De ce ne sfatuiesc specialistii sa nu luam multivitamine. Cei care folosesc suplimente de vitamine si minerale isi irosesc banii pentru ca acestea nu protejeaza impotriva bolilor, sustin cercetatorii. Trei studii, publicate in jurnalul Annals of Internal Medicine au scos la iveala ca nu exista dovezi ale faptului ca administrarea zilnica de suplimente de multivitamine si minerale ar preveni ori incetini declinul cognitiv sau instalarea unor boli cronice precum maladiile cardiace si cancerul. "Mesajul e simplu: cele mai multe dintre suplimente nu previn bolile cronice ori decesul, utilizarea lor nu este justificata si ar trebui evitata", declara transant medicii autori ai studiilor, intr-un editorial publicat impreuna cu rezultatele cercetarilor, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nicotina din tigarile electronice ne poate imbolnavi de inima. Nicotina din tigari, chiar si din cele electronice, poate contribui la aparitia bolilor de inima, sustine un nou studiu. Nicotina poate cauza leziuni celulelor inimii. Aceasta substanta extrem de dependenta se regaseste in tutun, dar si in legume cum ar fi vinetele sau rosiile (intr-o cantitate foarte mica). Nicotina are un impact foarte puternic asupra organismului: te binedispune, taie pofta de mancare si stimuleaza memoria. Totusi, iti inteteste ritmul cardiac si mareste tensiunea sanguina, anuntaAdevarul.

Cum sa ai un copil sanatos - ghid pentru primii ani. Inevitabil, un copil mic va raci, va face cate o otita si se va mai juli din cand in cand in genunchi. In timp ce nu poti sa-l feresti de toate relele, asa cum ti-ai dori, depinde in mare parte de tine sa ai un copil sanatos. Iata cateva aspecte legate de sanatatea copilului, de care sa tii cont in primii ani de viata! Fiecare vaccin inventat de-a lungul vremii a avut efecte majore nu doar asupra sanatatii copiilor, ci si a adultilor. Numai vaccinul impotriva varicelei a redus, de la descoperirea lui, cu 87% rata imbolnavirilor. Pe de alta parte, ultimii ani au adus in planul public o controversa cu privire la vaccinuri, existand numeroase suspiciuni si studii serioase care sustin ca vaccinurile ar avea mai multe efecte secundare si mai grave cat credeam, informeazaLibertatea.

Femeile beau mai mult la batranete. Cat de periculos e alcoolul la varsta a treia. Femeile varstnice consuma alcool intr-o masura mai mare decat cele tinere, arata un studiu al Institutului Britanic de Statistica. Una din sapte femei peste 56 de ani bea regulat alcool, iar fumatoarele au un risc si mai mare sa sufere de alcoolism. Femeile de varsta a treia din Marea Britanie consuma alcool intr-o mai mare masura decat cele tinere. 14% dintre britanicele de peste 65 de ani bea alcool de cel putin cinci ori pe saptamana, mult fata de cele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani (2%), relateaza dailymail.co.uk. Si asta in timp ce doctorii avertizeaza ca varstnicii ar trebui sa consume de doua ori mai putin alcool decat limitele acceptate, intrucat organismul are un grad de toleranta mai scazut, iar pericolele pentru sanatate sunt mai mari la varste mai inaintate, scrieEVZ.

Masti cu argila, pentru o piele de invidiat. Cu o "carte de vizita" bogata, argila este un produs care nu ar trebui sa lipseasca din trusa cosmetica a oricarei femei. Potrivita pentru toate tipurile de ten, aceasta pulbere intra in componenta multor masti care redau frumusetea pielii. Numita si "pamant miraculos", argila aduce numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete. Gratie continutului de minerale (magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor) si de oligoelemente, argila are actiune calmanta, cicatrizanta, antiseptica, tonifianta si purificatoare asupra pielii. De altfel, continutul de minerale este si cel care determina culoarea acestei pulberi. Exista argila alba, verde, rosie, galbena, roz si albastra, fiecare fiind recomandata pentru diverse probleme ale tenului, anuntaClick.

Sapunurile antibacteriene sunt un posibil pericol pentru sanatate. Dupa mai bine de 40 de ani de studii, autoritatea americana pentru controlul alimentelor si medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA) a concluzionat ca nu exista dovezi ca sapunurile si gelurile de dus antibacteriene ar impiedica, intr-adevar, raspandirea microbilor. Dimpotriva, spun reprezentantii Guvernului american, unele cercetari arata ca aceste produse de igiena ar putea, de fapt, sa puna in pericol sanatatea utilizatorilor. Avertizarea se refera exclusiv la sapunurile antibacteriene din comert, nu si la dezinfectantele pe baza de alcool si la produsele de dezinfectat utilizate in spitale, informeazaAdevarul.