Esti nemultumita de cum arati si tii mereu dieta? Iata ce spune asta despre relatia ta amoroasa. Femeile care nu sunt multumite de aspectul lor fizic au probleme in relatia cu partenerul de viata, potrivit unui nou studiu. In schimb cele care au o relatie fericita nu-si fac griji in legatura cu greutatea lor corporala chiar daca au cateva kilograme in plus. Cercetatorii spun ca, in ceea ce priveste imaginea de sine a femeilor, conteaza mai mult sa fie fericite si mai putin numarul de kilograme pe care il afiseaza cantarul. Studiul a implicat mai mult de 250 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani. Aproape doua treimi dintre acestea locuiau cu prietenii lor, iar celelalte erau casatorite. Femeile au raspuns unor intrebari despre relatiile lor, inclusiv cat de satisfacute sunt din punct de vedere emotional, sexual si intelectual, dar si cat de multe interese au in comun cu partenerul de viata, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Fructele uscate trebuie consumate cu moderatie: au mai multe calorii, insa sunt bogate in fibre. Fructele uscate par o sursa la fel de buna de vitamine si minerale ca si varianta lor proaspata. Oamenii prefera varianta deshidratata a fructelor, fie din lipsa fructului proaspat, fie pentru ca un fruct uscat este mult mai dulce, fiind considerat un desert sanatos. Insa trebuie sa avem mare grija, fructele uscate sunt si de doua-trei ori mai pline de calorii decat cele obisnuite. Fructele deshidratate au devenit un adevarat desert in preajma sarbatorilor de iarna. Cine nu stie gustul smochinelor, al caiselor si chiar al prunelor uscate? Sunt mai dulci, sunt mai sanatoase mai ales in timpul anotimpului rece cand nu prea mancam fructe si legume proaspete si sunt o alegere placuta in timpul unei zile nesfarsite de scoala sau de serviciu in care ne gandim doar la Craciunul care va veni si la petrecerea de Revelion, anuntaAdevarul.

Cafeaua cu zahar sau cafeaua cu indulcitor? Care e mai periculoasa? Zaharul este adesea numit "moartea alba". Dar nici indulcitorii artificiali nu sunt considerati sanatosi. Atunci... cu ce sa-ti indulcesti cafeaua ca sa nu-ti afecteze sanatatea? Zaharul are o multime de pericole daca este consumat zilnic si in cantitati mari. Zaharul ingrasa, suprasolicita pancreasul, are efect inflamator, hraneste celulele canceroase si provoaca dependenta. Exista o multime de studii care au dovedit clar ca zaharul este un pericol pentru sanatatea noastra, informeazaLibertatea.

13 super alimente care combat inflamatia. Inflamtia este un raspuns al sistemului imunitar, fara care nu ne putem vindeca. Insa cand scapa de sub control ca in cazul artritei reumatoide, trebuie combatuta. In plus, inflamatia are un rol in aparitia obezitatii, bolilor de inima si cancerului. Alimentele bogate in zahar si grasimi saturare pot stimula inflamatia. "Acestea cauzeaza hiperactivitatea sistemului imunitar, ducand la dureri articulare, oboseala si deteriorarea vaselor de sange", spune Scott Zashin, professor la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas. Pestele gras precum somonul, macroul, tonul si sardinele, contine acizi grasi omega-3 care s-au dovedit ca ajuta la reducerea inflamatiei. Ca sa va bucurati de beneficii, insia trebuie sa mancati peste de mai multe ori pe saptamana trebuie sa fie gatit sanatos. Intr-un studiu relaizat la Universitatea din Hawaii in 2009, barbatii care au mancat peste la cuptor sau fiert si-au redus riscul aparitiei bolilor de inima cu 23%, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce patesti daca nu dormi destul. Adultii au nevoie de sapte-noua ore de somn in fiecare noapte, specialistii recomandand cu tarie aceste ore pentru evitarea unor probleme de sanatate grave, dar si pentru a scadea riscul unor accidente din cauza lipsei de concentrare. Milioane de adulti sufera de o forma de tulburare a somnului, cum ar fi insomnia, narcolepsia, apneea de somn si chiar sindromul picioarelor nelinistite care, desi suna amuzant, este o afectiune trecuta des cu vederea, dar care se caracterizeaza prin senzatie neplacuta la picioare si prin tendinta nestapanita de a le misca (mai ales in timpul somnului), noteaza "Huffington Post". Somnul insuficient este numit chiar "epidemie" de specialistii Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, afectand fiecare sistem al organismului. Iata patru probleme de sanatate care au drept cauza lipsa somnului, anuntaAdevarul.

Secrete si trucuri ale oamenilor sanatosi. Cum sa nu te imbolnavesti. Unii oameni par sa nu se imbolnaveasca niciodata si, in timp ce tu te plimbi cu nasul in batista intre medicul de familie si farmacie, ei umbla fara caciula in cap si se simt minunat. Iata cateva secrete si trucuri ale oamenilor sanatosi. Cum sa nu te imbolnavesti si sa te simti bine, indiferent de anotimp. Dusurile reci imbunatatesc circulatia, textura pielii, activeaza sistemul imunitar si revigoreaza intregul organism. Potrivit unui studiu recent al Universitatii din Berlin, un dus cu apa rece de cateva minute stimuleaza secretia de glutationa, un antioxidant produs de propriul corp, care iti da o stare de bine. Multa lume evita usturoiul si ceapa curde pentru ca se tem de mirosurile neplacute, dar usturoiul este foarte sanatos pentru organismul uman, informeazaLibertatea.