Inca un motiv sa nu fumezi marijuana: favorizeaza cresterea sanilor la barbati. Marijuana afecteaza nivelul testosteronului, putand cauza cresterea sanilor in cazul barbatilor, conform unor studii recente. Ginecomastia, cresterea sanilor la barbati, afecteaza intre 33 si 41% din barbatii cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani. Aceasta tulburare este mai comuna in timpul pubertatii, afectand aproape 60% dintre adolescenti, din cauza modificarilor prin care trece organismul baietilor, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de periculos este sa dormi in acelasi pat cu bebelusul. Parintii nu ar trebui sa doarma in acelasi pat cu copilul deoarece exista riscul mortii subite infantile, avertizeaza expertii. Oficialii suedezi din sanatate sunt ingrijorati din cauza raspandirii acestui obicei periculos. "Este foarte important ca bebelusii sub trei luni sa doarma in paturturile lor", spune Kerstin Nordstrand de la National Board of Health si Welfare. Un studiu din 2011 publicat in jurnalul de pediatrie Early Human Development a scos la iveala ca 65% dintre copiii de trei luni din Suedia dorm in acelasi pat cu parintii, scrie Doctorul zilei.

Palpitatiile pot arata boli grave. Din cand in cand simti ca-ti bate inima ca si cum ar vrea sa-ti sara din piept. Nu este bine sa fii indiferent, intrucat s-ar putea sa fie un prim semn al unei afectiuni mai grave. Revista "Click! pentru femei" iti spune cand pot aparea complicatii. Ce sunt palpitatiile. Inima unui adult are intre 60 si 100 de batai pe minut, insa, in anumite situatii, pulsul se accelereaza, si astfel apar palpitatiile. In aceasta categorie nu intra doar bataile puternice si neregulate, ci si ritmul cardiac lent, scrie Click.

Cum putem neutraliza "pofta de dulciuri"? Un nutritionist britanic sustine ca a descoperit secretul. Mierea, alcatuita dintr-o combinatie de zaharuri naturale, poate declansa modificari metabolice care neutralizeaza pofta de dulciuri, afirma nutritionistul britanic Mike McInnes. In urma unor cercetari efectuate timp de mai multi ani, Mike McInnes a descoperit ca inlocuirea zaharului cu miere in timpul zilei si adaugarea unei lingurite cu miere intr-o bautura calda inainte de culcare neutralizeaza mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri, scrie Descopera.ro.

Mirajul produselor bio: ne place sa credem ca mancam sanatos. Produsele organice sunt la mare cautare printre consumatorii care aspira la un stil de viata sanatos. Etichetarea "eco" a unui aliment ne trimite imediat cu gandul la bunatatile din camara bunicilor, fara urma de organisme modificate genetic, hormoni sau chimicale. Un studiu recent arata cat de mult suntem influentati de modul in care este "impachetata" o astfel de marfa, scrie Adevarul.

Ce ulei este cel mai bun pentru prajit si care merge cel mai bine in salate. Odata cu extinderea paletei de uleiuri comercializate, s-au inmultit si confuziile cu privire la modul corect de utilizare a acestora. Oamenii prajesc adesea cu acelasi tip de ulei pe care-l presara peste salate, fara sa stie ca obiceiul le poate aduce nu doar kilograme in plus, ci si boli grave, precum cancerul. Folosit cu cap, niciun ulei nu este nociv, spun expertii. "Nu e chiar atat de complicat. Unele sunt mai rezistente la temperaturi mari, altele sunt sanatoase doar in stare cruda", simplifica problema prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit Doctorul zilei.

Alimentatia corecta in perioada postului. Postul poate fi un bun prilej pentru detoxifierea organismului, care poate rezolva majoritatea problemelor de sanatate. Constipatia si alte probleme digestive, unele tipuri de migrene, astmul bronsic, acneea, unele forme de psoriazis, unele eczema si artritele pot fi tratate printr-o cura de detoxifiere. Alimentatia din perioada postului trebuie sa includa toate grupele de nutrienti (carbohidrati, proteine si grasimi) si sa respecte echilibrul nutritional, scrie Romania libera.

Sfaturi de la specialist. Afla cum sa iti protejezi pielea in sezonul rece. Meteorologii ne-au anuntat de ceva timp ca vom avea parte de o iarna geroasa, dar, daca pana de curand temperaturile au fost mai mult de toamna tarzie, iata ca frigul isi face simtita prezenta tot mai mult. Odata ce vantul, aerul taios si rece, umiditatea scazuta si-au facut prezenta, efectele neplacute au aparut imediat pe pielea noastra sensibila: tendinta de uscare, mancarime, iritare fiind doar cateva dintre ele, scrie Libertatea.