Cum scapi de o durere de cap fara sa iei medicamente. Compresele reci, masajul sau execitiile fizice pot inlocui cu success analgezicele si plus de asta nu au efecte secundare. Pentru eliberarea temporara a tensiunii este recomandata masarea fruntii si tamplelor, a gatului sau a umerilor. "Chiar te simti mai bine pentru o perioada de timp, dar este foarte posibil ca durerea sa revina", explica Salwa H. Hanna, fondatorul unei clinici din Denver care se ocupa numai de durerile de cap. O cercetare recenta a dovedit ca migrenele care au fost "tratate" timp de sase saptamani cu sesiuni speciale de masaje, si-au rarit efectele neplacute si au devenit de intensitate mai mica. Eliberarea de durerile de cap poate consta intr-o simpla sucire a gatului, intr-o parte si in cealalta. Tensiunea acumulata in muschii gatului pot duce la neplacutele dureri, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Opt beneficii pentru sanatate ale sarutului. Un sarut poate insemna atat de multe lucruri: o expresie a dragostei, a dorintei, o dezamagire sau chiar te poate plictisi. Insa, lasand la o parte elementul pasiunii din sarut, el poate reprezenta un mic exercitiu sanatos de gimnastica, poate amplifica producerea hormonilor fericirii si iti poate schimba dispozitia intunecata. "Sarutul este un lucru intim si este un mod minunat de a exprima dragostea sau afectiunea fata de cineva. Un sarut pe zi tine, intr-adevar, medicul departe", spune Andrea Demirjian, autorul volumului intitulat "Sarutul: tot ce e nevoie sa stii despre una din cele mai dulci placeri ale vietii" (Kissing: Everything you wanted to know about one of life's sweetest pleasures). Beneficiile pentru sanatate date de sarut sunt destul de importante, iar specialistii de la CNN, impreuna cu experta in sarut Andrea Demirjian au facut o lista cu aceste avantaje, anuntaAdevarul.

De ce nu e bine sa bem apa imbuteliata? Dupa ce am aflat ca lapte din comert ne face rau si dupa ce am stabilit ca mezelurile sunt adevarate bombe cu ceas pentru organismul nostru, a venit vremea sa aflam ca apa imbuteliata este, la randul ei, nociva. Vestea proasta vine de la un grup de cercetatori germani, de data aceasta, care au decis sa analizeze continutul apei imbutelite. Ce au descoperit? Ei bine, raportul intocmit dupa analize amanuntite scoate la lumina cateva lucruri ingrozitoare. Specialistii afirma ca au descoperit aproape 25.000 de substante chimice intr-o singura sticla. Ceea ce este si mai crunt este faptul ca aceste substante chimice nu fac altceva decat sa imite efectele pe care le au produsele farmaceutice asupra organismului nostru, informeazaLibertatea.

Viata sexuala are serios de suferit dupa ce apare un copil. Iata cum iti recapeti pofta de sex. Pierderea dorintei sexuale in perioada imediat urmatoare aparitiei unui copil este ceva cat se poate de firesc pentru orice femeie. Cercetatorii care au studiat comportamentul sexual al femeii dupa nastere sunt de parere ca pierderea libidoului este pur si simplu o forma de contraceptie pe care mama Natura o aplica pentru a se asigura ca mama nu va ramane din nou gravida, la un interval de timp prea scurt. Sigur ca lumea, asa cum arata ea astazi, a evoluat suficient de mult, au aparut o multime de metode contraceptive tot mai sigure, insa instinctele nu pot fi pacalite, asa ca in mod natural femeile isi pierd dorinta sexuala o perioada de timp dupa ce au nascut, scrieDoctorulZilei.ro.

Cidrul de mere, un remediu impotriva bolilor cardiovasculare. Cidrul este o bautura cu un continut redus de alcool, acesta variind intre 3-8%, obtinut cu precadere prin fermentarea merelor sau a perelor, consumul acestei bauturi fiind larg raspandit in Marea Britanie si Franta. Cidrul consumat cu moderatie aduce beneficii sanatatii, despre acesta considerandu-se ca poate fi un posibil tratament pentru problemele de stomac, bolile reumatice, dar si alte boli. Acesta contine nutrienti si antioxidanti (un exemplu fiind querticina din coaja merelor), avand un numar redus de calorii, dar bogat in fibre. Flavonoidele din cidrul de mere poate reduce riscul aparitiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare, anuntaAdevarul.