Ce spun expertii despre fumatul pasiv. Fumatul pasiv nu poate fi asociat in mod direct cu dezvoltarea cancerului pulmonar, potrivit rezultatelor celui mai mare studiu realizat pe aceasta tema in Statele Unite ale Americii, pe parcursul a zece ani si jumatate. Cercetatorii de la Universitatea din Stanford spun ca studiile lor se alatura unor serii de dovezi care arata ca, in timp ce fumatul tigarilor influenteaza dezvoltarea cancerului, fumatul pasiv nu are nicio legatura cu aceasta boala. Astfel, cel mai mare studiu realizat in Statele Unite ale Americii, in care au fost implicate mai mult de 76.000 de femei, nu a gasit nicio legatura intre aceasta maladie si fumatul pasiv. Doar oamenii care traiesc in aceeasi casa cu un fumator peste 30 de ani ar putea fi predispusi la a dezvolta cancer pulmonar, au spus cercetatorii, anunta doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Medicamentul care inverseaza procesul imbatranirii. Oamenii de stiinta au facut o descoperire importanta: un nou medicament poate sa dea inapoi procesul imbatranirii, cel putin asa au demonstrat studiile pe animale. Cercetatorii americani au folosit un compus chimic pentru a intineri muschii soarecilor si, conform lor, au transformat muschi in varsta de 60 de ani in unii de 20 de ani. Insa forta musculara nu s-a imbunatatit, noteaza BBC. In cadrul studiului realizat de cercetatori de la Scoala de Medicina Harvard, SUA, s-a identificat un nou mecanism al batranetii si apoi s-a descoperit cum sa-l vindece. Imbatranirea este considerata un drum cu sens unic, insa cercetatorii au demonstrat ca anumite aspecte ale ei pot fi inversate. Cercetarea s-a concentrat o o substanta numita NAD. Nivelul acestei substante scade in toate celulele organismului o data cu varsta. Echipa de cercetatori a intrerupt functionarea mitocondriilor, care reprezinta alimentarea cu energie a fiecarei celule, conducand astfel la o productie mai mica de energie si la o imbatranire incetinita, informeaza Adevarul.

Cate minute trebuie sa mergi zilnic pe jos ca sa te feresti de infarct si de accident vascular. Doar 2000 de pasi pe zi scad cu 8% riscul de infarct si de accident vascular cerebral, sustin cercetatorii. Exercitiul este echivalentul a 20 de minute de mers pe jos, potrivit studiului publicat in revista medicala The Lancet. Ca sa te bucuri de beneficii trebuie sa faci acest exercitiu in fiecare zi, timp de un an. Daca dublezi timpul si numarul de pasi, adica 4000 de pasi sau 40 de minute de mers pe jos, ai aceleasi beneficii pe care le obtii daca iei statine, scrie doctorulzilei.ro

Cum eviti problemele digestive de Craciun. Preparatele din carne si grasimile de pe mesele traditionale, impreuna cu bauturile alcoolice, dar si cu sucurile sau dulciurile servite produc deseori probleme digestive. Asa ca nu sunt putini cei care ajung la Urgente a doua zi de Craciun! Dr. Andreea Dovlete, medic specialist cardiologie la Spitalul Sanador, ne spune in Libertatea cum sa evitam astfel de neplaceri. Alergi zile la rand dupa cele necesare pentru masa de Craciun, muncesti ore in sir preparand bunatati si, fireste, abia astepti sa te infrupti din ele. Dar, daca vei sari calul, mancand cum si cat nu trebuie, se prea poate sa ai probleme digestive. Mai ales daca ai tinut post, consecintele pot fi dezastruoase pentru organism! Mananca incet, mesteca bine. Felul in care mananci conteaza foarte mult: aminteste- ti ca digestia incepe in gura. Mananca incet si savureaza fiecare inghititura.

Leacuri din bucatarie pentru mici accidente. Si acum mai tin minte cand am pus pentru prima data mana pe capacul incins de la tigaie. O durere puternica mi-a sagetat degetele, dar pana sa-mi dea lacrimile mama a stiut cum sa-mi aline suferinta, presarand putina sare peste rana. Daca ai suferit un mic accident, inainte sa apelezi la tratamentele clasice cu medicamente, poti incerca un remediu pe care cu siguranta il ai prin bucatarie. Mierea opreste sangerarea Nici nu ti-ai dat seama cum a alunecat cutitul in timp ce taiai legumele, dar te-ai ales cu o rana adanca. Pentru a o cicatriza cat mai repede, apeleaza cu incredere la efectul binefacator al mierii. Citeste articolul integral in Adevarul.