera pe piata romaneasca, si prezentata in exclusivitate de Agrointel, arata ca merele romanesti sunt mai dulci si contin mai multi nutrienti decat merele de import. Studiul a fost efectuat la solicitarea Asociatiei Consumatorilor de Produse Alimentare "Optimum Cibum" de catre Institutului National de Cercetare IBA Bucuresti. Analiza a fost facuta pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan si Golden, scrie Agrointel.

5 exercitii usor de facut in casa care ard multe calorii. Nu ai timp sa te duci la sala, dar vrei sa te mentii in forma sau chiar sa slabesti? Incearca aceste exercitii usor de facut in casa care te ajuta sa arzi multe calorii. Ca sa te mentii in forma si chiar ca sa slabesti nu trebuie neaparat sa platesti sume exorbitante pe abonamente la sala si sa consumi multe ore din timpul tau liber lucrand la aparate sofisticate. Pot sa obtii rezultate similare si daca faci sport acasa, scrie Romania libera.