Ce rol are credinta in prevenirea depresiei. Persoanele credincioase si cele care au o latura spirituala mai dezvoltata au sectiuni "mai groase" de tesut cerebral fata de celelalte, iar cercetatorii de la Universitatea Columbia considera ca acest lucru ar putea fi motivul pentru care sunt ferite de riscul depresiei. In timp ce studiul sugereaza o asociere intre grosimea tesutului cerebral si spiritualitate, nu se poate spune ca aceste sectiuni mai groase de tesut cerebral ii fac pe oameni sa fie religiosi sau spirituali, arata oamenii de stiinta. S-ar putea sugera, totusi, ca faptul de a fi religios poate imbunatati rezistenta creierului in fata depresiei intr-un mod fizic, mai spun oamenii de stiinta, noteaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Doi pacienti considerati vindecati de SIDA au suferit o recidiva a bolii. Pentru cei care sunt in cautarea unui leac impotriva SIDA a venit o veste foarte proasta: doi dintre pacientii "vindecati" au suferit o recidiva a bolii. Oamenii de stiinta sustin ca se simt inspirati, si nu zdrobiti de enormitatea acestei vesti. Vestile despre recidiva bolii celor doi pacienti suferinzi de SIDA, considerati vindecati, au fost zdrobitoare pentru comunitatea medicala americana. "Pacientii din Boston", dupa cum erau numiti, au suferit transplanturi de maduva osoasa si pareau a fi scapat complet de virusul HIV, cel care cauzeaza SIDA. Insa boala a recidivat, cei doi incepand din nou tratamentul cu antiretrovirale, noteaza "Iol scitech". Insa expertii sustin ca aceasta dezamagire poate sta la baza unor avansuri importante in ceea ce priveste cautarea unui leac pentru SIDA. informeaza Adevarul.

Remedii naturale contra mahmurelii. Atunci cand te lupti cu nesuferita mahmureala, toata lumea iti recomanda sa bei o cafea tare. Nu e chiar ceea ce-ti trebuie, deoarece cafeaua deshidrateaza. Iata cateva leacuri antimahmureala care intr-adevar functioneaza! Mahmureala este o stare de disconfort care apare in urma consumului de alcool. Ficatul este cel mai afectat, iar drept"razbunare" din partea lui te vei alege cu simptomecare mai de care mai nesuferite. Durerea de cap este aproape insuportabila, de abia poti sa tii ochii deschisi, iar senzatia de greata nu-ti da pace cateva ore. Mahmureala dispare in general de la sine, dar o poti alunga mai repede daca recurgi la unul dintre aceste remedii. Integral in Adevarul.

Alunga oboseala cu leacuri din natura. Nici nu a inceput bine anul si te simti epuizat? Ai da orice pentru inca o ora de somn linistit, fara griji? De vina poate fi suprasolicitarea de la serviciu sau unele dereglari din organism. Ca sa combati oboseala, incearca remediile naturiste pe care ti le recomandam cu... caldura. Incarca-ti bateriile cu ceai de mesteacan si coada-calului Fitoterapeutii recomanda cura cu ceai de mesteacan si coada-calului in tratamentul oboselii. Combinatia de plante ajuta si in afectiunile renale, cum sunt cistitele sau chiar pietrele la rinichi. Pentru a indeparta starea de epuizare sunt necesare doua saptamani de cura cu ceai de mesteacan cu coada-calului. Pentru a-l prepara ai nevoie de o lingurita de frunze bine maruntite de mesteacan si una de coada-calului, informeaza Click.

Hipertensiunea, mai periculoasa pentru femei. Tensiunea crescuta e mai periculoasa in cazul femeilor, arata un nou studiu. Doctorii ar trebui sa prescrie tratamente mai agresive femeilor cu hipertensiune decat barbatilor, potrivit expertilor americani de la Wake Forest Baptist Medical Centre. Intr-un nou studiu publicat in Therapeutic Advances in Cardiovascular Disease, cercetatorii au descoperit diferente majore intre mecanismele care cauzeaza hipertensiune la femei, in comparatie cu ale barbatilor. In cadrul cercetarii 100 de femei si barbati de 53 de ani cu hipertensiune netratata a au fost evaluati folosind o serie de teste de specialitate care au indicat daca inima sau vasele de sange au fost implicate in cresterea tensiunii arteriale, scrie doctorulzilei.ro