Zaharul, la fel de daunator ca tigarile. Doctorii si academicienii cer marilor companii din domeniul alimentar sa reduca cu o treime continutul de zahar din produsele lor, intrucat acesta tinde sa devina la fel de periculos ca tutunul, provocand boli chiar moartea. Chiar si iaururile care nu contin deloc grasimi pot avea in compozitie pana la cinci lingurite de zahar. Un baton de Mars contine opt lingurite de zahar. Simon Capewell, profesor de epidemiologie in cadrul Universitatii din Liverpool sustine ca "zaharul este noul tutun". El acuza industria concentrata pe profit si nu pe sanatate ca pune presiune pe parinti si copii prin intermediul bauturilor dulci si al mancarurilor bogate in calorii care se gasesc peste tot, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

De ce apare artroza, boala care anunta vremea rea. Artroza este o boala care survine, din cauza varstei inaintate, la aproape jumatate din persoanele peste 50 de ani, iar durerile de artroza sunt uneori mai eficiente in a prezice vremea decat buletinele meteo. Evolutia e de vina. Trecerea omului de la pozitia patrupeda la cea bipeda, de-a lungul a cateva milioane de ani, a fost suportata cu greu de organism. Deoarece mersul in doua picioare a presupus schimbarea centrului de greutate si, implicit, suprasolicitarea muschilor si articulatiilor soldului si picioarelor. Apoi, omul a inceput sa foloseasca incaltaminte atipica pentru structura normala a piciorului, care i-a afectat si mai mult aparatul locomotor. Iar omul modern, sedentar si supraponderal, a ajuns sa nu-si mai foloseasca aproape deloc musculatura picioarelor si a soldului, aceasta fiind principala cauza a instalarii artrozei, informeaza Adevarul.

Copiii alaptati la san, mai rezistenti la boli! Ai dubii ca laptele matern nu ar fi alimentul ideal pentru copilul tau? In cartea "Parinti altfel", dr. Ggheorghe Mencinicopschi iti spune de ce bebelusii trebuie alaptati pana la varsta de cel putin un an. Datorita proprietatilor nutritionale si antiinfectioase, mamele ar trebui sa constientizeze importanta laptelui de la san si numai in cazurile exceptionale sa apeleze la cel de formula. Iata si lista beneficiilor laptelui matern: Are o compozitie completa si complexa, perfect adaptata necesitatilor fiziologice specifice bebelusului, continand toti aminoacizii esentiali si toti ceilalti nutrienti, in proportiile cantitative necesare fiintei umane si cu cea mai adecvata biodisponibilitate si calitate biologica. Cantitatea, continutul de energie si de nutrienti sunt determinate exact pentru a corespunde functiilor nematurizate ale organelor sistemului digestiv, scrie Click.

Cresterea excesiva a parului pe fata si corp: cauze si solutii. Afectiunea de natura endocrinologica care se caracterizeaza prin crestere excesiva a parului la nivelul fetei si al suprafetei corporale a persoanelor de sex feminine se numeste hirsutism. Pe langa mostenirea genetica care ne influenteaza cantitatea de par de pe corp, sunt si alti factori surprinzatori care pot fi invinuiti: de la medicamente sau o dieta prea bogata in prajituri din comert pana la anumite boli. 1. Prajituri si biscuiti Consumul unor cantitati mari de zahar, carbohidrati rafinati, cum ar fi biscuitii sau prajiturile, poate cauza si pilozitate. Cititi integral pe doctorulzilei.ro.

Drumul spre moarte trece prin stomac. Cum ne afecteaza obezitatea vietile. 73% din adultii romani sunt afectati de suprapondere sau obezitate. Cifra este uluitoare si, din pacate, in crestere. Cauza este un regim alimentar dominat de grasimi si zahar, precum si alimente procesate, acum la indemana tuturor, pentru o gustare rapida, cand nu avem timp de o masa completa. Din pacate, cu fiecare zi in care mancam nesanatos ne punem chiar si viata in pericol, pentru ca problemele cauzate de excesul ponderal merg mult mai departe de aspectul fizic. La Adevarul Live, Andrada Floria, jurnalist Adevarul, a vorbit despre acest subiect si despre solutiile care pot fi aplicate, intr-o discutie moderata de Adriana Maris.