​Munca la birou iti distruge sanatatea incet dar sigur. De la stresul termenelor limita pana la pozitia gresita in care stam pe scaun, munca la birou ne predispune la numeroase probleme de sanatate. Statul pe scaun in cea mai mare parte a zilei poate sa ne scurteze viata. Statul pe scaun are o multitudine de efecte negative asupra sanatatii. Pe langa durerile constante de spate, umeri sau picioare, favorizeaza aparitia obezitatii, a diabetului, a bolilor de inima si a afectiunilor muscularo-scheletice. Totusi, meseriile a 86% dintre americani necesita statul pe scaun intreaga zi de munca. Cei care sunt nevoiti sa stea jos o zi intreaga sunt sfatuiti sa-si aleaga un scaun confortabil, care sustine pozitia corecta a corpului. Statul garbovit la birou o zi intreaga poate sa provoace artrita sau bursita, pe termen lung, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Un nou test pentru a "vedea" devreme cancerul de col uterin. Este o metoda neinvaziva, pe baza de caldura, care poate detecta atat prezenta celulelor canceroase, cat si stadiul afectiunii, dar deocamdata se afla in stadiul de testare. Anumite proteine specifice celulelor canceroase care circula in organismul bolnavilor pot fi depistate cu ajutorul unui nou dispozitiv care foloseste caldura pentru a analiza sangele. Dispozitivul a fost creat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Louisville, SUA, si ar putea revolutiona diagnosticul cancerului, mai ales al cancerului de col uterin, cred specialistii. In prezent, testele pentru depistarea cancerului de col uterin presupun prelevarea de celule de la nivelul colului si analizarea lor pentru identificarea eventualelor celule anormale, precum si detectarea unor tulpini virale cu risc crescut, cum sunt tulpinile virusului papiloma uman 16 si 18, anuntaAdevarul.

Ce boli poti sa iei de la toaleta si cum te protejezi. Toate suprafetele dintr-o toaleta publica sunt contaminate cu bacterii. Totusi, daca ai o imunitate normala si respecti cateva reguli de igiena nu ar trebui sa ai probleme. Te speli pe maini dupa ce folosesti toaleta, dar apoi atingi clanta usii, robinetul, dispenserul de hartie, locuri pline de bacterii dupa cum arata un studiu recent din SUA. Si daca la ei sunt toaletele atat de murdare, ce sa mai spunem de ale noastre. S-au luat probe din toalete aflate in avioane, mall-uri, spitale, cladiri de birouri, restaurante, iar in ele s-au gasit microorganisme care pot provoca o multime de boli, de la furuncule pana la diaree: E. coli, stafilococi, enterococi, virusul racelii si chiar virusul hepatitei A, informeazaLibertatea.

Ce poti trata cu ridiche neagra. Beneficiile consumului de ridiche neagra sunt cunoscute inca din antichitate. Bogata in potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B si C, aceasta radacinoasa are un rol important in mentinerea sanatatii organismului. Pe langa proprietatile sale curative, ridichea neagra este extrem de apreciata de catre gurmanzi datorita gustului deosebit pe care-l da mancarurilor. Ea este folosita ca si condiment, la sosuri si chiar se poate manca ca atare. Industria cosmetica foloseste, de asemenea, ridichea neagra in prepararea diferitor creme, scrieAdevarul.

De ce iti miros picioarele si cum te "vindeci". Cei din jur pun mana la nas de cate ori te descalti? Inseamna ca trebuie sa citesti mai departe pentru a afla de ce iti miros picioarele si cum scapi de aceasta problema jenanta. Un singur picior poate sa produca pana la jumatate de litru de transpiratie pe zi - mult mai mult decat subratul - si cand esti incaltata aceasta nu se poate evapora la fel de rapid cum se evapora transpiratia mainilor de exemplu. In plus, mediul umed, cald si intunecat din pantofii tai este perfect pentru dezvoltarea unui numar mare de bacterii. Unele din ele se hranesc cu transpiratia, altele se hranesc cu pielea moarta, iar din acest proces rezulta substante cu miros urat, anuntaLibertatea.