Cum puteti preveni problemele digestive, cresterea colesterolului si kilogramele in plus, de sarbatori. In plin sezon de sarbatori, pe lista de Craciun nu trebuie sa lipseasca: timp petrecut in familie, bradul impodobit, masa imbelsugata si cadouri pentru cei dragi. Insa dincolo de aceste planuri festive, la fel de important este sa ne pregatim organismul pentru aceste zile in care meniul bogat in grasimi si zaharuri, excesele alimentare si lipsa de miscare pot cauza adevarate probleme de sanatate. In aceasta situatie, preventia este arma esentiala in evitarea celor mai frecvente neplaceri si afectiuni specifice perioadei festive, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ingrediente de sezon: beneficiile mentei asupra sanatatii. In aceasta perioada a anului, plina de excese si de diete sanatoase lasate in asteptare pana dupa anul nou, este reconfortant sa afli ca exista beneficii pentru sanatate ale celor mai obisnuite arome de sezon. Menta ii face competitie serioasa scortisoarei in sezonul sarbatorilor. Printre bomboane si ciocolata, printre mesele bogate ce ne asteapta, menta devine un ingredient principal in aromarea sarbatorilor si, mai ales, un ingredient sanatos, noteaza "Huffington Post". Intelepciunea populara spune ca menta rezolva orice problema cu stomacul, de la greata pana la crampele menstruale. Insa, studiile sustin si ele beneficiile mentei asupra tulburarilor digestive. Un studiu italian din 2007 a descoperit ca simptomele sindromului de colon iritabil (cea mai frecventa dintre tulburarile intestinale) s-au redus semnificativ la aproape 75% din pacientii care au luat capsule cu ulei de menta zilnic, timp de o luna. Dintre cei care au luat doar un placebo (o substanta inactiva), doar 38% au spus ca li s-au redus simptomele, anuntaAdevarul.

Patru condimente minune care te ajuta in lupta cu cancerul. Stiai ca exista 4 condimente minune care te ajuta sa tii cancerul departe si chiar sa lupti cu el? Vezi care sunt cele 4 condimente minune care te ajuta in lupta cu cancerul. Una dintre revelatiile ultimilor ani, turmericul este o adevarata planta-minune. Ruda cu ghimbirul, turmericul este folosit de mii de ani in medicina alternativa, mai ales cea Ayurvedica, pentru proprietatile lui antiseptice, antibacteriene, capacitatea de a trata infectii, inflamatia tesuturilor, vindecarea ranilor, probleme de digestie. In lupta cu cancerul, turmericul aduce in prima linie antioxidantul polifenol curcumina. Curcumina se pare ca inhiba dezvoltarea urmatoarelor tipuri de cancer: cancer osos, cancer la san, tumori pe creier, cancer de colon, cancer la ficat, cancer pancreatic, cancer la stomac, vezica, rinichi, cancer de prostata, leucemie, melanom si cancer ovarian, informeazaLibertatea.

Tusea: cand reprezinta un motiv de ingrijorare si cum poate fi tratata prin metode naturiste. Tusea este un act reflex declansat de iritatia mucoasei cailor respiratorii. De foarte multe ori, joaca un rol util si nu este un simptom care trebuie neaparat tratat. Depinde de cauza care o declanseaza. In sezonul rece, gripele si racelile (ambele sunt cauzate de virusi) sunt principalele motive responsabile si de tuse. Febra mare (39-40 de grade C) si tusea seaca, care poate persista si cateva saptmani, sunt semne care indica faptul ca la mijloc este gripa. In raceli, in schimb, durata acceselor de tuse este mult mai scurta. In astfel de situatii medicii nu recomanda administrarea imediata a antibioticelor. In prima faza se folosesc instilatii nazale cu ser fiziologic. Se completeaza totul cu ceaiuri calde, cu lamaie sau portocala. Lichidele (apa, ceai, supa, sucuri) pastreaza faringele umed, evita ingrosarea secretiilor si faciliteaza eliminarea lor. In plus, se recomanda calmante ale tusei, diferite in functie de tipul de tuse. Pentru tuse uscata (nerpoductiva), spre exemplu, se dau siropuri care actioneaza selectiv la nivelul centrilor nervosi ai tusei, scrieDoctorulZilei.ro.

Sase cauze ale respiratiei urat mirositoare. Unele dintre cele mai comune cauze ale unei respiratii urat mirositoare sunt foarte evidente, cum ar fi usturoiul mancat cu cateva minute inainte sau faptul ca abia te-ai trezit si este nevoie urgenta de un spalat pe dinti. Insa exista si alte motive, poate surprinzatoare, de care trebuie sa ai grija si sa iei masuri imediate. Halitoza sau halena, dupa cum este cunoscuta in lumea stiintifica, este cauzata de bacterii urat mirositoare din gura si dintre dinti. Halena poate fi provocata de mai multi factori si, uneori, un simplu spalat pe dinti nu ajuta, trebuie sa facem schimbari mai importante pentru a nu ajunge sa suferim de ceva si mai rau. "Huffington Post" a realizat o lista cu 6 motive pentru care ajungem sa avem o respiratie urat mirositoare, anuntaAdevarul.