Metoda revolutionara prin care poate fi tinut in frau diabetul fara injectii cu insulina. Injectiile cu insulina pot deveni de domeniul trecutului datorita unei noi descoperiri. Un implant revolutionar creat de cercetatorii britanici actioneaza asemanator unui pancreas artificial eliberand insulina in sange. Poate fi implantat in abdomen de unde elibereaza o cantitate importanta de insulina, asa ca nu va mai fi nevoie de injectii. Cantitatea de insulina din dispozitiv poate fi completata o data la doua saptamani cu ajutorul unui tub care trece pe sub piele. Implantul de dimensiunea unui ceas de mana a fost creat de oamenii de stiinta de la Universitatea De Montfort din Leicester. Acestia sustin ca dispozitivul poate fi considerat un leac al diabetului deoarece, pacientii nu vor mai fi nevoiti sa tina boala in frau cu ajutorul injectiilor cu insulina, informeaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Un somn bun te scapa de cancerul la prostata. Cu cat dormi mai bine noaptea, cu atat esti mai sanatos, se arata intr-un studiu recent publicat de Daily Mail. Cercetatorii au studiat 928 de barbati din Islanda, de-a lungul a sapte ani. Aproape 150 dintre ei prezentau riscul dezvoltarii cancerului la prostata. Motivul: nivelul crescut de melatonina din organism. Melatonina este un hormon produs de creier pe perioada noptii care influenteaza ciclurile metabolice ale organismului. Lipsa somnului produce un dezechilibru in secretia de melatonina si fie o inhiba definitiv, fie produce excese care pot fi fatale in cazul celor care pot dezvolta cancer la prostata, noteaza Click.

Produse toxice, pe care sa nu mai dai banii. Sunt ieftine, unele sunt gustoase si mai mult de atat nici nu par sa aiba prea multe ingrediente daunatoare. Insa nu te lasa pacalita, iata ce produse toxice sa nu mai cumperi! Popcorn de facut la microunde Popcornul in general este in regula ca gustare, insa cel vidat pentru microunde contine chimicale care tine hartia sa nu se lipeasca de porumb si boabele intre ele. In plus, nici aromele artificiale nu sunt sanatoase. Mai sanatos este sa cumperi boabele varsate si sa le faci la cuptor cu unt sau un pic de ulei de masline. Integral in Unica.

Stai picior peste picior? Iata ce poti sa patesti. Boli de inima, diabet, hernie de disc sunt doar cateva dintre bolile pe care le poate provoca statul pe scaun ore indelungate. Riscul este cu atat mai mare, cu cat stam intr-o poztie incorecta, avertizeaza expertii. Statul picior peste picior, de exemplu poate cauza hipertensiune, potrivit unui studiu publicat in Blood Pressure Monitoring. Incrucisarea picioarelor creste cu 7% tensiunea sistolica si cu 2% pe cea diastolica. In plus, aceasta pozitie te predispune la inflamarea venelor de la picioare si, eventual, la formarea unui cheag de sange, scrie doctorulzilei.ro.

De ce sa nu iei medicamente atunci cand ai febra. Multi dintre noi luam acele medicamente denumite "la liber", adica fara prescriptie medicala, pentru a scapa de febra, dar, dupa cum ne-o demonstreaza cercetatorii, acest obicei incurajeaza raspandirea bolii. Atunci cand avem gripa, febra ne face sa ne simtim ca naiba. Insa, de fapt, febra are un scop: acela de a scadea numarul virusurilor din organism, reducand riscul de a transmite boala si la altii. Prin "calmarea" simptomelor cu ajutorul medicamentelor, cum ar fi ibuprofenul, paracetamolul sau aspirina, in loc sa stam acasa si sa asteptam boala sa treaca, in cazul in care nu este grava, incurajam transmiterea gripei, noteaza io9.com Doi specialisti de la Universitatea canadiana "McMaster", profesori de boli infectioase dar si de matematica, ne demonstreaza cum o simpla gripa devine periculoasa pentru toti cei cu care intram in contact, daca luam medicamente contra febrei, informeaza Adevarul.