Numarul deceselor prin cancer se va reduce la jumatate pana in 2020. Numarul persoanelor care vor muri de cancer la san, la prostata si de cancer intestinal aproape ca se va injumatati pana in 2020, potrivit unor noi date. Cancerul la san va fi fatal pentru o treime dintre bolnave (36%), fata de 61% in 1992. Acelasi procent este valabil si in cazul cancerului de prostata, potrivit estimarilor pentru 2020, fata de 72% in 1992. Doua din cinci persoane (mai exact 39%) nu vor supravietui cancerului intestinal, fata de 67% in 1992, potrivit DoctorulZilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ai racit? Iata dieta ta! Tuse, nas infundat, febra? Avem o veste buna pentru tine: exista alimente care te pun mai repede pe picioare daca ai racit ori ai gripa. Supa de pui elibereaza caile respiratorii - Aburii degajati de supa de pui calda cresc temperatura la nivelul mucoaselor nasului si gatului, creand un mediu nefavorabil virusurilor, care "prefera" locurile uscate. In plus, supa de pui este o sursa buna de cisteina, un aminoacid natural, care se elibereaza in timpul prepararii. Click iti spune ce alimente te ajuta sa te pui mai repede pe picioare.

Cum tratam afectiunile reumatice in timpul iernii? Printre cele mai frecvente boli declansate si agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afectiuni. Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani. Toate tipurile de afectiuni reumatice sunt declansate de temperaturile scazute, deoarece receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, umezelii si schimbarilor atmosferice, producand astfel acutizarea durerilor, scrie DoctorulZilei.ro.

Nasul picura non-stop? Remediile bunicii pentru necazuri de sezon. Este vremea lor - virozele, rinita, sinuzita isi fac de cap. Nu-i vorba, gasesti in farmacii zeci de medicamente contra acestor afectiuni sezoniere, dar fiecare pastila "vine la pachet" cu (prea) multe efecte secundare. Ce-ar fi sa te lipsesti de ele si sa incerci, iarna aceasta, cateva dintre remediile bunicii? propune Libertatea.

5 idei ca sa-ti decorezi casa in spiritul Craciunului. Se apropie sarbatorile de iarna iar tu va trebui sa te gandesti la cum iti vei impodobi casa de craciun. Iata cateva idei simple si ieftine care vor aduce o atmosfera de basm in locuinta ta. Un aranjament decorativ spectaculos se poate obtine folosind penele de paun. Infige cateva pene intr-o bucata de polistiren pe care s-o asezi apoi intr-o vaza. Umple apoi vaza cu gobulete mici, colorate si beteala, scrie Click.